Sekalaista hiushöpinää

Kävin reilu kuukausi sitten kampaajalla huollattamassa pidennykset. Uudet Rapunzel of Swedenin sinetit laitettiin taas päähän ja edelleen olen ollut noihin ihan supertyytyväinen! Väriä tai raitaa ei edelleenkään laitettu ja kun näistä allaolevista kuvistakin alkaa olla jo useampi viikko aikaa niin alkaa tyvi olla kyllä jo ihan megatumma! En muista milloin olisin ollut viimeksi yli puolta vuotta värjäämättä tai raidoittamatta hiuksia. Tai en ylinpäänsä muistanut kuinka tumma oma hius on kun on tottunut siihen että tyvi joko on aina aavistuksen vaalentunut auringossa tai muuten vaan vähän säännöllisemmin raidoilla.
Tekee kyllä toisaalta tukalle hyvää pitää välillä vähän paussia vaalennuksesta, ennen muinoin menin aikalailla 6kk vaalennusvälillä, jonka aikana oma tyvi ehti aina tosi reippaasti kasvaa ja voisi nyt jatkossakin pysyä samassa tahdissa. Saa nähdä mitä sitä keksii tukan kanssa seuraavalla kampaamokäynnillä muutaman viikon päästä! Kai sitä voisi vähän raitaa pistää noihin pituuksiin, päänahkaanhan ei voi nyt mitään väriaineita tunkea.

Musta tuntuu että oon kasvatellut tota otsatukkaa pois jo ikuisuuden! Ehkä vihdoin kesällä saan sen leukaan asti! Menihän tässä yli vuosi 😀

Näissä kuvissa ei muuten ollut todellakaan tarkoituksena hehkuttaa mitään uutta ja upeaa tukkaa, näissä siis vain nopeasti föönattu hiukset kuiviksi. Miettikää, että ennen fiksasin hiuksia täysin eri tavalla. Hiukset tuli pestyä ainakin parina päivänä työviikolla aamuisin, föönattua, kiharrettua, tupeerattua. Nyt en oikeasti edes muista milloin olisin aamulla ennen töihin lähtöä tehnyt muuta kun vähän harjaillut ja suihkinut jotain yhtä hiustuotetta nopeasti. Ehkä välillä tehnyt kiharapuikolla pari hassua lainetta. Ei ihmekään että hiuskriisi ajoittain iskee kun ei oikeastaan edes kamalasti yritä tukkaa muotoilla. 
Onneksi semmoinen suht huoleton tyyli on muutenkin oman mieleen. Suoritusrautaa en muuten ole käyttänyt kertaakaan yli vuoteen, apua! Tai no oikeastaan kerran viime kesänä kihartamiseen ja se taisi olla siinä. Ehkä mammiksella jonain päivänä otan itseäni niskasta kiinni ja fiksaan hiukset aamulla alusta loppuun kuten ennen vanhaan! 😀

Edellisen ja ensimmäisen kerran hehkutin noita sinettejä tässä postauksessa. Tuolloin tukka tosin oli ollut päässä vain vasta pari viikkoa, joten pidemmästä käytöstä en vielä osannut sanoa. Itselläni tuo tukka (European suora sinettihius) ei ole takkuuntunutkaan tai kunhan nyt muistaa joskus edes harjailla. Itse harjaan tukan läpi aina herätessä, yleensä iltaisin ja ehkä joskus päivän mittaan, samat harjausrutiinit olisi kyllä ilman pidennyksiäkin.

Viimeksi laitettiin päähän n. 1,5 pakettia tosiaan 40 senttistä European suora-pidennyshiusta kaksivärisessä sävyssä #20/60 (sävy löytyy täältä). Jokainen sinetti on vielä laitettu puolikkaana päähän ja ainakin itse koin että nuo puolikkaat oli käytössä ihan kivan kokoisia. Ehkä ennen huoltoa alkoi huomaamaan että jotkut tosin olivat jo melko ohuita kun tukkaa oli harjatessa ja kulutuksesta niistä jo irtoillut. Ehkä ainut pieni miinus jonka näistä keksin esimerkiksi Simplyyn verrattuna, että sineteistä irtoaa harjaan enemmän tukkaa. Silti ei tuo kokonaispaksuus ei mitenkään älyttömän nopeasti ohentunut ottaen huomioon että yksittäinen sinetti on näissä melko paksu tai hiusta paljon per sinetti. Yksikään sinetti ei ole irronnut näistä itsestään, tosin olen kyllä itse muutamia näprännyt irti. Simplyistä kun irtoili välillä sinettejä irti kun kiinnitys lähti itsestään valumaan irti. Näissä siis pysyvyys ehdottomasti parempi.

Ihan superhyvät ehdottomasti juuri pohjoismaiselle tukalle, eikä nuo mene lainkaan semmoisiksi niin selkeiksi pötkylöiksi kun ne Simplyn. Oma lempparini tähän mennessä noista sävyistä on ehdottomasti täältä löytyvä sävy #14/60, joka on omaan raidoitettuun tukkaan kaikkein paras kaksivärinen ”maantienharmaa/vaalea”-sekoitus. Ihan superluonnollinen ja tuo tällä hetkellä päässä oleva sävy #20/60 tulee perässä hyvänä kakkosena.

Omiin hiusrutiineihin kuuluu useimmiten aina föönaus heti suihkun jälkeen, yleensä pesen hiukset illalla ja föönaan kuivaksi tuuheuttavilla tuotteilla. Föönaaminen nimittäin saa nuo pidennysosiot pysymään seuraavaan pesuun asti vielä tuuheampina. Pesen hiukset yleensä n. 2 kertaa viikossa, joten tuo kerran tai kahden föönaaminen ei mikään supersuuri vaiva! Kun alkaa rasvoittumaan, niin suihkin Batistea sitten ennen töitä 😉

Seuraava kampaamokäynti olisi varattu huhtikuulle ja nyt onkin sitten pohdinnan alla, että olisinko pitkästä aikaa hetken omalla tukalla. Saa nähdä kuinka paljon nuo huitulat ovat tässä matkalla kasvaneet, että kävisikö edes päinsä. Pelottaa jo kovasti nimittäin ennakkoon mitä tukalle käy synnytyksen jälkeen, joten tekisi mieli antaa koko pään levätä pari kuukautta ja yrittää helliä kuivia latvoja kaikenmaailman naamioilla ja välttää muotoilua. Saa nähdä miten käy. Myöhemmin sitten täytyy ottaa jotkut supervitamiinit käyttöön ja kesäksi tilaankin varmaan taas Priorin-kuurin.

Hyvää pääsiäistä muuten kaikille! 
Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

2 vastausta artikkeliin “Sekalaista hiushöpinää”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.