Friyay!

Eräs väsypäsyläinen tällä kirjoittelee hei! Tämä viikko on ollut jotenkin taas aivan ylitsepääsemätön, joten en ole kertakaikkisesti vain kyennyt tännekään ahkeraan postailemaan kun on sänky vetänyt puoleensa. Kuinka voikaan pelkkä väsymys vetää jotenkin niin kaikinpuolin nuutuneen olon, ettei oikein jaksa muuta kun töissä käydä. Pelkkä tiskien laittokin tuottaa jo ahdistusta 😀 Nyt tulee todenteolla ikävä niitä parin kuukauden takaisia aikoja kun oli kertakaikkiaan energiaa vaikka mihin!

Tällä viikolla mittailtiin hemoglobiini joka oli kai aavistuksen alhaalla (111), mutten tiedä voiko noin pieni lasku aiheuttaa yksinään tätä. Nyt kuitenkin rautatabletit siis kokeilussa. Musta tuntuu että olen mennyt iltaisin aikaisin nukkumaan, mutta tosiaan kun herääin töihin jo 05.30, niin vaikka menisin unille yhdeksältä, on silti yöunia ”vain” reilu 8h, joka nyt olisi muutenkin itselleni arkisin semmoinen vaatimus unensaannin suhteen. Ja harvoin sitä nyt tulee oikeastaan ennen yhdeksää nukahdettua.

Voihan se olla että nyt pitäisi vedellä 9-10h yöunia jotta pysyisi virkeänä, usein kun tulee nukuttua semmoisia 7h yöunia vaikka menisikin jo ”aikaisin”, kymmenen maissa nukkumaan. Eli eipä noilla unimäärillä kylläkään mitään pottia vielä räjäytetä, kai sitä täytyy alkaa menemään myöhemmin töihin tai vieläkin aikaisemmin nukkumaan. Onneksi tänään sentään viikonloppu, niin pääsee nukkumaan taas varastot täyteen.

 En muuten enää nykyään ota tänne itsestäni oikeastaan muuta kun näitä masukuvia, apua! 😀
 
En muuten muista mainitsinko täällä kun paino on aivan yhtäkkiä muutamassa viikossa humpsahtanut 4kg ylöspäin. Luultavasti siis turvotusta, joka ei tosin kertakaikkiaan lähde minnekkään vaikka joisi kuinka litratolkulla vettä ja liikkuisi. Kai se kuuluu asiaan, että alkaa loppuajasta kertymään vähän nopeammalla tempolla painoa ja ainakaan neuvolassa ei oltu asiasta huolissaan, muuten vaan hämmästeltiin kun tähän asti painonnousu on ollut melko maltillista.

 Olen kuullut monilta tutuilta kommenttia pienestä vatsasta. En oikein itse osaa verrata mihinkään, mutta ainakin omasta mielestä vatsa tuntuu jo valtavalta! En sitten tiedä minkä kokoinen vatsa muilla on 7. kuulla? Tosin käytän usein todella löysiä vaatteita, joten se saattaa ehkä luoda illuusion pienemmästä vatsasta, who knows?! Muutenkin olo kun järkäleellä, huhhei 😀

Pahoittelen näitä väsymysjurinoita, mutta oikeastaan muuta ei ole mielessä pyörinytkään. Onneksi kuitenkin taas yhdestä viikosta lähestulkoon selvitty. Mulle tulee oikein fyysisesti huono olo kun mietin niitä viime syksyn pitkiä työpäiviä ja ylitöitä, enää ei kyllä missään nimessä vaan kykenisi. Voin sanoa, etten ole varmaan ikinä ollut yhtä väsynyt kun nämä pari viikkoa, joten ei kai ihmekään että tuntuu näin rankalta. Toivottavasti tulisi niiden rautatablettien myötä edes vähän potkua tähän hommaan!

Kivaa perjantaita ja viikonloppua teille!

 

9 vastausta artikkeliin “Friyay!”

  1. Kuulostaa tutulta, itseäkin vaivasi karsea väsymys raskaana ollessa! Usein heräsin jo aamuyöllä, enkä vaan enää saanut unta ja työpäivät meni lähinnä haukotellessa… Söin myös rautaa, mutta en huomannut, että olisi vaikuttanut. Sitten vähän helpotti, kun jäin äitiyslomalle ja sai jäädä lojumaan sänkyyn aamuisin. Pidin vielä kesälomat ennen äitiyslomaa, eli jäin pois töistä jo melko aikaisin, en olisi mitenkään jaksanut sinne loppuun asti. Tsemppiä :)!

    1. Joo se on kyllä aika raastavaa! Itsellä jo myös käynyt mielessä, että pakko ottaa loppuun jotain lomia, ei muuten kestä sinne saakka! Ihanaa kevään alkua sinulle 🙂

  2. Kaikenlaisia raskaushöpinöitä on kiva lukea, kun itselläni tämä aika toivon mukaan tänä vuonna edessä :)Jaksamisia väsymykseen, kyllä se siitä ❤

  3. Mulle anoppi raahasi aikanaan nestemäistä rautaa, ja sen vaikutuksen kyllä huomasi. Mun pullo oli muistaakseni Salus Floradix mut muillakin valmistajilla on varmaan vastaavia. Kokeile jos ei tabletit auta 🙂

  4. Mulle anoppi raahasi aikanaan nestemäistä rautaa, ja sen vaikutuksen kyllä huomasi. Mun pullo oli muistaakseni Salus Floradix mut muillakin valmistajilla on varmaan vastaavia. Kokeile jos ei tabletit auta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.