Tax-free shopping!

Taannoisella Viikkarin risteilyllä tuli pyörähdettyä tietty myös tax-freen puolella, joka on toki ihan  pakollinen juttu laivalla. Useimmiten kun kosmetikka tulee aikalailla ostettua selvän säästön vuoksi juurikin verovapaista. Hintaero tax-freessä ja maissa on nimittäin huomattava, välillä voi
tuote maksaa maissa jossain jopa yli 30% enemmän kun laivalla tai
lentokentillä.

Onhan se mukava myös ostaa jotain pientä ”luksusta” itselleen kun saa samaan hintaan kuin vastaavan tuotteen maista edullisemmalta merkiltä. Nyt on vielä pakko mainita, että jopa laivojen väleillä on eroja tax-free-hinnoissa! Moni asia on nimittäin Viking Linella edullisempaa kun Siljalla, hassua kyllä. Useimmiten tulee ihan senkin vuoksi suosittua Viikkaria kun tekee jo itse ostoksissa pienen säästön.
 

 Mutta mitä sieltä tax-freestä omasta mielestäni kannattaa ostaa?

1. Ripsivärit

Itse panostan meikissä ehdottomasti eniten ripsiväriin ja aurinkopuuteriin, muut kuten meikkivoide voi olla edullisemmastakin päästä ja toki välillä tulee välissä käytettyä halvempiakin ripsivärejä, edullinen hinta ei aina missään nimessä tarkoita huonoa tuotetta! Useimmiten kuitenkin tulee ostettua ripsivärit selektiivisten meikkien puolelta ja juurikin laivan tai lentokenttien tax-freestä. Syynä tähän toki aivan silkka säästö! En muista milloin olisin viimeksi ostanut ripsivärin kaupasta maista, siitä on siis jo vuosia aikaa.

Useimmiten tuleekin keskitettyä ripsivärihankinnat juurikin niihin ajankohtiin kun tietää että on tulossa asiaa tax-freehen, ennemmin maksaa nimittäin ripsiväristä 20 euroa kun 30 euroa jos vain on mahdollista kikkailla 🙂 Vakkariostos laivalta on Sensain volumisoiva ripsiväri, mutta välillä lähtee mukaan myös Estee Lauderin Sumptuousia tai sitten jotain ”villejä kortteja”.

2. Ihonhoito
Ihonhoidon tuotteissa kuten yö- ja päivävoiteissa, sekä seerumeissa ovat hinnat usein varsinkin selektiivisellä puolella melko korkeita. Tämä usein tarkoittaa myös sitä, että ero tax-freen ja maissa-hinnan välillä on ehdottomasti suurempi. Esimerkiksi voidehankinnoissa voi helposti säästää useamman kymmenen euron verrattuna siihen mitä joku voide maksaisi kaupassa Helsingin keskustassa. Nämäkin ovat semmoinen juttu, jota en kertakaikkisesti raaskisi ostaa maista!

Jos voide maksaa vaikkapa 20 euroa tai alle, voi sen käydä hätäpäissään hakemassa Sokokseltakin, mutta jos miettii jonkun ”paremman” voiteen hankintaa, niin tulee yleensä odotettua juurikin sitä keikkaa verovapaaseen.. Laivoilla ja lentokoneissa kun on usein tarjolla usein niitä ”travel settejäkin”, joissa on esimerkiksi päivä – ja yövoide samassa paketissa vieläkin edullisemmalla kun erikseen ostettuna tax-freestä.


3. Harvemmin  hankittavat meikkituotteet, jotka usein kustantavat useamman kympin

Näitä ovat itselläni esimerkiksi aurinkopuuteri, joka viimeisimpänä on
tullut Guerlainilta ja hommattu lentokentältä. Myös meikkivoiteita olen
hommannut aina tax-freestä silloin kun on halunnut ostaa kalliimpia,
kuten Lancomea tai Guerlainia, muuten en kertakaikkiaan vaan raaskisi
ostaa. Omassa käytössä meikkivoide esimerkiksi säilyy todella pitkään ja
ostamalla jemmaan pari pakettia meikkivoidetta, pärjää oikeasti jo
melkeinpä pari vuotta.. Ei tarvitse heti olla suunnittelemassa uutta
keikkaa 😀

Myös Biothermin CC-voide on itselleni aina vakituista tax-free kamaa,
useimmiten äidin tuomana laivatuliaisena, sitä kun kuluu huomattavasti
meikkivoidetta nopeammin 😀

4. Victoria’s secret tuotteet
Jos VS:n kosmetiikka kiinnostaa, eikä ole edessä reissua Jenkkeihin niin kannattaa nuokin tuoksut ja voiteet hommata tax-freestä. Säästää nimittäin keskustan VS:n hintoihin verrattuna, jotka kuulemani mukaan ovat melko korkeat.. VS:n juttujahan on ollut juuri Viking Linen laivoilla jo tosi pitkään myynnissä 🙂

5. Bonarit
Eli esimerkiksi satunnaiset itsensä hemmottelujutut tai kun haluaa ostaa uusia jänniä juttuja kuten seerumeita, huulipunia tai hajuvesiä testiin. Itse löydän tax-freestä kyllä aina jotain 😀 Nyt löysin myös pari riipusta kaulaan.

 

Nyt bongasin matkaan tuon Lancomen kosteuttavan Hydra Zen Masque-yönaamion, joka tuli niin tarpeeseen! Kasvojen iho on ollut lähiajat niin kuiva ja koska olen naamioiden suhteen maailman laiskin, oli tuommoinen yö-versio ihan houkutteleva juttu. Tuota naamiota nimittäin levitetään iltaisin kosteusvoiteen tapaan puhdistetulle iholle 2-3 kertaa viikossa tai halutessaan useammin ihon ollessa todella kuiva. Tuo imeytyy ihoon todella nopeasti ja kasvojen iho on aamulla ihan mielettömän kosteutettu ja heleän näköinen. Aivan ihana tuote ja nappiostos!

Uusi ripsiväri houkutteli myös. Muhun iskee varsinkin ripsiväreissä kaikki kovin dramaattiset myyntilauseet, kuten tässä ”Volume effect, false lash, shocking”, pakkohan tuommoista on testata! Mistään shokeeraavasta tekoripsiefektistä en todellakaan voi tämän kohdalla puhua, mutta ihan ok kuitenkin. Olen kyllä niin tarkka ripsiväreissä, että pitää jo olla aivan megahyvä että saa todelliset hehkutukset. En muutenkaan ollut aikaisemmin testannut YSL:n ripsivärejä, joten en tiennyt mitä odottaa. En ehkä tuota osta enää tosin uudelleen, voin ottaa ripsistä kuvaa myöhemmin. Toimii ehkä jollakulla toisella paremmin 🙂

Ja sitten uusi nudepuna! Tämän koostumus on melko kevyt, samoin pigmenttikin esimerkiksi MAC:iin verrattuna, mutta kelpo tuote silti 🙂

 Oon nykyään aivan hulluna pieniin siroihin riipuksiin ja taas löytyi ihan kaksin kappalein! Ihan superihania. Näissä iski oikein valinnanvaikeus. Itse en ollut ennestään kuullut tuosta merkistä Estelle Bartlett, myydäänköhän jossain maissakin? 🙂

 En osannut päättää kumpi olisi kivempi, joten ostin kummatkin 😀 Tuommoinen on tosi kiva idea myös lahjaksi. Merkiltä löytyi myös kivasti ranneketjuja. Nyt on niiden Glitterin kaulakorujen ohella kyllä kaulakoruostokset tehty hetkeksi!

Mitäs te yleensä shoppailette tax-freestä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.