Torstain kuulumiset

Hellurei! Alkuviikosta onkin ollut täällä pientä hiljaiseloa, koska en vain ehtinyt koneen äärelle sattuneista syistä.

Kirjoittelinkin jo viikonloppuna muiden oireiden lisäksi jalkojen puutumisesta lähinnä öisin, jota oli nyt lähiaikoina ilmennyt. Maanantaina kipeytyi ja puutui alaselkä työpäivän päätteeksi istumisesta ja tiistaina taas sitten kokonaan toinen jalka, välillä ihan tunnottoman puutuneeksi. Lähdin lääkäriin ja sieltä sitten Meilahteen tarkempiin tutkimuksiin veritulppa/keuhkoveritulppaepäilyn vuoksi. Melkoisen piinaava vuorokausi sairaalassa, mutta onneksi saatiin tuhannen tutkimuksen jälkeen suljettua pois veritulppa sekä keuhkoissa, että jalassa! Epäilyä ei siis helpottanut tämä pari viikkoa kestänyt flunssasta johtunut yskä ja hengenahdistus, sekä tietty muuten vaan altistavana tekijänä juurikin raskaus ja viime viikon lennot.

Puutumisen ja kipuilun syynä on todennäköisesti se, että vauva on alkanut painaa jotain alaselän hermoja, joka säteilee jalkoihin. Istuminen on siis pitkiä aikoja aivan tuskaa! Pakko nyt kai kokeilla kuinka kauan jaksan töissä seisoa sähköpöydän kanssa, vaikka tuntuu että jaksaa olla jaloillaan aina maksimissaan 15min. Enkä muuten halua kyllä muutenkaan enää ikinä yöpymään sairaalaan, vaikka kai tässä sinne jokatapauksessa edes synnyttämään on mentävä 😀 Mutta jokatapauksessa, ilmeisen normaali vaiva vaikka tosin vähän inhottava, täytyy ottaa kävelylenkkeihin joku superspurtti jos jäät pysyvät poissa. Olen joskus kuullut, että ainakin semmoinen epätasaisessa maastossa reippailu saisi noita hermoja ehkä jotenkin vapautettua.

Loppu hyvin, kaikki hyvin jokatapauksessa! Muutamat yöt on menty myös aivan järkyttävän unettomuuden ja yövalvomisen kanssa. En tiedä onko syyllinen yökukkumiseen edelleen se aikaero vai saako syyttää hormoneja, todella ärsyttävää jokatapauksessa! Vielä ennen reissua hämmästelin kuinka uni tuli kun itsestään aina jopa jo yhdeksältä illalla ja nukkui helposti kellon soimiseen saakka paria vessakeikkaa lukuunottamatta. Nyt onkin sitten eri säveleet kun on joinain yöinä menty semmoisilla 3h yöunilla kun ei kertakaikkiaan saa unen päästä kiinni! Kaikkein ärsyttävin asia kyllä ihan tosissaan on pyöriä tuntitolkulla sängyssä saamatta unta.

Ei oikein viitsi ensinnäkään nousta ylös kun haluaa vielä yrittää saada unta, eikä selata puhelintakaan piristymisen toivossa. Sitten tulee vessahätä, jano, nälkä, huono asento 😀 Olen todennut, että oikeasti paras keino on maata paikallaan sinnikkäästi, kyllä se uni sieltä useimmiten sitten jossain vaiheessa tulee. Ja vaikka viikonloppuna saisikin valvomisen jälkeen unen päästä kiinni ja nukkuisi myöhään, niin silti väsyttää aamulla aivan tajuttomasti. Äsken kun mietinkin, että viimeistään viikonloppuna pitäisi tehdä kunnon siivous kotona, niin eka ajatus oli että millä energialla. Vielä muutama viikko sitten oli kertakaikkiaan ihan superenenerginen olo ja aivan yhtäkkiä nyt sitten aivan päinvastaista.

Mulla on muuten iskenyt lähiaikoina joku outo himo kalapuikkoihin. Olin viimeksi syönyt kalapuikkoja oikeasti varmaan 10v sitten kunnes ennen matkaa kunnes yhtäkkia hoksasin, että niitä on saatava. Nyt kävin jo toistamiseen ostamassa fileekalapuikkoja, vaikken yleensä ikinä edes mene eines- tai pakastehyllylle hakemaan oikeastaan muuta kun marjoja. Outoa!
Heräsin tällä viikolla myös karuun todellisuuteen, että Dr.Denimit alkavat ihan tosissaan olla aika kireät.. Muutaman viiikon päästä on oikeasti luovuttava niistä suosiolla ja asteltava ostamaan niitä mammafarkkuja tai pitäydyttävä legginseissä 😀 Apua! Jos nyt olisi kesä, niin pääsisi kyllä niiiiin paljon helpommalla kun voisi iskeä päälle vaan maksimekkoja ja sen päälle farkku- ja nahkatakkeja. Nyt täytyy tosissaan miettiä, että mitkä takit ylinpäänsä menevät kiinni, kesällähän sillä ei edes olisi väliä. Noh, onneksi pääsee sitten huhti- toukokuussa ehkä nauttimaan tästäkin ”edusta”.

Kivaa torstaita teille! Ei välitetä vesisateesta 😀 
Ja ps. Kurkatkaa myös eilinen matkapostaus jos meni ohi!

8 vastausta artikkeliin “Torstain kuulumiset”

 1. Toimistotyössä tukisukat on ihan ehdoton hankinta raskaana ollessa. Apteekista saa hyviä. Omaa oloa ainakin helpotti suuresti.

  1. Nojoo, kiitos vinkistä!! En tullut edes ajatelleeksi, että niitä voisi tarvita muuallakin kun lentokoneessa kun ei moista ongelmaa ole ollut aikaisemmin 🙂 täytyy kyllä piakkoin testata!

 2. Mulla oli kanssa loppuraskaudesta yö valvomista, ja kuulin monta kertaa että elimistö ja hormonit alkaa pikkuhiljaa valmistamaan sua tulevaan vauvaa ja tuleviin yöherätyksiin. Tiedä sitten onko totta vai ei mutta tosiaan neuvolastakin niin sanottiin 🙂 ja tosiaan ite sain vauvan viime alkukesänä ja talvi ja kevät oli niin tuskaa pukeutumisen kanssa, kun pakko kuitenkin lämpimästi pukeutua mut ei mitkään vaatteet mahu päälle yms. Kesällä olis niin paljon mukavempaa maksimekkojen kanssa! 😀
  Tsemppiä odotukseen!

  1. Luin itseasiassa netistä (:D) että yöheräilylle ja unettomuudelle on juurikin tuo selitys, tai siis mahdollinen selitys. Ja sehän kyllä käy järkeen, todella ärsyttävä vaiva silti 😀 Ja kiitos <3 niitä maksimekkokelejä odotellen ;D

 3. Mun vauva on heräillyt juuri samoihin aikoihin syömään kun oli unettomuutta öisin, valmistautumista se on kropalle 🙂 ja tuo jalkojen puutuminen on tuttua, kun verikin alkaa huonommin kiertää jalkoihin, jätä ihmeessä kaikki vähänkään puristavat housut kaappiin. Ei tuu paha mieli siitäkään ettei ne mahdu 😀 tsemppiä, onneksi kaikki oli hyvin! -S

  1. Täytyy vissiin viimeistään nyt vaihtaa sitten löllövaatteisiin 😉 Aika jännä, että oot heräillyt juuri samoihin aikoihin!! Tästä se totuttelu nyt sitten kai alkaa 😀

 4. Suosittelen H&M mustat kapeat äitiyshousut/farkut. Hyvännäköiset ja niin mukavat päällä ettet muuta enää halua käyttää!

  1. Kävinkin tässä joskus pällistelemässä niitä ja eivät olleet ollenkaan hassut! Kiitos muistutuksesta, täytyykin käydä piakkoin ostamassa ne 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.