New year & big things

Tämä syksy on ollut blogin puolella historian hiljaisin ja blogin sulkeminenkin on käynyt välillä mielessä ihan vain senkin vuoksi, ettei nyt ole mitään järkeä roikutella blogia auki kuukausitolkulla hiljaiselolla kun ei vain kertakaikkisesti ole resursseja sen ylläpitämiseen. Kiire nyt on ollut täällä jo vuosikaudet niin tavanomainen syypää kaikkeen ja tuohon samaiseen syyhyn olen tänä syksynä täällä vedonnut. Tällä kertaa blogin koomailuun on kuitenkin ollut ihan ”oikea” syy ja se miksi en ole pistänyt pillejä pussiin on ollut lähinnä toive ja tieto siitä, että blogillekin paremmat ajat varmasti koittavat tässä ajan kuluessa.
Syys- ja lokakuu kuluivat itselläni aivan täydessä horroksessa, jonka keskellä piti jaksaa töissä, ylitöitäkin tuli tehtyä kymmeniä tunteja (jääräpää kun on…) ja tilannetta ei helpottanut sekään, että edellisestä lomasta oli vierähtänyt jo tovi. Eikä nyt tietysti unohdeta sitä syksyn mittaan lisääntyvää pimeyttä, joka nyt aiheuttaa koomaa ihan kenelle tahansa. Ajatukset pyörivät koko syksyn ajan tiettyjen asioiden ympärillä, joten aivokapasiteettia ei oikeastaan riittänyt minkään muiden aiheiden puimiseen täällä, vaikka halua olisikin riittänyt. Kun elämässä tapahtuu paljon, eikä noita päässä pyöriviä ajatuksia vain ole mahdollista jakaa julkisesti, niin niitä muissa asioissa pyöriviä ajatuksia ei sinne pään perukoille ihan kamalasti jää.
Olen vasta nyt viimeisten viikkojen aikana alkanut kertomaan uutisia ”julkisesti” töissä, kavereille ja muillekin ihmisille, koska stressaajana ja hätähousuna haluaisi pitää tärkeät asiat itsellään niin myöhään kuin mahdollista. Mitäs sitä kuitenkaan enää salaamaan, että meille syntyy toukokuussa poikavauva!! Monet ystävät ovat varmaan ihmetelleet, miksen ole hiiskunut asiasta aikaisemmin kun nyt, ollaanhan tässä jo puolessavälissä matkaa. En oikeastaan tiedä itsekään, kai asiaa on halunnut kypsytellä omassa päässään niin pitkään kun mahdollista. Kuten ymmärrätte, ei olisi ollut reilua myöskään kuuluttaa asiaa täällä ennenkö edes läheiset tietävät tai ylinpäänsä aivan vielä alkumetreillä 🙂

Syksy kuitenkin meni lähinnä a) oksennellessa b) nukkuessa c) muuten vaan niin järjettömässä tokkurassa, josta ei enää edes uskonut selviävänsä, joten ajatus harhaili aika villisti kaikessa muussa paitsi blogissa. Kuinka olisin jaksanut tai pystynyt keskittymään tähän täysillä kun ajatukset keskittyivät lähinnä tuohon oloon tai muuten vaan yleiseen stressailuun, joka nyt varmasti on siinä vaiheessa kovin yleistä. Huhheijaa 😀 Tämän postauksen kirjoittaminen kyllä jännitti jo pitkään, mutta näin on nyt asian laita! Niin moneen otteeseen olisi tehnyt mieli tulla avautumaan tänne järkystä olosta tai ajatuksista, muttei tietysti vielä oikein voinut. 
Loman jälkeen on tuo alun väsymys ollut aikalailla tipotiessään, samoin huono olo, joten pystyy vihdoinkin keskittymään taas muihin juttuihin kun ei tarvitse yrittää sinnitellä hereillä kesken työpäivän tai kaivautua päiväunille heti kun kotiutuu töistä.

Blogin sisältö saattaa siis lähiaikoina kokea radikaalin muutoksen, mutta toivottavasti se nyt ei karkoita ainakaan kaikkia teitä ihania sieltä ruudun takaa! Siis apua, tämähän saattaa pian vierähtää mammablogin puolelle :D:D

66 vastausta artikkeliin “New year & big things”

 1. Onnea <3 🙂 Mulla on yleensä hyvä intuitio näissä jutuissa mutta tää tuli hyvin puun takaa! 😀 Olen seurannut sun blogia jo siitä asti kun asuit Jyväskylässä, ja tämä uutinen teki iloiseksi sun ja teidän puolesta 🙂

 2. Onnea koko perheelle! Eikä haittaa yhtään vauvajutut, itsellä on kuukauden ikäinen tyttö 🙂

 3. Isot onnittelut!! Kovin ajankohtainen aihe minullekin, kun odottelen huhtikuulle vauvaa 🙂 Eli täällä ainakin lueskellaan mielenkiinnolla vauvajuttuja.

  Tuo vauvasta kertominen on kyllä sellainen aihe, että jokainen tavallaan ja ajallaan. Itse en ole ottanut siitä mitään paineita, läheiset ihmiset tietävät ja se riittää meille 🙂

  1. Oi, onnea myös sinne miljoonasti <3 Sama juttu, mutta nyt alkaa jo olla hankala asiaa peitellä, niin oli pakko täälläkin uutinen läväyttää 😀

 4. Hurjan paljon onnea! Koska itselläkin on vauva-asiat ajankohtaisia (enää 8 viikkoa laskettuun!!) niin ei haittaa ollenkaan vaikka mammablogiksi muuttuisikin 😉

  1. Huomasinkin ja kiitos miljoonasti!! 🙂 <3 ihana kun kävit onnettelemassa myös täällä, instassa alkaa olla niin paljon onnitteluita etten pysty kaikkia kiittämään erikseen! 😀 Ja onnea miljoonasti myös sinulle!! 🙂 Aikamoista sattumaa että meillä syntyy aikalailla samoihin aikoihin!

 5. Onnea, onnea! Tämä lukija ainakin pysyttelee messissä mukana, vaikka blogin aihepiiri vähän mullistuisikin. 🙂

  -Kata

 6. Tämäkin mamma aikoo lukea entistä innokkaammin jatkossa 🙂 Suuret onnittelut! Hei jos saa tässä samalla valittaa niin sulle on kauhean vaikea jättää kommenttia. Luen yleensä puhelimella enkä pysty jättää vaik oon monesti yrittänyt. Onko mahdollista saada helpommaksi? Siis kun tulee ne "todista olevasi ihminen" jutut niin mulla se ei vaan toimi puhelimessa.

  1. Kiitos miljoonasti ja mukava kuulla!! <3 hittolainen, en ole hoksannutkaan että tässä on joku todistusjuttu päällä! pitääkin heti katsoa asetukset! Itse en käytä oikein bloggeria puhelimella, niin en ole törmännyt tuohon hankaluuteen. Kiva kun ilmoitit asiasta! 🙂

 7. Paljon onnea<3 ihana uutinen. Meillekin suotiin hetken riemu, kesäkuussa piti tulla ensimmäinen vauva, joka kuitenkin sai enkelin siivet selkäänsä kolmen kuukauden tienoilla. Siksi ymmärrän hyvin tuon asian salaamisen, itsekään en ollut kertonut kuin läheisimmille ihmisille asiasta. Toivon teille kaikkea hyvää odotukseen.

  1. Voi että aivan kamalaa! Voin täysin ymmärtää surusi :'( Oikein kovasti voimia!! Samanlaisia pelkoja oli tosiaan itselläni, joten vasta nyt tuntuu että voi kunnolla iloita asiasta. Toivottavasti teille pian suotaisiin pikkuinen <3 ja kiitos!

 8. Paljon onnea Iines! Ihana juttu! <3
  T.Linda, koulukaveri muutaman vuoden takaa… 😉
  Ps. Mullakin on jo 2 tommoista palleroista tässä kerennyt syntyä. Hurjaa. 😀

 9. ONNEA ONNEA ONNEA!! <3 Oon ihan hirmusen onnelline teidän molempien puolesta, te niin ansaitsette kaiken onnen jota vaan voi saada!! <3
  -M

 10. Ihana uutinen, Onnea! Meilläkin on oma pikkuinen ollut haaveissa tässä viimeiset puoli vuotta mutta vielä ei ole tärpännyt…toivotaan että uusi vuosi toisi meillekkin jossain vaiheessa mukavaa kerrrottavaa.. 🙂 Ja enemmän kuin innoissani lukisin mammablogijuttuja myös sinulta 🙂

  1. Kiitos <3 toivottavasti teillä tärppää pian pienokaisen kanssa! Ja mukava kuulla, niitä varmasti tulee täällä riittämään 😀

 11. Paljon onnea! Täällä on jo asiaa aavisteltukin ainakin kuukauden, instagramin kasvokuvista on tullut sellainen hehku esille että asia oli sillä selvä 😀

 12. Hei. Auttaako sulla paracetamol esim päänsärkyyn? Kun itsellä ei auta kuin burana ja mietin että miten tulen selviämään 9 kuukautta ilman…kärsin myös niskakivuista..

  1. On auttanut mulla. Ei ole tosin ihan kamalasti päätä särkenyt, muutamina päivinä. Johtuukohan nuo niskakivut siis raskaudesta vai jostain muusta? Toivottavasti lääkäri osaisi suositella jotain tehokkaampaa mutta turvallista särkylääkettä :/

  2. En siis ole raskaana mutta mietityttää vaan etukäteen, stressaaja kun olen 😀

  3. Ahaa ok! 😀 Mutta siis yleisestihän paracetamolin pitäisi olla kipuun tehokkaampi, voihan toki olla yksilöllistäkin. Turha ehkä etukäteen stressailla moista 😀

 13. Oho, vautsi! <3 Tämäpäs oli ylläri, mutta taisi olla teillekin. 🙂
  Minä ainakin aion seurata blogiasi jatkossakin, vaikka sisältö todennäköisesti muuttuukin. 🙂

 14. Onnea! <3 Täällä odotellaan myös huhtikuun vauvaa.
  Kerrottiin itsekin aika myöhään asiasta kaikille. NP-ultran jälkeen lähimmille ystäville ja perheenjäsenille, ja nyt rv 22 jälkeen laitoin julkisesti kuvan instagramiin, facebookiin en ole vielä uskaltanut laittaa 😀 Meillä salailu tosin johtui keväisestä keskenmenosta, jonka takia nyt onkin otettu rauhallisesti ja onneksi kaikki on tällä kertaa sujunut hyvin!

  Mielelläni lukisin sun mietteitä alkuraskaudesta ja muistakin raskauteen liittyvistä jutuista.
  Mulla oli myös kovaa pahoinvointia ja päänsärkyä alussa, päänsärkyyn auttoi 1mg panadol ja kylmä kääre, jota mies mulle kuskasi :')

  1. Kiitos ja onnea myös sinne <3 Meillä meni aikalailla samalla tavalla, en olisi tosiaankaan vielä pystynyt np:n jälkeen asiaa kuuluttamaan, juuri siis lähimmille myös 🙂 Onneksi siellä mennyt kaikki nyt hyvin! Olen juuri tekemässä itseasiassa semmoista oirepostausta ainakin. Ihanaa vuoden alkua!

 15. Onpa ihanaa, onnea ihan hirveästi! Olen lukenut blogiasi varmaan ihan alkumetreiltä saakka ja jättämäni kommentit voi laskea yhden käden sormilla, mutta nyt oli pakko tulla iloitsemaan :). Meillä on myös esikoisen laskettu aika toukokuussa, joten elellään aika samoissa tunnelmissa 🙂

  1. Kiitos <3 ja kiva kun kävit nyt kommentoimassa! 😉 Kuinkas sattuikaan että täällä on tosi monia jotka ovat saamassa ihan samoihin aikoihin, jee! Ja onnea myös sinne hurjasti 🙂

 16. Voi miten ihana uutinen! Oon seurannut blogiasi jkl-ajoista lähtien, olen itse saanut perheen lähivuosina ja juuri siksi onkin aivan huippua päästä seuraamaan sinua matkalla äitiyteen 🙂 Paljon onnea ja hyviä vointeja! <3 nyt tulee täältä tuplasti lisää klikkauksia blogiisi ? -s

 17. Ihan hirmuisesti onnea teille! <3
  Kyllä täällä mukana pysytään, vaikka aiheet muuttuisikin! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.