Omat kokemukseni raskausoireista

Itse tuli aivan ensimmäisillä viikoilla googleteltua paljon raskausoireita ja ainakin omat oireeni olivat aikalailla juurikin niitä ”klassisia”, eikä nyt oikeastaan kai mitään kovin tavallisesta poikkeavaa. Heti suunnilleen viidennellä viikolla alkoi järkyttävä väsymys ja huono olo, joka muistaakseni viikoilla 6-7 yltyi ihan oksenteluksi ja kokopäiväiseksi huonoksi oloksi. Pahantuulinenkin olin muistaakseni välillä. Muutamina päivinä oksentelin aamusta alkaen vähän väliä ja ihan iltaan saakka.

Huonoa oloa tietysti pahensi aina alhainen verensokeri ja syömättömyys, mutta mitä oikeastaan syöt kun ei tee mitään mieli?? 😀 Ja kun jotain sitten sattuu tekemään mieli, on sitä saatava. Mutta ei puhettakaan, että samaa ruokaa voisi syödä enää toiste, koska se aiheuttaa jälkeenpäin oksennusrefleksin vaikka aluksi olikin niiiin himot. Ja se turvotus! Näytin yhtäkkiä siltä että olisin lihonut ainakin 10kg. Ehdin jo muuttua epätoivoiseksi tuon huonon olon ja väsymyksen suhteen, mutta itselläni se aikalailla helpotti 12 viikon tienoilla, jonka jälkeen on tullut oksennettua vain muutaman hassun kerran lähinnä silloin kun ei ole muistanut syödä tarpeeksi usein. Myös väsymys ja turvotus alkoi helpottaa aikalailla samoihin aikoihin, eikä ole sen jälkeen enää tarvinnut mitään päiväunia nukkua toisinkuin silloin alkuun lähes joka päivä.

Kävimme muutenkin heti alkuun viikolla 7 varhaisultrassa yksityisellä Femedassa. En vain kertakaikkiaan olisi jaksanut odottaa ensimmäiseen kaupungin ultraan viikolla 11+. Tuolloin olisi muutenkin ollut inhottava saada juuri ennen matkaa selville jotain ”ikäviä yllätyksiä” kuten kohdun ulkoinen raskaus tai muuta vastaavaa, joten ainakin meille oli ihan must käydä yksityisellä heti kun se oli mahdollista. Mielestäni reilun 100 euron hinta ei tuommoisesta huvista kuitenkaan liikaa ole tai verrattuna siihen mielenrauhaan mitä saa kun tietää että kaikki on ainakin toistaiseksi kunnossa. Samallahan meillä todettiin raskaus viikkoa pidemmälle mitä se omien laskujen mukaan oli!

Nyt moneen viikkoon ei ole ollut enää oikeastaan mitään muita oireita kun satunnaiset vatsakivut ja repäisyt, sekä alaselän vihlonta välillä. Oksentanut en ollut oikeastaan yli kuukauteen kunnes viikonloppuna luulin saaneeni jonkun oksennustaudin kun alkoi yrjö taas lentämään, toki ei ihan niin kamalan pahoinvoinnin siivittämänä kun aikaisemmin.. Välillä esimerkiksi kävelylenkeillä tai työmatkalla saattaa iskeä ikävät vatsatuntemukset lähinnä juuri nopeasti kävellessä. Vatsaan iskee inhottava olo (harjoitussupistuksia?) jolloin on pakko pysähtyä hetkeksi tai hidastaa vauhtia. Onneksi nuokin usein menevät todella nopeasti ohi.

 rv19

Yksi juttu joka kuitenkin on nyt parin viikon aikana mullistunut on vatsan koko! Se on nimittäin kasvanut viimeisen 3 viikon aikana ihan ilmiömäisesti. Vielä reissusta palatessa vatsa oli suurimman osan ajasta edelleen melko litteä pientä kohoumaa lukuunottamatta, mutta enää ei olekaan niin helppo vatsaa piilotella.. Samalla on viikolta 18 tuntunut ihan selkeänä potkut! Ennen sitä tunsin vatsassa välillä vaan pientä möyryntää joka muistutti aikalailla jotain suolen toimintaa, mutta nyt saattaa tuntea jo kädellä aivan selkeitä potkuja ja aikamoista mekastusta välillä 😀

Pelottaa jo valmiiksi, että mitä vaatteita saan ahdettua päälleni parin kuukauden päästä. Dr.Denimin Kissyt ovat olleet kyllä lähiaikoina korvaamattomia, voi iskeä pieni paniikki sitten kun en saa enää niitäkään ahdettua jalkaan. En nimittäin haluaisi jostain syystä nimittäin yhtään lähteä vaateostoksille äitiysosastolle 😀

19 vastausta artikkeliin “Omat kokemukseni raskausoireista”

 1. Oletko harrastanut miten paljon liikuntaa tai oletko pystynyt? 🙂

  1. Voin tehdä siitä erillisen postauksen, mutta juu muutaman kerran viikkoon olen pystynyt! Eli ehkä vähän vähemmän kun aiemmin, mutta ihan alussa en pystynyt liikkumaan käytännössä ollenkaan tai ihan max 1-2 kertaa viikkoon väsymyksen ja oksuolon vuoksi :/

  2. Harkkasupistuksissa maha menee kovaksi ilman kipuja. Sitten jos kivut tulevat mukaan, on syytä toden teolla rauhoittua ja levätä.

  3. Joo siis sillätavalla juuri, ei itselleni siis ole yhdistynyt niinkään mitään merkittäviä kipuja niihin vaan juuri epämukavaa oloa kun menee juuri kovaksi vatsa. Kivut sitten ovat olleet muissa yhteyksissä 🙂

 2. Joululomailun jälkeen palasin lukemaan blogeja ja voi vitsi mikä ihana yllätyksen sainkin lukea sun blogista! 🙂 Ihan miljoonasti onnea!

  Itseä kiinnostaa nyt lukea blogiasi vieläkin enemmän, koska jouluaaton aattona tein positiivisen raskaustestin. Olen kyllä naimisissakin, mutta vauva ei ihan vielä ollut suunnitelmissa. Sellaiset 15 minuuttia miehen kanssa vain järkyttyneinä katottiin testiä mutta sitten yhtäkkiä sitä alkoikin tuntua, ettei parempaa ajoitusta olisikaan. Jouluaattona itkimme jo yhdessä ilosta ja tämä raskausuutinen olikin maailman paras joululahja meille 🙂
  No mutta pian alkoikin huoli kun hiukan googlettelin raskausjuttuja, pelkään että meille tulee varmasti kohdun ulkoinen tai sitten se on tuulimuna tai keskenmeno tulee. Rv 4 ja 5 olivat täysin oireettomia ja huolestuinkin jo jonkin verran mutta nyt 1.1.2016 kun uusi vuosi ja rv 6 pärähti käyntiin niin good bye oireettomuus. Jatkuvasti kuvottava olo, rintoihin sattuu, väsyttää ihan hirveesti ja muutenkin olo on kuin olisi maailman pahin krapula jatkuvasti.
  Tänään en ole saanut alas muuta kuin yhden mandariinin palan ja sekin jo oksettaa ja tässä koneella makaan ja haistelen parhaillaan sitruunalohkoa, se jotenkin helpottaa oloa.
  Viikolle 7 on jo varattu aika Femedalle koska en todellakaan jaksaisi odottaa pidempään. Nyt nää lisääntyvät raskausoireet ainakin pitävät ajatukset keskenmenosta pois mutta silti se rv 7 ultra jännittää niin vietävästi.

  Miten sä pärjäsit sen pahan olon kanssa töissä? Mua jo jännittää huominen kun pitää palata lomilta töihin enkä kuitenkaan haluaisi raskaudestani kenellekään vielä kertoa.

  -Ninni

  1. Jee onnea!! <3 Tuo alku on kyllä jännityksen ja paniikin aikaa! Annan vinkkinä, että ei kannata kyllä ihan kamalasti googletella alkuun kun löytyy juurikin niitä extreme-tapauksia kohdun ulkoisista yms.. onhan se aika harvinaista, että se olisi epätavallinen raskaus. Toivottavasti kaikki kuitenkin menee hyvin ja eihän oireet/oireettomuus aina välttis kerro mitään, joillekin ei vaan tule kertakaikkiaan mitään oireita. Itse ainakin sain sen varhaisultran jälkeen toistaiseksi mielenrauhan vaikka oli tuskaa odotella edes sinne viikolle 7 saakka. Femedasta ainakin itselläni ihan huippuhyvät kokemukset ja voi kysellä samalla kaikkea itseään mietityttäviä asioita. Itse sain myös tosi hyvin neuvoja puhelimessa kun soitin ekaa kertaa kaupungille ja varasin sen ekan neuvolan. Kandee ehkä ne ruokarajoitukset itse googlettaa ennakkoon niin ei tule niiden suhteen mitään paniikkia jos on jotain "kiellettyä" sattunut syömään, ne on niin sekavia kertakaikkiaan 😀

   Siis sen pahan olon kanssa oli kyllä yhtämoista tuskaa selvitä töissä, oksennus kurkussa hiihtelin joka aamu toimistolle ja koomassa sinnittelin työpöydän äärellä, jotenkin siitä sitten selvisi! mutta itse siis jäin kahtena päivänä sairauslomalle kun oli kertakaikkiaan niin huono olo ettei pystynyt liikkumaan. Kannattaa ostaa myös semmonen raskaus-monivitamiini, sen jälkeen mulla myös vähän helpotti olo sen jälkeen kun aloin syödä niitä. NIissä on ainakin jotain b-vitamiinia (olikohan b12 vai b6) joka auttaa pahoinvointiin 🙂 Ja yleisesti auttaa ehdottomasti pahaan oloon että saa syötyä edes JOTAIN! Se yrjöily alkaa heti kun on vatsa tyhjä! Tsemppiä!!

 3. Onneksi olkoon teille poikavauvasta 🙂 Toivottavasti loppuraskaus sujuu hyvin ja et joudu kärsimään enää pahasta olosta.

  Olisi kiva lukea miten raskausaika on vaikuttanut liikuntaan. Itselleni aihe ei ole ajankohtainen, mutta näin naisena kyllä kiinnostaa tällaisetkin jutut 🙂

 4. Onneksi olkoon Iines! Olipa ihana yllätys, kun menin blogiisi! Itse olen kolmen pojan äiti ja lapset ovat kyllä aivan mahtava juttu elämässäni!

 5. No äitiysvaatteet on kyllä niiiin järkkyjä! Ite sinnittelin kissyillä kans melko pitkälle mut jossain vaiheessa alko nekin tuntua vaan liian tiukoilta. Sit ostin kaverin suosittelemana äitiyslegginssit hennesiltä ja ai hitsi ne oli mukavat jalassa! Viimeset 10 viikkoa menikin varmaan legginseissä ja niitten kaa vaan hommailin erilaisia villatakkeja ja tunikoita. Sanoin loppuvaiheessa jo miehelle et samantien kun baby syntyy poltan nää hemmetin pöksyt ja villatakit roviolla:D ja vauvan saannin jälkeen tuntu niin luxukselta saada ekaa kertaa farkut jalkaan! 😀 ja aina raskausaikana mietin et miten äitiysvaatteet voi olla niin "tätimäisiä" ja kamalia.. Eletään kuitenkin vuotta 2016.

  Kamalasti onnea teille! <3
  Meillä baby synty juhannuksena ja voin kertoo, tää on elämän parasta aikaa.

  1. Noniin!! Onneksi joku muukin on hoksannut nuo Kissyt 😀 Mun on pitänyt myös ostaa ne hennesin mammaleggarit, mutta ne on aina loppu verkkokaupasta… Juuri samalla tekniikalla on täällä yritetty mennä, isoa neuletta lähinnä ja kaikkea mahdollisimman normivaatetta 😀 Ja kiitos, onnea teille myös miljoonasti vaavista <3

 6. Täällä kans kärsitään parhaillaan (rv6+) jäätävästä pahoinvoinnista. Mitään ei tee mieli syödä ja jääkaapin hajukin saa kakomaan. Ainut mitä saa sillon tällön alas on kirsikkatomaatit 😀 Niitä kannettiinkin just miehen kanssa kotiin muovikassikaupalla että saa jotain syötyä, ettei ihan näänny!

  Hyppäsin blogisi lukijaksi hetki sitten kun etsin odotusblogeja luettavaksi. Kiva päästä seurailemaan sun masun kasvattelua, itse tullaan perässä! 🙂 ihanaa alkuvuotta sinulle!

  1. Juu ne tomaatit kyllä ovat semmoinen joka uppoaa hyvin! itse myös söin paprikaa ja kurkkua 😀 kaikki raikas oli ihanaa! Onnea sinulle myös vaavista ja ihanaa alkuvuotta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.