Viking Mariellalla

Risteily toteutettu yhteistyössä Viking Linen kanssa.

Risteiltiin reilu viikko sitten Jutan kanssa Tukholmaan pienelle tyttöjen aleshoppailukierrokselle. Samanlainen risteily tulikin tehtyä Jutan kanssa aikalailla juuri vuosi sitten, tällä kertaa tosin Viking Mariellalla kun viimeksi taisi olla juuri se toinen. Risteily oli järkätty meille blogiyhteistyönä, joten hytti ja ateriat kuuluivat meillä tuohon yhteistyöhön, ostokset höylättiin sitten omaan piikkiin luonnollisesti.

Vaikka oma matkailuintoni kohdistuu aikalailla kauemmaksi reissailuun, tulee risteilyilläkin käytyä ainakin se kerta vuodessa. Niissä nyt on aina kivana puolena (sen lisäksi tietty että pääsee ostoksille) että pääsee juurikin syömään ja matkustamaan muutenkin suhteellisen kivuttomasti. Vaikkei matka suuntaudukaan kauas, on kiva päästä pariksi yöksi pois kotiympyröistä. Helsingistä kun on niin mielettömän helppo lähteä sinne Tukholmaan tai vaikkapa Tallinnaan kun itse satamaan siirtyminen tapahtuu puolessa tunnissa kotoa. Tällä risteilyllä meillä ei oikeastaan ollut muuta agendaa kun syödä hyvin, viettää aikaa toistemme kanssa ja kierrellä Ruotissa kaupoissa.

Meillä oli hyttinä vastikään uusittu AD2 Seaside comfort, joka oli kyllä aivan huippu. Tuo hyttiluokka on itseasiassa tullut vasta viime keväällä telakoinnin yhteydessä. Oikeasti muuten hyvä sänky ja muutenkin hotellifiilistä semmoisen perinteisen hytin sijaan.

 Pakko sanoa, etten ole ikinä nukkunut laivalla noin hyvillä tyynyillä! Ja vielä kaksi tyynyä per henkilö. Yleensä on aina niiden suhteen kriisiä 😀

Ensimmäisenä aamuna käytiin Food Gardenin ala carte-aamupalalla, joka on siis buffa-aamupalan ohella se ”parempi aamupala”, vähän brunssi-tyylinen. Omasta mielestä laivan tavallisessakaan aamupalassa ei yleensä ole hintaan nähden mitään vikaa, mutta tuo Food Gardenin aamupala oli oikeasti tosi hyvä! Pekonikin oli paistettu oikeasti tosi hyvin ja automaattimehun sijaan oli myös ihan vastapuristettua mehua.

Tuli ikävä tuota aamupalaa näitä kuvia katsellessa! Aivan ehdottoman huippu! Toki hinta on normaalia buffet-aamupalaa korkeampi, mutta plussana parempi ja laadukkaampi valikoima, sekä oma rauha. Ruokiakaan ei tarvitse jonotella ryysiksessä.

Monet varmasti lähtevät laivalle sillä meiningillä, että otetaan se perushytti (ehkä joskus tietty ikkunallinen A-hytti kun halutaan parempaa), käydään siellä tavallisessa buffassa ynnä muuta ”tavallista”. Myös itse olen tähän sortunut useasti tai oikeastaan lähes aina. Kuitenkin kiva muistutus siitä, että laivalla voi oikeasti myös vähän hemmotella itseään paremmalla hytillä ja paremmalla ruoalla, jotka varmasti tekevät siitä risteilystä vielä kivemman 🙂 Varmasti noista pienistä jutuista iloitsee vielä enemmän silloin kun lähtee meidän tapaan tämmöiselle äärimmäisen rauhalliselle risteilylle, eikä tosiaan millekään bileristeilylle. Varmasti enemmän rahaa saisi uppoamaan kahden yön hotellimajoitukseen Tukholmassa, lentoja unohtamatta.

Pääsimme Tukholmasta lähtiessä testaamaan myös erästä Mariellan ravintola-uutuuksista, nimittäin Platea. Platessa on tarjolla maistelumenuta 7- ja 9-ruokalajin kokonaisuuksina ja menuiden sisältö vaihtelee säännöllisesti. Itselleni tämä muuten oli ensimmäinen tasting menu ikinä, alkuun oikein jännitti että mitä tulemaan pitää 😀

Itse olen ruokien suhteen melko arka ja nirso, joten itselleni tuo tasting menu oli ainakin silmiäavaava kokemus. Ehkäpä tästäedes uskaltautuu vähän rohkeammin kokeilemaan uusia makuja, tuli nimittäin maistettua semmoisia makuelämyksiä joita ei ehkä muuten olisi uskaltanut. Ja oikeasti maut olivat todella hyviä! Tässä yllä esimerkiksi ruijanpallasta, mätiä, perunaa..

Eräs jännä ylläri oli esimerkiksi tämä homejuustomousse, jonka kyljessä oli
päärynäkastike. Itse en yleensä välitä homejuustoista tippaakaan ja tämä
oli täysin uusi tuttavuus yleensäkin siis jälkiruoaksi. Maku oli
kuitenkin mitä parhain kun yhdisti suolaisen moussen, pähkinörouheen ja makean
päärynän!

Mun lemppari näistä jälkiruoista oli ehdottomasti tämä! Jogurttijäätelöä, marjoja, suklaarakeita ja tuommoista ohuen ohutta ”keksikrispiä”, joka oli kevyesti maustettu fenkolilla. Ihan superhyväää 🙂

Ja loppuun sikarilta näyttävää tryffeliä vaniljajauheella. En muista milloin olisin maistanut noin pehmeän täyteläistä tryffeliä. 
Itse olen vasta viime vuosina alkanut arvostaa risteilyitäkin enemmän. Ehkä yksi syy siihen on juurikin se, että arvostaa yleisesti enemmän vapaa-aikaansa ja haluaa vaikka edes pariksi päiväksi jonnekin rentoutumaan. Toki hyvä ruokakaan ei ole koskaan pahitteeksi. Jotenkin niin stressitön tapa lähteä minilomalle! 🙂

8 vastausta artikkeliin “Viking Mariellalla”

 1. kyllä norwegianin halvat lennot (n. 50-70 e menopaluu) ja yöpyminen hotellissa tulee helposti halvemmaksi, kuin risteily. itse olen tehnyt näin jo monia kertoja ja kyllä sitä mieluummin on pidemmän ajan tukholmassa nauttimassa shoppailumahdollisuuksista, ravintoloista, tunnelmasta, ihmisistä, trendeistä ym, kuin kökkisi KAKSI yötä peltipurkissa junttien kanssa….

  1. Heheh! Toki tuokin totta, mutta aikalailla samoissa budjeteissa mennään. Itselleni Tukholma on siellä asumisen vuoksi niin tuttu, että melkein ennemmin lähtee risteilyllä käymään siellä niin ei tarvitse niin paljoa reissata paikasta toiseen kentältä hotellille, kentältä kotiin yms ;D

 2. Viikkari on kyllä petrannut paljon viime vuosina. Käypäs kokeilemassa Gracea Turusta! Ihan huippu!

 3. Nuo vähän paremmat hyttiluokat on vaan aika törkeän kalliita :/ En tosin tiedä Viikkarin hinnoista mutta Siljalla ainakin saattaa listahinta olla jo etelänmatkan veroinen ja ennemmin sitten sitä kyllä lähtee etelään kuin "vain" Ruotsiin. Jos nyt ajatellaan paremmalla hyttiluokalla jotain enemmän kuin ikkunallinen a-hytti 😀

  1. Aijaa :O Joo toki suurella summalla lähtee sitten kauemmas, mutta en tiedä miksi ennemmin itse ehkä valitsen risteilyn kun Ruotsissa ihan hotellissa yöpymisen. Jotenkin tämä helpompi keino 🙂

 4. Olen matkustellut paljon mutta en ole koskaan käynyt laivalla. Varmaan sen tähden, kun en ole ennen asunut lähellä Helsinkiä tai Turkua niin sitten kun pitäisi kuitenkin lähteä jo "niin kauas" laivaterminaaliin niin sama se on ajella helsinki-vantaalle 😀
  Mutta nyt kun asun Helsingissä ja ratikkakin menisi melkein suoraa kotiovelta laivaterminaaliin niin ajatus risteilystä on käynyt mielessä viime aikoina aika useestikin.
  Kiitos kattavasta postauksesta!

  Itse en ole montaakaan kertaa syönyt tasting menuja, hyvin spesiaaleissa tilanteissa kuten syntymäpäivänä tai hääpäivänä ja nyt raskaana ollessa olen niin neuroottinen ruokien kanssa että kun uutena vuotena oltiin varattu tasting menut niin mä jänistin tilanteesta.
  Pakko kysyä, että sanoitko sä kokeille ennen ruokailua että raskausruokavalioon sopivia juttuja pitäisi olla vai miten sä menettelit?

  1. Juu kyllähän siitä erikoisvaliosta pitää ilmoittaa etukäteen, t. myös neuroottinen! :/ En siis myöskään itse voinut joka annosta tuosta syödä, koska niitä ei saatu ikävä kyllä sovellettua mulle sopiviksi. Esim nuo mädit myös jouduin jättämään pois. Kaikista pehmeistä juustoista ja maitotuotteista tosin sain siunauksen, että ovat pasturoituja 🙂

   Outoa ettet ole käynyt risteilyllä! Eihän ne varmasti paljon matkustaneelle mitään NIIIN erilaista tuo kylläkään, mutta ihan hauskaa vaihtelua. Varsinkin kun ei tarvitse lentää mihinkään vaan pääsee tosi kivuttomasti shoppailemaan ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.