Avokadosmoothie

Smoothiet ovat lähiaikoina jääneet jotenkin vähemmälle, mutta ajattelin alkaa taas pitkästä aikaa skarppaamaan niiden suhteen ja samalla yrittää kehitellä jotain täysin uusia makujakin. Useimmiten olen tehnyt smoothieita melko vakkarimauista kuten banaanista ja mansikoista, ananaksesta ja mangosta tai vanhasta suosikista mangosta ja kiwistä, mutta nyt on yrittänyt ottaa uusia ulottuvuuksia näidenkin kanssa lisäämällä smoothieaineksiin esimerkiksi avokadon! Granaattiomenaa olen myös miettinyt, mutta arveluttaa kuinka mössöksi ne siemenet mahtavat mennä..
Juuri avokadon lisääminen smoothieihin oli ollut mielessä jo aikaisemmin, mutta jotenkin on aina tuumannut, että sen maku ei ehkä passaa makeisiin smoothieisiin.. Kuinka väärässä olikaan! Heitin sen kummemmin miettimättä sopivasti pöydällä lojuneen avokadon mukaan blenderiin ja pakko myöntää että se toi melko kivaa täyteläisyyttä tuonne 😉 Seuraavaksi voisi testailla esimerkiksi avokado-mango-banaani-versiota, ei olisi varmasti hullumpaa.

Aineksia tähän tuli siis:
1 kokonainen avokado
1 banaani
ananasta (tuore tosi suuri plussa jos jaksaa pilkkoa!)
1 maustamatonta jogurttia
loraus maitoa
hyppysellinen kaurahiutaleita
ja kaikki sekaisin blenderissä 🙂

Ja eipä muuten tarvitse heittää smoothien sekaan lainkaan rahkaa tai muuta proteiinijauhetta vaikka salin jälkeen kun avokado tuo kivasti proteiinia ja hyviä rasvoja tuonne. Harmittaa, ettei ole nyt voinut käyttää smoothieissa chian siemeniä ja pellavansiemenrouhekin on jouduttu jättämään pois jo ajat sitten.. En ole vielä keksinyt niille muuta kuitukorviketta kun hyppysellisen kaurahiutaleita tuonne sekaan. Onko ideoita? 🙂
Jossei avokado smoothiessa vielä ole ennestään tuttu, niin suosittelen lämpimästi testaamaan!

9 vastausta artikkeliin “Avokadosmoothie”

 1. Kuulostaapa hyvältä! 🙂 Pitänee testata jokin päivä. Vähän harmittaa, kun smoothiet ovat jääneet vähemmälle täälläkin…

 2. Täällä vielä se alkuraskaiden pahoinvointi päällä ja jo ajatus smoothiesta kuvottaa 😀

  Ennen smoothie olikin mun lemppari aamupala. Noh enköhän taas palaa smoothieiden pariin kun kuvotus poistuu. En ollut vielä tietoinen että pellavansiemenet ovat kiellettyjä raskaudessa, tosiaan sen verran alussa vielä että pitääkin tarkemmin alkaa seuraamaan noita kiellettyjä aineita.

  Nyt ainoo mikä menee alas on kylmät, raikkaat hedelmät ja hapankorppu.

  -ninni

  1. Voiei! Muistan kyllä niin elävästi vielä tuon. Hedemät ja raikkaat kasvikset oli kyllä ehdottoman kova juttu 😉 Ja pellavansiemenissä on jotain happoa joka voi olla myrkyllinen, eipä olisi uskonut!

 3. Mikset chia sieminiä käytä? Eikös niitä saa raskaana käyttää 🙂

  1. Joo, mitään superfoodeja ei oikein suositella kun niitä ei ole tutkittu tarpeeksi. En usko että chiassa mitään olisi, mutta itse nyt vältellyt kaikkia superfoodeja kun eivät tosiaan kuulu suosituksiin 🙂

 4. Mikset chia siemeniä käytä? Eikös niitä saa raskaana käyttää? 🙂

 5. Herkullisen näköinen smoothie! Ruokavinkkejäsi on aina kiva lukea.

  Olisi mukava myös saada juttu siitä miten saat pidettyä ripsesi nykyisinkin noin pitkinä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.