Maailman paras lohikeitto

Yksi lemppariruoistani on ehdottomasti lohikeitto, sitä jaksaisi paukkupakkasilla syödä vaikka joka päivä! Lohikeitto ei kuitenkaan ole kertakaikkiaan mitään ilman oikeita aineksia ja itse en enää tekisi sitä ilman kunnon voita ja kuohukermaa! Ei tosin aivan sieltä diettiruokien osastolta, mutta voi että sitä makua..
Meillä keitellään keittoa nykyään ainakin parin kuukauden välein ja jotenkin ennen tuntui lohikeitonkin valmistus jostain syystä vaativammalta. Ihan kun aineksia olisi pitänyt hommata aina jotenkin aivan tuhottomasti. Nykyään tuntuu että niissä pääsee itseasiassa melko helpolla.

Tässäpä ohjeeni omaan lemppariini (tästä satsista syömme yleensä kaksi päivää)..

 

Aineksina tarvitset:

Vettä reilu 1l -1,5l riippuen kattilan koosta
Perunoita, koosta riippuen esim 6-8 kpl
Porkkanoita, 2-3 kpl
Kalaliemikuutioita 2-3 kpl
Maustepippureita (kokonaisia) 6-8 kpl tai maun mukaan
Purjosipuli
Nippu tilliä
Ruodotonta lohifilettä, n. 400g kuutioiksi leikattuna
Kuohukermaa (pieni tölkki, 2 dl)
Voita
Suolaa

Ja nuo mittasuhteethan eivät ole aina niin justiinsa!

1. Keitä kuoritut sekä pilkotut perunat ja porkkanat kattilassa vedessä, johon lisätty kalaliemikuutiot. Lisää myös purjosipuli (sen sijaan voit käyttää toki myös tavallista sipulia). Heitä mukaan maustepippurit ja keittele kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä. Maista lientä ja lisää suolaa oman maun mukaan.
2. Lisää lohi ja keitä muutama minuutti kunnes lohi on kypsää. Tämän jälkeen voit lisätä silputun tillin, voita maun mukaan ja kuohukerman. Sekoittele. Anna hautua muutama minuutti ja keiton maustua.
3. Nauti! Mielellään ruisleivän kera 🙂

2 vastausta artikkeliin “Maailman paras lohikeitto”

  1. Ostatko kalan siis tiskiltä? Mä oon monta kuukautta himoinnut kunnon kalakeittoa mut oon aattellu jotenkin vaativaks tehdä:D ja oon aatellu etten osaa käsitellä tiskiltä ostettua kalaa. Mies aina hoitaa yleensä meillä kalaruuat:)

    1. Joo aina! En haluaisi joutua leikkaamaan sitä vakuumipakattua kun se on aina niin ällön ´limaista, toi tiskikala taas ei oo ja paljon helpompi käsitellä ja muutenkin tietty tuoreempaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.