Vauvahankintoja ja budjettipohdintaa

Talven ajan on tullut pidettyä reissua lukuunottamatta säästöbudjettia ja olen 
yrittänyt karsia oikeasti turhia ostoksia pois ihan tulevaa vuotta
silmälläpitäen. Silti jotain yllättäviä menoja ilmenee aina jostain !! Mitään varsinaista budjettia en ole tehnyt
”vauvahankintojen” suhteen, mutta tavoite olisi saada suurinosa
tavaroista hommattuna käytettynä koska olisi nyt vain järjetöntä maksaa
tuplasti enemmän uusista tavaroista, joita oikeasti voi käyttää vain
niin vähän aikaa..

Aikalailla budjetti oli alunperin kaikkeen (sänky, vaunut, mitä sitä nyt tarvitsee..) 1500 euroa, joka nyt voi olla vähän tai paljon. En oikein osaa sanoa, koska ei ole vertailukohtaa mihinkään 😀 Jokuhan voi pistää yksittäin jo pelkkiin rattaisiin noin paljon. Ja ei huhheijaa ne maksaa!!! Satuttiin löytämään tammikuussa hyvät vaunut muutamalla sadalla käytettynä, joka nyt kyllä omaa budjettiani pienentää huomattavasti. Nyt jälkeenpäin ajateltuna tuo alkuperäinen budjetti tuntuu aika suurelta, vaikka toisaalta vaikea sanoa kun ei vielä ole muuta oikeastaan hommannut kun muutamat vaatteet ja ne vaunut. Ehkä 500-600 euroa voisi olla kaikkeen jäljellejäävään realistinen, en osaa sanoa?

 Nyt on muuten ostettu myös ihan ekat vaatteet vauvalle! 😀

Itselläni nyt ei ollut tosiaan mitään tiettyä kriteeria vaunujen suhteen kunhan ovat kuitenkin niin kunnolliset, että paikasta toiseen liikkuminen ja lenkkeily onnistuvat ilman natinoita sun muuta. Toki joku suhteellisen neutraali värikin on plussaa. Nyt meillä siis odottelee varastossa Teutania Prestiget (vai olikohan ne Mistralit, en ymmäärrä näitä :D) ja vaikuttivat oikeasti huippulöydöltä! Ostettu alunperin muutama vuosi sitten ja olleet itse käytössä vain 7kk. Maastonvihreä värikin on mielestäni ihan ok, kakkosvaihtoehto kokomustalle. Kannattaa ilmeisesti jaksaa kurkkia tori.fi:tä näiden suhteen, kun itse löysin nuo niin olin varma ettei yhtä hyviä tule ainakaan hetkeen vastaan. Ja oikeasti en huomaa mitään eroa uusille joita kokeilin kaupassa, säästö kuitenkin jopa 500-700 euroa.

Lisäksi olisi tarkoitus vielä säästää puskurirahastoa loppuvuoden ja ensi vuoden reissuille, sekä tietty sen varalta (jos tai kun) ei ihan heti palaa töihin niiden tavallisten tukikausien loputtua. Tarkoitus olisi, että olisi säästössä ainakin parin kuukauden palkka, niin ei tule heti ainakaan mitään taloudellista paniikkia. Eihän sitä toisaalta tiedä vaikken tykkäisi yhtään olla kotona vaan mieltäisi töihinpaluun heti kuin vaan mahdollista ja tekisi kotona ”vahdinvaihdon” tai voihan se olla että kotielämästä ihan innostuukin 😀 Itse en kuitenkaan näe ehkä itseäni tyypiksi joka jaksaisi olla kotona ihan sitä kolmea vuotta putkeen. Sanotaan, että reilu vuosi voi olla melko maksimi, mutta tosiaan eihän sitä koskaan tiedä..

Nyt kun on saanut tuon vaunuhankinnan tehtyä, niin voisi alkaa melkeinpä miettimään mitä ihmettä muuta sitä tarvitsee ostaa! Sitteri, turvakaukalo autoon ja toki sänky, mutta varmasti myös vaikka millä mitalla kaikkea pikkutilpehööriä mitä ei edes tulisi ajatelleeksi. Apua! Äitiyspakkaus haettiin viikonloppuna postista, joten se nyt helpottaa vähän hankintojen kanssa.

Paljonko teillä muilla on tai on ollut budjetti tämmöisiin? Oletteko myös säästäneet äitiys/hoitovapaalle?

11 vastausta artikkeliin “Vauvahankintoja ja budjettipohdintaa”

 1. Tosin lapsen kiintymyssuhteen kannalta ei ole hyvä jos lasta hoitava vanhempi vaihtuu alle 1v iässä. Myös alle 3v lapselle päiväkoti on stressaava ja meluisa ympäristö eli perhepäivähoito on parempi vaihtoehto. Näistä puhutaan siinä pienen lapsen sosiaalisuus kirjassa. Ihania hankintoja.

  1. Hei kiitos tiedosta! 🙂 Vuoronvaihto varmaan tapahtuisikin joskus vasta siinä 1v iässä, ihan niin pientä ei kyllä vielä päikkäriin itse raaskisi pistää! Pitää keväällä käydä lainaamassa se kirjakin!

 2. En ole yhtään laskenut budjettia. Brion vaunut ostimme alennuksesta uutena 400e. Kaukalo ystävältä käytettynä 90e. Muut saimme ns. lainaan sisaruksiltamme tai ystäviltä. Itse olen saanut säästettyä rahaa näistä äitiysrahoistakin monta sataa kuukaudessa, kun tulee oltua kotona ja tehtyä kaikki ruuat itse verrattuna entisiin lounaisiin ja muuhun pikkushoppailuun mitä kaupungilla tuli tehtyä.

  1. Oho, sähän sait hyvään hintaan Briot uutena! Kuulinkin että ne poistuu kokonaan valikoimista. Hyvä pointti tuo lounaiden suhteen, itsellänikin varmasti säästyy siinä jonkun verran kun ei tarvitse käydä ulkona lounaalla. Hyvä että jotain positiivista äitiysrahoistakin! ;D

 3. Meille syntyi esikoinen viime vuonna ja pidin kirjaa isoimmista hankinnoista. Meillä meni rahaa arviolta juuri 1500e. Vaunut ja turvakaukalonkin ostimme käytettynä (vaikka moni on sitä mieltä, ettei näin saisi tehdä). Aika moni etukäteen tehty hankinta on osoittautunut nyt turhaksi, eli olisi kannattanut uskoa, että kauppaan pääsee vauvan synnyttyäkin :). Luulin myös, että kaikilla vauvoilla on huono iho ja mahavaivoja, joten apteekista hamstratut mahalääkkeet ja sinkkivoiteet ym. rasvat jääneet kaappiin käyttämättöminä. Myös rintapumppu ja tutit olleet meillä turhia… Sen sijaan laadukkaista imetysliiveistä ja -topeista on kyllä kannattanutkin maksaa. Nyt kun vanhempainvapaa lähenee loppuaan, olen joutunut käydä käsiksi säästöihin ja tiukemmaksi menee, kun hoitovapaa alkaa, mutta tarkoitus olisi palata töihin vasta, kun lapsi on 1,5v.

  Kiitos kivasta blogista :)! Olen seurannut jkl-ajoista lähtien (itsekin asuin ennen siellä), mutta ei ole tullut aiemmin kommentoitua :).

  1. Hei tosi kiva että kävit kommentoimassa ja tosi kauan olet jaksanut täällä mukana! 🙂 Itse todennäköisesti myös ostetaan turvakaukalo käytettynä, tosin meidän ystäväpariskunnalta joten sikäli varmuus että on hyvässä kunnossa kun ollut juuri heidän vauvallaan. Ehkä siis kannattaa säästellä myös nuo voiteiden yms ostot siihen kun jotain iho-ongelmia ilmenee. Jos on vielä jotain vinkkiä paikoista joista noita hyviä liivejä ja toppeja saisi ostettua, niin olisin superiloinen! Täytyykin ainakin niihin sitten panostaa!

   Ihanaa kevään alkua teidän perheeseen 🙂

  2. Mä olen tykännyt Mamaliciousin imetyspaidoista, alesta raaski ostaa montaa kuosia ja mallia. Muutamia H&Mn toppiakin ostin, ne on ollu käteviä jonkun löysän ei-imetys-paidan alla. Saa käytettyä normipaitojakin ilman vilautteluvaaraa 🙂 noiden imetysvaatteiden kanssa ei tarvitse niin säätää harsojen tms kanssa, kun ei tarvitse koko rintaa ottaa esille..

 4. Mä en tiiä ooksä yhtään kirppis-ihminen, mut vauvan vaatteita saa ihan huippuhintaan sieltä 🙂 Jos mä saan joskus vauvan, ostan varmaan kaikki vaatteet käytettyinä! Ei niin pienis vaatteissa näy edes kulumisen jälkiä tai muutakaan!

  1. Itseasiassa Facebookin-kirppiksiltä olenkin tiiraillut noita vauvanvaatteita kun ei ole tässä lähellä mitään "oikeita" kirppiksiä. Olen ihan samaa mieltä, että kirpputoreilta löytää varmasti ihan superhintaan hyviä, varsinkin kun noita käyttääkin vain niin lyhyen aikaa ettei varmasti kulumaa ole 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.