Raskaudenajan (luonnollisia) kauneudenhoitovinkkejä

Kuten jo aikaisemmin kirjoittelin, on joitain kauneushömpötyksiä kuten ripsiseerumit, hampaidenvalkaisut ja itseruskettavat jouduttu jättämään pois jo aikapäiviä sitten raskauden vuoksi. Näiden tilalle olenkin yrittänyt kehitellä luonnollisempia vaihtoehtoja, itsestään kun haluaisi pitää myös huolta tässä kaiken keskellä. Tässäpä omia luonnollisia vinkkejä kauneudenhoitoon, joista aikalailla kaikkiin liittyy itseasiassa kookosöljy. Varsinkin ripsienhoidosta onkin useampaan otteeseen kysytty! 🙂

1. Ripset

Olen nähnyt ystävältäni todistusaineistoa mitä kookosöljyn sively ripsiin tuottaa (nimittäin mieletöntä ripsien tuuhentumista!) ja olenkin iltaisin sängyssä iPadin äärellä sivellyt ripsiin ennen nukkumaanmenoa kookosöljyä. Jossen nyt aivan joka ilta, niin ainakin muutamana iltana viikossa.

Lisäksi olen välillä käyttänyt iltaisin kasvojenpesun jälkeen tai meikkivapaina päivinä ripsiin Talikan ripsihoitoainetta, joka on ”lääkeaineeton” ripsihoitoaine. Ripset ovatkin olleet näiden rituaalien jäljiltä tosi hyvässä kunnossa ja kasvaneet todella vahvoina. Mitään merkittävää pituuskasvua en ole ainakaan vielä huomannut, mutta ainakin tuuheutumista ja parempaa kuntoa. Käytän useimmiten kookosöljyä myös kasvoille seerumin tai öljyn sijasta kosteusvoiteen alle, joten myös tuolloin tulee väkisinkin levitettyä öljyä pieniä määriä myös ripsille.

2. Venymäarpiin / iholle
Vatsan kasvaessa (ja paikkojen venyessä :D) suositellaan säännöllistä ihon öljyämistä tai rasvaamista estämään venymäarpien muodostuminen. Itse olen käyttänyt normaalin ihoöljyn ohella paljon myös kookosöljyä ja hieronut juurikin esimerkiksi vatsan iholle. Helppo homma rasvailla nukkumaan mennessä sängyssä samalla ripset ja vatsa! Itselläni ei vielä ole onneksi venymäarpia näkynyt, mutta säännöllinen rasvaaminen tietty auttaa myös siihen ettei niitä tule tai ainakaan niin selkeinä. Mitään tiettyä arpiin tarkoitettua tuotetta en jaksaisi ostaa kun yhdellä tehokkaalla, suht. edullisella ja monikäyttöisellä tuotteella saa hoidettua saman asian.
Tietty kookosöljyä voi levitellä iholle ihan muutenkin. Itse rasvailen välillä huulia, kynsinauhoja, jalkoja ja käsivarsia ihan muuten vaankin, öljy pehmentää kuivaa ihoa todella kivasti ja tuoksuu ihanalle. Yön aikana öljy ehtii sopivasti imeytyä ihoon, eikä oma ihoni ainakaan ole enää aamulla tippaakaan öljyinen. Ilmeisesti ihokin tykkää! 😉
 

3. Hampaat

Tätä niksiä en tosin ole nyt lähiaikoina hyödyntänyt, mutta myös hampaiden valkaisuhan onnistuu kookosöljyllä. Kirjoittelin oil pullingista keväällä tässä postauksessa. Purskuttelin tuolloin kookosöljyllä muistaakseni pari viikkoa ja tuntui oikeasti että suu puhdistui tuon jäljiltä aivan eri tavalla kun pelkän hampaiden pesulla. Vielä kun yhdistää purskuttelun ja kunnon harjauksen sähköhammasharjalla, niin tuntui suussa aivan kun olisi käynyt hammaslääkärissä puhdistuksessa! 😀
Tuota purskutteluahan pitää päivittäin tehdä melko kauan ja se olikin syynä miksei tuosta ihan päivittäistä rituaalia tullut. Helpostihan siihen pursutteluun tosin tottuisi esimerkiksi tv:n katsomisen ohella, aamuisin se vain tuotti ajanpuutteen vuoksi hieman ongelmia.. Pitäisi kuitenkin aloittaa taas uudelleen!

Itselläni on ollut nyt käytössä tuo Voimaruoan sentrifugoitu luomukookosöljy, jonka olen saanut blogin kautta. Kookosöljy on kyllä helpottanut omaa elämääni ihan tosissaan, yhtä tuotetta kun voi oikeasti käyttää melkeinpä mihin vaan! ;D

Onko teillä vielä näihin lisättäväksi jotain megevinkkejä juuri kauneudenhoiton suhteen?
 

 Sisältää kaupallisen linkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.