Mattotarina

Mulla oli kotona jo jonkin aikaa ollut semmoinen olo, että meiltä tosissaan puuttuu jotain oleellista kunnes hoksasin mikä se on.. Matto, joka se(kin) on ollut meillä ostoslistalla jo tosissaan jo muutosta asti. Muuton yhteydessä kun tungettiin vanha Alppilan matto vinttiin, eikä sitä ole tullut käytyä siellä kaivelemassa. Muutenkin pieni vaihtelu aina virkistää siirryttäessä asunnosta toiseen ja olin yrittänyt sillä silmällä bongailla aina sillon tällöin kivoja persialaisia/itämaisia mattoja. Tuntuu jotenkin pöljältä, että nykyään jopa Ikea myy itämaisia mattoja. Kurja juttu noissa nyt on vaan se, ettei niissä ainakaan omasta mielestäni ole kyllä mitään persoonaa ja ainakin omaan silmääni tuommoisen persialaisen maton tulisi nimenomaan tuoda sitä jotain erilaista boheemia henkeä sinne kotiin!
Nähtiin Tommin kanssa Balilla jossain surffikaupassa lattialla oikein kulunut ja elämää nähnyt juurikin persialainen matto ja tokaisin sen olevan juuri semmoinen mitä meillekin olen kotiin katsastanut. Suureksi hämmästyksekseni T oli ihan täpinöissään tästä persialaismattojutusta ja aloin tässä kotiin palauduttua tutkailemaan meille mattoa netistä 😀

Kuten kuvista saattaa päätellä, niin löytyihän semmoinen! Selailtiin kahden verkkokaupan valikoimaa, Carpetvistaa ja Carpet U2:sta joilta molemmilta löytyi tosi kivoja mattoja, tosin melko erilaisia. Varmaan kahdenkymmenen mallin selailun, vertailun ja pähkäilyn jälkeen päädyttiin sitten tuohon ylläolevaan Kelim-mattoon Carpetvistasta.
Carpetvistasta löytyi nimittäin oikein oivallinen lievä kakkoslaatu-osasto, joka oli meille oikea löytö varsinkin siinä mielessä että oltiin ajateltu maton budjetiksi maksimissaan jotain 250-300 euron hintahaarukasta. Tuolta kakkoslaatuosastolta nimittäin löytyy tosi kivoja mattoja pienillä virheillä jopa kolmasosan siitä hinnasta, jonka priimakuntoinen maksaisi. Tuon meidänkin maton kohdalla oli maton pienet paikkailut ja mahdolliset värivirheet/tahrat listattu tosi selkeästi. Itseasiassa hämmästyin itse kuinka noita paria pientä ”vikaa” ei huomaa käytössä lainkaan niin selvästi kun olin pelännyt. Toisaalta kun meilläkin oli etsinnässä lähinnä juuri semmoinen ”elämää nähnyt matto”eikä suoraan Ikean pakasta, niin pari pientä kauneuspilkkua matossa ei todellakaan haittaa.

Saatiin maton mukana aitoustodistus ja maton kuvailun mukaan se on tosiaan iranilaista tekoa ja ikää löytyy 20-50v. Jännä miettiä, että mikä mahtaa olla meidän maton tarina ja miten ihmeessä se onkaan päätynyt tuonne mattokaupan valikoimiin?? 😀 

Vähän veikkaisin, ettei meidän nyt ainakaan tarvitse ostaa uutta vastaavaa ainakaan seuraavaankaan 20-50vuoteen 😉 Ja nyt on ainakin ratkaistu mysteeri senkin suhteen mitä meidän olkkarista kipeästi puuttui!

2 vastausta artikkeliin “Mattotarina”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.