Kaikki kuoritaan ja pilkotaan paloiksi ja täytetään kattila vedellä niin että peittyvät juuri pinnan alle. Anna kiehua miedolla lämmöllä niin kauan, että kasvikset ovat kypsiä. Lisää sekaan myös kasvisliemikuutio maun vuoksi, itse lisäsin semmoisen Fond du chef-kasviskapselin enkä sen lisäksi ollenkaan suolaa koko keittoon kun ollut muutenkin paikat niin turvoksissa 😀 Toki kannattaa lisätä myöhemmässä vaiheessa maun mukaan mustapippuria ja suolaa, itselleni riitti tuo kasvisfondi oikein hyvin!
Kun kasvikset ovat kiehuneet kypsiksi lisää joukkoon Koskenlaskija tai muu sulatejuusto. Toki myös ruokakerma passaa! Itse ostin jotain tuommoista uutta ruoanlaittoon tarkoitettua Koskenlaskijaa, en tosin ole mikään sulatejuustojen suurkuluttaja joten en tiedä olisiko joku muu ollut parempi. Maku ainakin oli tällä superhyvä!
Kun juusto on sulanut kattilassa joukkoon, ota kattila liedeltä ja hurruttele sauvasekoittimella koko höskä sosekeitoksi ja sekoittele.
Kasvissosekeitto on kyllä niin hyvää! Ja bataattikeitto kans. Smetana on muuten myös superia keiton kans 🙂 en oo ite kukkakaalia laittanu, täytyy ens kerran koklata!
Niin on!! Tekisi mieli taas tehdä! 😀 Voin kuvitella että smetanan kanssa on myös superhyvää 🙂
Kasvissosekeitto toimii kieltämättä aina! Meinattiin just ens viikon ruokalistasta kaksi päivää kuitata sosekeitolla, haha 😀
minttusblog.blogspot.fi
Niinpä! Pitäisköhän munkin taas keitellä ensi viikolla 😀
Kiitos kukkakaali-ideasta sosekeittoon, juuri mietin mitäkaikkea sosekeittoon voisi laittaa. Tein juuri viime viikolla samaan tapaan sosekeittoa: sipuli, bataatti, pari perunaa ja pari porkkanaa sekä puolikas pkt Kosskenlaskijaa. Mauston pienellä määrällä sirchakastiketta ja inkivääritahnaa 🙂 Yksi onnistunut kokeilu oli tämä sosekeitto (http://annika-o.indiedays.com/2016/01/12/surkean-kaupassakavijan-tunnustuksia/#comments) kookostvistillä
No eipä mitään, mäkin löysin tuon ohjeen ihan jostain netistä 🙂 Enpäs hoksannutkaan että voisi sekoittaa vähän myös potkua keittoon, täytyypi kokeilla!! Kiitos vinkistä 🙂