Höpinää ja suklaalevypiirakkaa

En kyllä ajatellut pääseväni sanomaan näin, mutta kylläpä tuli pyhien aikana kertakaikkiaan maattua niin että ehti jo tulla aikakin pitkäksi. En muista milloin olisin viimeksi ihan oikeasti tuntenut kyllästymistä sanan varsinaisessa merkityksessä! Yleensä on aina tottunut siihen, että kotona riittää viikonlopun aikana järjesteltävää, voi lähteä ulos lenkkeilemään, tv:stä tulee jotain tai voi katsoa Netflixiä. Tai siis ettei aika oikein edes riitä siihen kaikkeen mitä kotona ja yleisesti pitäisi saada aikaiseksi. Nyt kun oli kokkailut ja siivoilut aikalailla hoidettu pois alta oli olo kyllä aika outo! En ilmeisesti osaa maata tekemättä mitään muualla kun aurinkorannalla! Pyhissä on toisaalta se paha puoli, ettei moni paikka ole auki. Muutenhan vapaat voisi käyttää vaikka aleshoppailuun! Tai siis shoppailuun muualla kun nettikaupoissa neljän seinän sisällä 😉
Toisaalta semmoinen omien ajatusten blokkaaminen kaikenlaisella puuhastelullakaan ei ole aina hyväksi vaan pitäisi nimenomaan olla sitä omaa aikaa ajatteluun ja juuri sitä aikaa ”jolloin ei tee mitään” ja ehtii pohtia asioita itsekseen. Kenellekään ei varmasti tee huonoa joskus vaan olla muutamaa päivää ilman oikeastaan mitään kovin tähdellistä tekemistä. Omasta mielestä on ainakin ihana herätä viikonloppuna kun tietää ettei ole pakko tehdä yhtään mitään; koti on siivottu, kaupassa käyty ja voi tehdä niitä juttuja joita huvittaa, kuten katsoa nettitelkkarista jotain hömppää tai lukea kirjaa.

Meidän joulukattaukset 😀

Kokeilin muuten jouluna tehdä tuota nettihitiksi muodostunutta ”suklaalevypiirakkaa” jonka alunperin bongasin jostain iltalehden sivuilta. Melkoinen rasvapommi, mutta minkäs teet kun houkuttelee kokeilemaan!

Piirakkaan tarvitsee siis 2-3 sulatettua torttutaikinelevyä, jotka kaulitaan ja nypitään yhteen yhtenäiseksi levyksi. Itse tein tämän kokeiluversion kahdella levyllä ja puolikkaalla Fazerin sinisellä. Oikein muuta ei edes tarvita paitsi munaa voiteluun (itse jouduin jättämään sen väliin kun totesin ettei meillä ole sitä voiteluharjaa :D). Levy kaulitaan niin suureksi, että molemmille puolille suklaalevyä jää riittävän suuret kaistaleet yltämään sen yli. Samoin ylle ja alle pari senttiä. Sivut leikataan ”hapsuiksi” jotka pullapitkotyylisesti letitetään suklaalevyn ylle.

Tämän jälkeen uuniin 200-225c n. 15minuutiksi ja valmista!

Vaikka tuo piirakka ennen joulua kovasti himottikin, niin pakko todeta että onhan se melko ällömakeaan rasvaista ja sain hädintuskin alas tuon kuvassa leikatun palan 😀 Varmasti ihan hyvä etten lähtenyt heti kokeilemaan sillä kokonaisella levyllä, huhheijaa! Olihan tämä kuitenkin ihan kokeilemisen arvoinen tekele hehe.

Nyt joulun aikana tuli kyllä todettua, että tv-tarjonta on nykyään aivan täyttä paskaa. Vaikka kanaviakin ilmestyy lisää yksi toisensa jälkeen, niin tarjonta ei kyllä siitä parane. Entistä vähemmän oikeasti laadukkaita sarjoja, leffoja ja asiaohjelmia, sitäkin enemmän kuitenkin kaikenmaailman lifestylehömppää laidasta laitaan joista suurin osa ei voisi vähempää kiinnostaa. Tuntuu että leffatkin ovat useimmiten ihan ala-arvoista kamaa ja jatko-osien jatko-osia 😀 Itse en ole enää vuosiin katsonut aktiivisesti telkkaria vaan lähinnä tulee töllötettyä Netflixiä ja muita netti-tv:itä. Itse kyllä vahvasti veikkaan ettei koko varsinaista telkkaria enää 10 vuoden päästä ole olemassakaan, on vaan interaktiivinen Netflixin tai Ruudun tyyppinen tv-systeemi, johon tulee vaihtelevaa tarjontaa jota voi sitten katsoa miten ja milloin itse haluaa. Tulipa tässä vaan mieleen 😀

Onko kukaan teistä kokeillut tuota rasvapommipiirakkaa?

4 vastausta artikkeliin “Höpinää ja suklaalevypiirakkaa”

  1. Ihan samaa mieltä olen tv-tarjonnasta nykyään! 🙁 Pyhinä just huomaa, kun olis kiva kattella jtn laadukkaita elokuvia, dokumentteja ym.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.