Helppo kasvissosekeitto

Söin viime viikolla lounaalla piiiitkästä aikaa kasvissosekeittoa ja sainkin siitä päähäni tehdä sitä ihan kotonakin. En muista milloin olisin viimeksi syönyt kotitekoista kasvissosekeittoa, mutta siitä on jo kyllä vuosia aikaa! Tuo keitto on ollut itseasiassa monesti mielessä, mutta aina sitten unohtunut. Kotoa löytyikin ennestään jo porkkanoita, joten myös aivan naurettavan halvalla pääsee näiden ainesten kanssa, keiton kasvikset maksoivat juustoineen n. 5 euroa ja tuostahan syö aivan helposti kaksi henkilöä kahden päivän ajan 🙂

Kasviksina käytin nämä ylläolevat, eli:
2 sipulia
3 porkkanaa
Pienehkö kukkakaali 
Keskikokoinen bataatti
2 perunaa

Kaikki kuoritaan ja pilkotaan paloiksi ja täytetään kattila vedellä niin että peittyvät juuri pinnan alle. Anna kiehua miedolla lämmöllä niin kauan, että kasvikset ovat kypsiä. Lisää sekaan myös kasvisliemikuutio maun vuoksi, itse lisäsin semmoisen Fond du chef-kasviskapselin enkä sen lisäksi ollenkaan suolaa koko keittoon kun ollut muutenkin paikat niin turvoksissa 😀 Toki kannattaa lisätä myöhemmässä vaiheessa maun mukaan mustapippuria ja suolaa, itselleni riitti tuo kasvisfondi oikein hyvin!

Kun kasvikset ovat kiehuneet kypsiksi lisää joukkoon Koskenlaskija tai muu sulatejuusto. Toki myös ruokakerma passaa! Itse ostin jotain tuommoista uutta ruoanlaittoon tarkoitettua Koskenlaskijaa, en tosin ole mikään sulatejuustojen suurkuluttaja joten en tiedä olisiko joku muu ollut parempi. Maku ainakin oli tällä superhyvä!

Kun juusto on sulanut kattilassa joukkoon, ota kattila liedeltä ja hurruttele sauvasekoittimella koko höskä sosekeitoksi ja sekoittele.

 Itse heitin sekaan vähän vielä raejuustoa lisäproteiiniksi! Suosittelen, yllättävän edullinen ja vaivaton arkiruoka 🙂

6 vastausta artikkeliin “Helppo kasvissosekeitto”

  1. Kasvissosekeitto on kyllä niin hyvää! Ja bataattikeitto kans. Smetana on muuten myös superia keiton kans 🙂 en oo ite kukkakaalia laittanu, täytyy ens kerran koklata!

    1. No eipä mitään, mäkin löysin tuon ohjeen ihan jostain netistä 🙂 Enpäs hoksannutkaan että voisi sekoittaa vähän myös potkua keittoon, täytyypi kokeilla!! Kiitos vinkistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.