Photobooth

En olisi halunnut avautua mitään näistä pakkasista, koska sen jälkeen kun koki Jyväskylässä tämmöiset pakkaset (tai itseasiassa vielä kovemmat) joka talvi ja vielä pitkiä aikoja putkeen, ei semmoinen -20c aivan kamalasti hetkauta. Tai niin ajattelin siihen asti kunnes jouduin odottelemaan bussia tuolla 20min. Oli nimittäin sen jäljiltä näpit kohtalaisen jäässä. Mutta ei saa valittaa, nythän se paljon toivottu talvi sitten tuli 😀 Itseäni ei haittaa vaikka ulkona olisi kuinka kylmä, kunhan sisällä on lämmin. Ja meillä ei muuten ole! Tällä hetkellä kolmet sukat jalassa, villapaita ja vielä palelee. Meidän ikkunatkin on kertakaikkiaan jäässä sisäpuolelta.. Sen siitä saa kun muuttaa vanhaan taloon 😀

Jotkuthan tosin eivät välitä lumesta kertakaikkiaan yhtään, itseäni taas masentaa eniten täysin musta, lumeton ja pimeä talvi. Kaikkein paras on sanotaanko semmoinen -5-10c, pieni tai kohtalainen lumikerros ja auringonpaiste! Mikään ei ole talvisin parempaa kun käydä esimerkiksi jäällä kävelylenkillä talviauringossa. Sitä ei olekaan saanut kokea muutamaan talveen.

Olen nyt muutamana päivänä ollut vähän stressaantunut ja sen huomaa kyllä heti siitä, että saa jotenkin vatsaa ja alaselkää kipeäksi. Ihan superinhottavaa, eikä oikein auta muuta kun lepäillä. Itse olen huomannut, että oma elimistö reagoi yleensä juurikin stressiin tosi vahvasti, oli se sitten unettomuutta tai muunlaista ”oiretta”. Olisihan se ihan kiva osata olla rentona vaikka maailmanlopun koittaessa, mutta ei vaan onnistu jos joku turhakin juttu painaa mieltä. Ärsyttävää!

Olin muuten unohtanut koko MAC:in Photoboothin kunnes eilen painoin sen vahingossa päälle!

Muuten! Yksi ruoka johon ihastun aina talvisin on ruusukaali! Ihan superhelppo ja terveellinen ruoka höyryttää, eikä useimmiten semmoinen ruusukaalipussi ole hinnallakaan pilattu. Esimerkiksi viikonloppuna höyrytin pikalounaaksi kattilassa ruusukaaleja ja lämmitin pannulla vähän valkosipulia ja ruokakermaa kastikkeeksi mausteiden kera. Höyrytetyt ruusukaalit sitten vielä sinne kastikkeeseen pannulle lillumaan muutamaksi minuutiksi. Ihan superhyvää! Ja jos illalliseksi valmistaa, niin kylkeen voi paistaa vaikka broilerin leikkeen. Ei helppouden lisäksi vie tosiaan paljoa aikaakaan ja on terveellistä 🙂
Olen jo muutamia ”mammapostauksia” tehnyt jemmaan aina sitämukaa kun on ajatuksia tullut mieleen. Onko teillä mitään tiettyä aihetta mistä toivoisitte postausta? Saa toki heittää ideoitakin kehiin! Yritän tunkea väliin kuitenkin tasapainoksi saman verran muitakin postauksia, koska kaikkia nuo aiheet eivät varmasti ihan niin paljoa kiinnosta… Mutta toiveita saa toki esittää ihan muidenkin postausten osalta ja ne keitä mammikset ei kiinnosta, niin voivat sitten skipata niiden yli ;D

Kivaa viikonloppua kaikille!!

10 vastausta artikkeliin “Photobooth”

 1. Vaikka en ookaan äiti enkä edes raskaana niin mua silti kiinnostaa mammajutut, koska toivon joskus mamma olevani 🙂 ihanaa kun oot alkanu taas postailee, käyn joka ikinen päivä kurkkaa onko tullu uutta 🙂

 2. Lumeton talvi olis ihan kamalaa. Tykkään talvesta ja lumesta etten vaan välillä jaksa tajuta sitä ihmisten valitusta talvesta 😀 No ei vais, mielipiteensä kullakin mutta musta on vaan kivaa kun nyt on lunta. -10 olis ihan hyvä pakkaslukema 🙂

 3. Oon ihan täpinöissä, kun olet alkanut postailemaan aktiivisemmin 😀

  Mä en valita kylmyydestä, kunhan on pitkä untuvatakki päällä mut kyl tänä aamuna kun liikentees oli häikkää pakkasen tähden niin ärsytti..jotenkin sitä vaan ajattelee, että kyllä Suomessa pitäisi osata varautua tällaseen.

  Ennen asuin vanhassa puutalossa ja siellä pakkaset kyllä tuntui. Itsellä oli apuna lämpölakana, villasukat, extralämmitin ja mitä näitä nyt olil.

  Mulle tuli ihan oksennus kurkkuun, kun mietin ruusukaalta, tai valkosipulia tai ruokakermaa..tai yhtään mitään…
  jotenkin tuntuu tosi utopistiselta ja kaukaiselta ajatus, että jossain vaiheessa ei enää ruoka kuvota… huomenna alkaa rv 7 ja ensi viikolla ekaan ultraan 🙂

  -Ninnu

  1. Hahha, onneksi joku muukin on, mäkin oon 😀 Mullakaan ei kunnon takki päällä tosiaankaan oo muuten palellut kun vaan sormista, pitäisi jotkut kunnon rukkasetkin ilmeisesti kaivaa matkaan 😀 Ja voin kyllä kuvitella puutalon viileyden..

   Onnea ultraan, se on hassu kokemus ekalla kerralla 🙂

 4. Täällä kanssa eräs kauan blogiasi lukenut nainen Turusta. Tosi ihania uutisia sinulla, itse en osannut edes aavistaa! Paljon onnea sinulle ja miehellesi uudesta lapsesta. Millaisia tuntemuksia lapsen saaminen sinussa itsessä herättää?:)

  1. Kiitos <3 Eipä moni muukaan osannut aavistaa 😀 Onhan se herättänyt kaikenlaisia tuntemuksia, onnea mutta myös välillä pelkoa kun aivan vieras asia kuitenkin. Onhan se nyt niin erilaista kun ei olekaan sitten enää kaksin 🙂

 5. Hirmuisen paljon onnea vauvauutisista 🙂 Alan itsekkin olla siinä iässä, että kaveripiirissä on jo useampikin henkilö samaan aikaan raskaana 😀 Olisin kiinnostunut hieman, että miten te olette päättäneet tehdä asumisjärjestelyiden suhteen kun vauva tulee maailmaan? Alussa tietysti vauva ei paljoa tilaa vie, mutta onko teillä jo haaveita isommasta asunnosta ja mitä ajattelitte tehdä nykyiselle kaksiollenne(vai kolmioko se oli?)? Kaikenlaisista uusista vauvantarvike hankinnoistakin on kiva lukea 🙂 Minua ei ainakaan haittaa raskausaiheiset postaukset, joten saa vapaasti kirjotella kaikenlaisista aiheista ^^ heh.

  1. Kiitos <3 Apua, itselläni taas ei ihan kamalasti ole vauvauutisia vielä lähipiiristä kuulunut, niin on vähän pulassa kun ei tiedä mistään mitään 😀 Vielä ehkä vuosi olisi tarkoitus nykyisessä asustella ja sitten katsoa jatko, että laitetaanko vuokralle tämä vai myydäänkö heti 🙂 Kivaa, että mammispostaukset ovat sielläkin toivottuja, jossain vaiheessa juu täytyy ehdottomasti tehdä tuo hankintapostaus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.