Masu viikoilla 13-25

Moikkelis ja kivaa maaliskuuta! Viimeajat ovat olleet jotenkin mukavan keväisiä verrattuna niihin vielä pimeisiin ja märkiin talvipäiviin. Tänään oli vähän harmaampi päivä muihin verrattuna, mutta noin yleisesti. Nyt on jo nimittäin aamulla töihin raahautuessa vähän valoa näkyvissä, ihan ihme juttu. Aurinkoakin on ihme kyllä näkynyt enemmän pitkästä aikaa, jee!

Sain tänään lounaan jälkeen jonkun aivan järkyttävän närästyskohtauksen tai ainakin luulen sen olleen sitä. En ole varmaan ikinä kärsinyt niin kamalasta vatsakivusta, hyi hemmetti! En voinut yli tuntiin liikkua kertakaikkiaan ollenkaan kun kipu oli niin kamala ja olo tukala. Vähän sen sekoitus kun olisi syönyt itsensä täysin ähkyyn ja vatsalaukku on räjähtämispistessä, sekä päälle vielä ihan järkyt polttavat kivut. Hyi! Pakko varmaan käydä varulta hakemassa apteekista jotain närästyslääkettä kun ei moista ole ennen nähty.

Keksin ruoanlaiton lomassa kaivella koneelta ja puhelimesta vähän masukuvia. Hassu seurata miten vatsa on tässä syksyn ja talven mittaan kasvanut 🙂

Tässä taitaa olla ihan eka tai ainakin ensimmäisiä masukuvia! Tämä on Indonesian reissun puolestavälistä suunnilleen ja tuolloin kun alkoi jo vähän huomaamaan vatsaa. Nyt jälkikäteen katsottuna vatsa nyt on (ainakin nykyiseen vatsaan verrattuna) aivan litteä, mutta tuolloin muistelin että varsinkin ruokailujen jälkeen vatsa pömpötti jo selkeästi. Tässä siis ehkäpä viikkoja 13 eli aikalailla kolmannella kuulla 🙂

Tässä heti reissun jälkeen ja vatsa alkoi jo ”kaartua” että ylävatsa tavallaan pömpötti mukana, en osaa selittää 😀 Mutta edelleen melko litteä vatsa, tosin tässä oli päästy niistä alun pahimmista turvotuksista eroon matkalla! Viikkoja tässä 15.

Ehkä rv 17-19 ja muuten vaan turvonnut vatsa 😀

Vielä tässä vaiheessa vatsaa periaatteessa pystyi piilottelemaan löysillä vaatteilla. Enää ei niinkään helposti haha!

Rv 19 joulukuun loppupuolella

Tammikuussa about viikoilla 21-22


About viikko 23

Havaijilla viikko 24-25 kuukausi taaksepäin. Tuona päivänä oli jotenkin aivan superturvonnut olo ja oli pakko ottaa kuva kun näytin jotenkin ihan megaisolta!
En ole nyt pariin viikkoon ottanut kuvia, mutta täytyy vaikka viikonloppuna muistaa niin voi taas vertailla. Nyt ihan lähiaikoina on nimittäin tullut taas semmoinen megaspurtti vatsan kasvussa, että huhhuh! Ihan hullua miettiä että meidän napero syntyy jo vähän reilun 2kk päästä, ylihuomenna alkaa jo 30. viikko !! Nyt on astunut vaan yhä enemmän kaikkia perinteisiä viimeisen kolmanneksen vaivoja kehiin ja voisinkin niitä vähän listailla. Vai kiinnostaako teitä nuo oirepostaukset ollenkaan? Itse olen nimittäin tosi aktiivinen eri vaiheiden oireiden tutkija ja mietin, että olisiko siellä muita samanlaisia ruudun toisella puolella? 🙂

Mulla on ensi viikolla ylimääräinen ultra Kättärillä ja jotenkin olen jo stressannut sitä ihan superpaljon ennakkoon. Jotenkin oon aivan paniikissa kaikista ultrista ja tähän asti mennyt aikalailla jokaiseen kädet hiessä ja aivan pyörtymispisteessä. Hoksasin etten ole muutenkaan noista ultratutkimuksista täällä kovin paljoa kirjoittanut vaan unohtanut koko aiheen. Yleisesti olen raskauden aikana saanut pienoisen trauman noista kunnallisen tutkimuksista sekä ultrista ja käynyt pariin otteeseen yksityisellä lääkäriasemalla mm. 4D-ultrassa. (Ja niitä ”kasvokuvia” on muuten pakko tuijottaa puhelimesta oikeasti joka päivä !!! :D) Ehkä mulla on vaan käynyt jotenkin erityisen huono tuuri näiden kaikenmaailman tutkimusten kanssa kun on taas kaverilta kuullut ihan muunlaisia kokemuksia. Voin jossain välissä kyhätä aiheesta vaikka postausta.
Nyt on pakko alkaa valumaan makkariin ja laittaa telkkari päälle. Koko päivän odottanut että pääsee köllöttelemään!

10 vastausta artikkeliin “Masu viikoilla 13-25”

 1. Jotenkin niin hauska kattoa raskaana olevia ihmisiä ja niiden iloa, koska itseä on jotenkin aina ällöttänyt aivan järkyttävästi että jonkun ihmisen sisällä kasvaa toinen ihminen 😀 Itse kun katson videoita missä kuvataan masua ja lapsi potkii sisälläpäin saa se mussa aikaan oksennus/ahdistus refleksin. Jotenkin se näyttää niin ällöttävältä, ihankun ihmisellä ois joku alien sen kehossa 😀 Tämä ei siis ole missään nimessä loukkaava/kiusaamis kommentti, tuli vain mieleen miten eri junaan meitä ihmisiä tällä planeetalla onkaan. Mutta onnea kumminkin pienokaisesta, toivottavasti kaikki menee hyvin ja olette onnellisia ♥

  1. Tiedän kyllä tasan mitä tarkoitat 😀 En siis itse myöskään ole mikään varsinainen raskausvatsojen fani, mutta onhan se oma tietty ihan eri juttu! Itsestäkin tuntui aluksi tosi pelottavalta nähdä kun vatsa hytkyy niistä potkuista, vähän kun just joku pikku alien yrittäisi ulos 😀 😀 Ja kiitos <3

 2. Heippa!
  Oikein ihanaa odotusta sinulle, ihanaa katsella ja lukea sun ajatuksia ja kokemuksia 🙂 todella harmi jos ei ole osunut hyvät kokemukset kohdalle… ehkä tykkään lukea näitä entistä enemmän ku valmistun itse ihan kohta kätilöksi 🙂 kirjoittele ihmeessä lisää! Ihanaa kevättä sinne!
  Veronica

 3. Hei, olisin kysynyt, että käytätkö vielä Neulashia tai jotain muuta ripsiseerumia? Itselläni olisi paluu seerumin pariin ja tuli mieleen, että sinullahan oli joskus testissä useampaa eri merkkiä.

  1. En ole nyt käyttänyt enää viime kesän jälkeen kun ei raskaana saa käyttää. Olen käyttänyt viimeksi juurikin Neulashiä ja sitten myös Swiss Clinicin ripsiseerumia. Molemmat ovat itselläni ainakin ihan selvästi vahvistuttaneet ripsiä ja kasvua tullut 🙂

 4. Löysin blogiisi pitkästä aikaa ja voi mikä yllätys täällä olikaan! Onnea raskaudesta 🙂 täällä nimittäin ollaan samassa tilassa, laskettu aika kesäkuussa 🙂 näitä postauksia on kyllä tosi mielenkiintoista lukea! Ootko muuten kokenut raskausaikaa stressaavana? Mua ahdistaa etenkin kaikki ruokarajoitukset ja panikoidun säännöllisin väliajoin esimerkiksi listeriasta ja toksoplasmasta :/ toisaalta nautin tästä tosi paljon ja haluaisin pitää sen fiiliksen päällimmäisenä! Äideille vaan laitetaan aika kovat paineet siitä mitä saa tehdä, mitä syödä ja miten mikä tahansa voi vaikuttaa vauvaan. En halua nostaa näitä asioita pintaan mutta mietin vaan onkohan kukaan muu yhtä hysteerinen 😀 no niin, nyt keskitytään nauttimaan olosta ja onnesta joka on suotu! Hyviä vointeja!

  -hm

  1. Voi kiitos <3 Ja onnea hurjasti myös itsellesi pikkuisesta!! Ja et todellakaan ole ainut stressaaja, pari kk sitten kirjoittelinkin enemmän noista ruokastressailuista, nimenomaan listeria ja toksoplasmoosi aiheuttivat ihan järkkyä päänvaivaa! Nyt tosin olen jokseenkin päässyt siitä kun on hoksannut kuinka epätodennäköistä olisi loppupeleissä että jomman kumman niistä saisi.. Olen myös verrannut muiden maiden raskausajan ruokasuosituksia noihin Suomen ja huomannut että täällä on kyllä HUOMATTAVASTI tiukempaa, Ruotsissa saa esimerkiksi syödä sushia jos se on tuoretta yms yms.. Ehkä juuri se liiallinen "hössötys" saa noista sen kuvan että olisi oikeasti jotain panikoimisen aihetta. Toivottavasti sullakin helpottaa pikkuhiljaa nuo stressailut, itsellä ainakin helpottanut nyt kun tuntee jatkuvasti selkeinä vauvan peuhaamiset vatsassa niin uskoo että kaikki varmasti kunnossa. Hyviä vointeja sulle myös!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.