Missä mennään? Raskausoireita viikoilla 20+!

Välillä onkin tullut ohimennen turistua aina senhetkisistä raskausoireista ja nyt keskivaiheen tienoilla ei mitään kummempaa muutosta ole olossa huomannut, jos nyt jonkinlaista pientä, yleensä ohimenevää. Lähinnä alkuraskauden oireistahan kirjoittelin jo aikaisemmin tässä postauksessa. Tällä hetkellä on tosiaan viikkoja 26 ja mennään flunssaa lukuunottamatta melko vähillä oireilla. Viikon 20 jälkeen on kuitenkin ilmennyt esimerkiksi seuraavanlaisia oireita:
– Viikon 20 tienoilla alaselkä- ja alavatsakipuja, jotka tosin ovat nyt kadonneet. Mistään ylitsepääsemättömistä kivuista ei ollut onneksi kyse, mutta ikävästä vihlonnasta, joka nyt varmasti jälkikäteen ajateltuna varmasti liittyi asiaan. Olen myös huomannut, että alaselkä saattaa aavistuksen vihloa esimerkiksi liikuntaa seuraavina päivinä, jos on esimerkiksi käynyt salilla tai pidemmällä kävelyllä. En tiedä auttaisiko tähän joku tukivyö? Mistään liikunnan aikana ilmenevästä kivusta ei kuitenkaan ole oikeastaan ollut kyse.
– Outo olo selinmakuulla. Monillehan saattaa varsinkin loppuraskaudesta tulla selinmaatessa ja -nukkuessa huono olo kohdun painaessa alavatsan verisuonia. Itse en ole huomannut maatessa erityisen huonoa oloa muuta kun ultrassa, mutta pyrkinyt välttämään selällään nukkumista. Yöllä tulee välillä väkisinkin käännyttyä selilteen, mutta nyt lähiviikkoina olen huomannut että olo on outo tai aavistuksen epämiellyttävä jos yrittää väenvänkään mennä selälleen.

 Ennen reissua ehkä viikko 23?
– Edellisestä kohdasta tullaankin taas nukkumiseen. En siis itse tunne tällä hetkellä nukkuessa oloa mukavaksi kun ainoastaan kyljeltään nukkuessa. Toisaalta olen muutenkin kyljellään nukkuja ja vartalotyyny jalkojen välissä on kuulunut pakolliseksi univälineeksi jo vuosia. Nyt se kuitenkin on jo aivan korvaamaton! Nyt olen alkanut huomata nukkuessa välillä kylkien ja reisien puutumista, asentoa on pakko vaihtaa kyljeltä kyljelle ihan jatkuvasti! Reilu kuukausi sitten oli vielä outoa käsien puutumista ja saatoin herätä yöllä tai aamulla siihen että kädet olivat täysin puutuneet, vaikkei olisi nukkunut niiden päällä. Siitä on tosin nyt päästy, mutta tilalle on tullut välillä tuo toisenlainen puutuminen.

 Ja tällä viikolla vko 25+jotain. Ei itseasiassa omasta mielestäni ihan kamalasti eroa! (Huono kuva tosin..) Suurin ihme on, että kun kokeilin niin Canada Goose menee edelleen nippanappa päälle vaikka olin ennen reissua aivan varma ettei menisi!
– Sormus ei mahdu nimettömään. Ja juu, mentiin tosiaan Balilla (tai tarkemmin ottaen Gilillä) kihloihin. Vielä reissussa ja sen jälkeen oli sormus niin reiluhko, että meinasi kättä ravistaessa lentää sormesta. En halua itse joutua miettimään kokoajan sitä että putoaako sormus sormesta, joten menin sitten älykääpiönä ennen joulua pienennyttämään sormuksen. Valitsin koon sen mukaan, että se varmasti mahtuisi sormeen hyvin ja lisänä vielä ”plussan” kokoon. Vajaa kuukausi myöhemmin kun sain sormuksen takaisin, niin en meinannut sitten enää saada sitä nimettömän nivelen kohdalta sormeen! Kuulemma sormien turpoaminen on aivan normaalia, mutta lähinnä kummastuttaa se että muut vanhat sormukset mahtuvat edelleen muihin sormiin ja tuo muka ei. Saa nähdä pitääkö se suurentaa uudelleen myöhemmin, vaikka alunperinkin pienennettiin alle yhden koon verran. Huoh! Note to self (and others): älkää pienennyttäkö sormuksia vastaavanlaisissa tilanteissa, itse en ilmeisesti kuvitellut turpoavani tässä kevään mittaan lainkaan. 
– Housuun pissaaminen aivastaessa 😀 Aivan kamala vaiva, jolle ei toisaalta voi muuta kun nauraa! Tästä ei varmasti tarvitse kertoa sen enempää ;D Onneksi vaivasi lähinnä vain parina päivänä kun flunssa oli pahimmillaan.
Eikä toki unohdeta loppuun tietty potkuja, jotka ovat jo välillä melko kovia. Koko vatsa heilahtelee päivittäin noista potkuista ja aluksi naurattikin miltä se näyttää kun toinen yrittää puskea ulos vatsan läpi. Haha!
En olisi voinut uskoa, että vauva.fi-palastasta voisi oikeasti olla jotain hyötyä (:D), mutta jonkin verran on välillä tullut selailtua muiden juttuja alkuvaiheessa löydetyltä Toukokuun mammat-palstalta varsinkin juuri oireiden osalta. Sinänsä kätevä, että tuolta on voinut seurailla muiden aikalailla samassa vaiheessa olevien oireita ja huomannut, että aikalailla samoilla linjoilla mennään. Varsinkin aina joidenkin uusien oireiden kohdalla on ollut helpottavaa lukea, että muilla on ollut samaa ja kuuluu siis asiaan.

Onko samassa vaiheessa olevat huomanneet samoja juttuja? 

4 vastausta artikkeliin “Missä mennään? Raskausoireita viikoilla 20+!”

  1. Hauskaa kun löysin sun blogin, sillä itse olen juuri samalla viikolla.. tällä hetkellä tasan 26+3 🙂
    Mielenkiinnolla jään odottelemaan lisää postauksia raskaudestasi! (:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.