Aloittelijan helppo kinkkupiirakka

Sain ennen reissua päähäni tehdä ensimmäisen suolaisen piirakan ikinä ja hehkuttelinkin sitä jo silloin instagramin puolella. Unohdin kuitenkin kai kokonaan tulla jakamaan ohjetta tänne (joka ei nyt sinänsä mikään yhtään ihmeellinen, netistä löytynyt :D). Kahlasin ensialkuun ohjeita netistä vaikka millä mitalla ja eniten olisi kiinnostanut esimerkiksi sienipiirakka vielä tuolloin kun kaupat olivat sieniä pullollaan, mutta tuo ehkä yleisin kinkkupiirakka sitten vei voiton näin ensikertalaiselle. Taikinan tosin otin laiskana vaan pakastealtaasta vaikkei itsessään sen tekeminen olisi kovin suuri vaiva ollutkaan.
Ihme ja kumma tuo piirakka ei ollut mikään ihan täysi katastrofi ja seuraavaksi kiinnostaisi kokeilla esimerkiksi sitä jonkunlaista sienipiirakkaa tai jotain mihin voi tunkea pekonia. Tai mikseipä vaikka tonnikalapiirakkaa tai jonkunlaista fetapiirakkaa, vaihtoehtoja on oikeasti miljoona!

Ohjeen nappasin netistä kekseliäästi Valion sivuilla täältä (koska se oli näin alkuun yksinkertaisimman oloinen ohje helpoilla aineksilla) 😀

Ainekset:

150 g palvikinkkua
1 punainen paprika
1 sipuli
1 prk (150 g)  creme fraichea
1 pussi (150 g) juustoraastetta
3 munaa
1/4 tl mustapippuria

Alkuperäisessä ohjeessa oli vielä hienonnettua persiljaa, mutta itse jätin sen pois. Jos haluaa ohjeet myös pohjaan, kannattaa kurkata tuonne alkuperäiseen ohjeeseen.
Kuutioi kinkku ja paprika. Hienonna sipuli. Levitä taikinapohjalle. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Paista 175-200 asteessa n. 45 min. Tuossa alkuperäisessä ohjeessa oli paisto-ohjeena 35min 175c:ssä, jonka totesin kyllä olevan aivan liian vähän, joten suosittelen ehdottomasti paistamaan ainakin 45minuuttia ellei nyt halua vetistä ja puoliraakaa piirakkaa 😉

Onko teillä vinkkailla jotain omia lemppareitanne suolaisista piirakoista?

 

4 vastausta artikkeliin “Aloittelijan helppo kinkkupiirakka”

  1. Mä laitan fetaa, punasipulia, kirsikkatomaatteja, tuoretta basilikaa. Päälle ruokakermaa, kananmunia ja juustoraastetta, määriä en nyt muista, mutta hyvä sellainen perustäyte 🙂

  2. Kinkkupiirakka on mun bravuuri suolaisista piirakoista. Olen kokeillut myös ainakin tacopiirakkaa, tonnikalapiirakkaa ja kirsikkatomaattipiirakkaa.

  3. Kinkku-, lohi- tai kasvispiirakat on lemppareita. Kasvispiirakkaan esim. parsakaalia tai paprikaa.

    Miehen äidin tekemä kanttarellipiirakka on aivan taivaallista.

    Itse oon tehnyt nyt lähinnä täytettyjä pannareita, perus pannaripohja ja siihen esim. mausteita, kinkkua ja juustoa.

Vastaa käyttäjälle Iines Aaltonen Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.