Vahvat, kauniit kynnet lakoilla ja vitamiineilla

Mulla on jäänyt varmasti päälle geelikynsien ajalta joku kynsilaiskuus, koska kynsiä tulee lakattua nykyään todella harvoin. Tai sitten kyse on vain jostain muusta, koska kyseinen laiskuus on kyllä jatkunut tässä jo melko pitkään.. Geelikynsistä tuli nimittäin luovuttua jo yli kaksi vuotta sitten. Ei sillä etteikö lakatut kynnet tietysti olisi kauniit, mutta olen kertakaikkiaan maailman laiskin ihminen poistamaan kynsilakkoja, varsinkin kun ne viikon jälkeen lohkeilleet lakat eivät tosiaan aivan niin upean näköiset enää ole.

Geelikynsien kanssa oli siinä mielessä ihana aina raahautua huoltoon kun  ei tarvinnut itse tehdä oikeastaan mitään muuta kun valita geelien värit 😀 Ja tietysti se, että ne pysyivät sen noin kuukauden ihan priimakunnossa, eipä tosiaan tarvinnut muutamaan vuoteen mitään kynsilakkoja sun muita edes mietiskellä! Kynsien kunto ja ohuus geeleistä luopumisen jälkeen olikin sitten aivan eri tarina ja voin kertoa, että hyi, ei koskaan enää.

Nämä neonoranssit ovat muuten ehkä yhdet lemppareistani vuosien varrelta!

 Eikä unohdeta muuten sateenkaarikynsiä 😉

Pakko myös paljastaa eräs paheeni, mikä on kynsilakkojen repiminen pois kynsistä.. Minkäs voit laiskuudellesi kun ei vain kertakaikkiaan saa tartuttua siihen poistoainepulloon ja repiminen hoituu helposti ajatuksissaan esimerkiksi bussissa matkalla töihin 😀 Huono puolihan repimisessä on varsinkin se, että se vie helposti mukanaan kynnen pinnalta myös öljyjä, joka sitten kuivattaa kynttä ja tietysti saattaa haurastuttaa. Varpaankynsien lakat saattavat pysyä kynsissä siis ihan oikeasti joka monta kuukautta, koska en vain saa aikaiseksi poistaa niitä. Ällöttävää, tiedän!!

Sain Kubiss Londonilta testiin sarjan hoitolakkoja, joita voisin kuvitella käyttäväni ihan jo pelkiltään hoitamaan jo valmiiksi hyväkuntoista kynttä. Näistä löytyy päällyslakka, aluslakka, uurteiden täyttäjä ja kynnenvahvistaja. Sarjan kynsilakkoja myydään muistaakseni hintaan 2,95 tai kahden kappaleen setissä vitosella. Aiemmin en ole ollut Kubissin värillisistä lakoista niinkään vakuuttunut, vaikka sarjasta onkin tosi hyviä ja edullisia tuotteita löytynytkin. Kiinnostavaa testailla mitä näillä hoitolakoilla saa aikaan. Varmasti ainakin hyviä ylläpitämään jo valmiiksi suht.vahvojen kynsien kuntoa!

Aluslakkahan esimerkiksi tasoittaa kynnen pintaa niin, että lakka levittyy päälle mahdollisimman tasaisesti. Ja tasaisesti levittynyt värihän yleensä tarkoittaa parempaa pysyvyyttä! Ahkerille kynsien lakkaajillehan suositellaan aina käytettäväksi aluslakkaa, joka estää kynsien kellastumisen toistuvien lakkausten jäljiltä. 
Päällyslakka taas tekee lakatun kynnen pintaan ”suojaavan kalvon” joka tietysti estää värikerrosta heti lohkeamasta kun toimii kynnellä tavallaan puskurina ja tuo pintaan lisäksi kivasti kiiltoa. Eli käy järkeen, että näitä kahta käyttämällä saa pidennettyä lakkauksen pysymistä hyvänä 🙂

Vielä jonkun aikaa sitten viime vuonna haaveilin takaisin rakennekynsiin sortumista, mutta onneksi en! Omat kynnet ovat vitamiinien syönnillä vahvistuneet niin hurjasti, ettei tässä mitään rakennekynsiä tarvitakkaan. Vaikka nämä iskisi nykyään mihin, niin eivät mene katki. Kunnon ihmekynnet. Tähän(kin) väliin pakko hehkuttaa tosiaan sitä spiruliinaa ja chlorellaa, muuta selitystä en tosiaankaan näin selkeälle kynsien vahvistumiselle löydä. Ei noita ihan turhaan sanota luonnon monivitamiineiksi. Eikä muuten unohdeta kalaöljykapseleitakaan.
Itse ajattelinkin seuraavaksi aloittaa kynsien ”hoitokuurin” ja lakkailla tällä kynnenvahvistajalla joka antaa sopivasti kiiltoakin yksin käytettynä. Syksyn tullen kuiva ilma ja kylmyys tekevät aina omille kynsilleni huonoa ja talvisin kynnet katkeilevat kyllä huomattavasti helpommin. Ehkä tämä auttaa kun on hyvissäajoin liikkenteessä, eikä unohda niitä vitamiineja tai kynsinauhojen rasvaustakaan.Vaikka olisi laiska, niin tuohan hoitolakkakin kynnen pinnalle kivan killon eikä rapise samalla tavalla poiskaan!

Tuon Lumenen geelilakan ”kevät tulee” iski minuun kyllä täysin heti kun sain keväällä tuon lakan testiin. Aivan täydellinen! Eikä edes haittaa vaikkei enää olekaan kevät 😀 Kohta varmaan alkaa taas joku neutraalien ja synkkien lakkojen kanssa pelaaminen (tai siis silloin kun jaksaa tosiaan lakkailla haha), pukeudun muutenkin syksyisin suurimman osan ajasta pelkkään mustaan. Eipä tarvitse miettiä että mitkä sävyt sopivat yhteen..

Mutta synkistelemään ehtii myöhemminkin, niin lakkaillaan vielä näillä kesälakoilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.