Harmaa sunnuntai

Huomenna on edessä vuoden pimein päivä, mikä tavallaan tarkoittaa sitä että huomenna alkaa jo kevään odotus! Heräsin tänään vähän ennen yhdeksää ja olin tuon järkyttävän pimeyden perusteella aivan varma, että on vielä yö.. Mutta ei! Olisipa maassa edes vähän lunta ja pieni pakkanen, niin ulkonakin näyttäisi hurjasti valoisammalta. Taitaa ihan tosissaan tulla omaan muistiini ensimmäinen oikeasti musta joulu.

Monena vuotena on muuten pähkäillyt että olisi kiva säästää loppuvuoteen edes muutama lomapäivä, että saisi vietettyä noiden arkipyhien yhteydessä oikein pitkän joululoman. Eipä ole oikein vielä koskaan onnistunut tuo lomien säästö.. Toisaalta tätäkin enemmän on käynyt mielessä se ajatus että viettäisi sen joulun jossain ihan muualla kun täällä, vaikkapa siis palmun alla 😀

No mutta ei saa valittaa ja onneksi saa vielä lepäillä viikonlopun ennen hurjaa kolmen päivän työviikkoa. Parhaita juttuja viikonlopuissa ovat ehdottomasti hitaat myöhäiset aamut, sekä tietysti brunsseilu. Oli nyt sitten ravintolabrunssi tai ihan itse järkätty. Itse nimittäin jostain syystä pidän mielettömästi siitä kun pääsee ostamaan viikonlopuksi jotain hyvää leipää, juustoa, paistamaan pekonia tai tekemään smoothieta. Tosin kyllä se ulkona brunsseilukin on aina yhtä luksusta ja varasinkin tammikuulle Fazerin brunssin, joka nyt on yleensä aina viikkoja ennen aivan tukossa! Hassua ajatella, että brunssille lähtöä täytyy suunnitella jo näin kauan ennakkoon. Toisaalta niin kauan on himottanut se Fazer (siis 3,5v edelliskerrasta :D), joten eiköhän se ole aikakin! Toivottavasti aika ei ole kullannut muistoja ja tule mitään pettymystä..

Mun lempparijuusto on ehdottomasti joku hyvä chili- tai yrttigouda. Namii! 

Oon muuten maailman onnettomin ihminen tekemään mitään kattauksia, joten musta tulisi maailman huonoin juhlaemäntä. Eihän meillä toisaalta edes ole mitään kunnon astiastoja 😀

En oikeastaan tiedä miksi oon saanut päähäni semmoisen lemppari-fiksaation juuri tuosta Fazerin brunssista vaikka siellä on tullut käytyä tasan kerran. Ehkä itseeni vaikutuksen tekivät letut (vai oliko ne vohveleita), tuoreet hyvät sämpylät ja muistaakseni joku smoothiejuttu, jotka ainakin itselleni ovat hyvässä aamupalassa ihan peruselementtejä. Toki tykkään paljon myös Sandrosta, jossa on monesti tullut käytyä ja Keskustan Kiilakin on ollut ihan kiva kokemus. Alppilan aikoina tuli lähdettyä viikonloppuisin niin paljon herkemmin brunsseilemaan, nykyään taas ei niinkään kun ”on niin pitkä matka” kaikkialle (mukamas). Ties mitä hyviä brunsseja tässä välin onkaan voinut tulla!
Tänään kuitenkin taas pientä kotibrunsseilua ja sitten ensi viikonloppuna tai viimeistään joulun jälkeen voisi raahautua jonnekkin ihan ihmisten ilmoille 😉

2 vastausta artikkeliin “Harmaa sunnuntai”

  1. Tämä "talvi" on kyllä ollut ihan uskomaton… Tänään on plus-asteita jopa Lapissa, vaikka siellä juuri oli yli 30 astetta pakkasta!

    En ole kauhea jouluihminen, mutta tänä talvena en ole senkään vertaa – kiitos harmauden ja lumettomuuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.