Ekan lomapäivän kuulumiset

Nyt olisi eka mammailupäivä takana ja täytyy heti raportoida tänne kuulumiset! Päivä vierähti leppoisasti, mutta työntäyteisesti. Tuli nimittäin puuhailtua vaikka mitä kotihommia, kuten pyykättyä, siivottua keittiö, tiskit, vietyä pulloja kauppaan, käytyä postissa, kaupassa, pellopeli+kävely koirien kanssa, blogia, tehtyä ruokaa ja mitäs vielä.. No ainakin miljoona muuta asiaa. Ja silti jäi to-do-listalta vaikka mitä hoitamatta kuten imurointi ja lattioiden pesu. Miksi musta muuten tuntuu että jaarittelen tänne aina kotihommista! Oonko ainut kenen mielestä niissä riittäisi oikeasti koko päiväksi hommaa?! Varsinkin jossei ole tehnyt mitään perusteellista siivousta koko viikkona!!
Loppupäivästä kuitenkin alkoi tajuamaan, että tilanne on nyt eri eikä ole mitään pakkoa saada kaikkea yhden päivän aikana tehtyä vaan voi ihan suosiolla jättää hommia seuraavallekin päivälle. Yleensä kun yrittää kamalalla tohinalla saada kaikki viikonloppuna yhden päivän aikana tehtyä ja onkin sen monen tunnin puuhastelun jälkeen ihan poikki. Ainakaan ei voi potea huonoa omatuntoa vaikka jäisi jonain päivänä lenkkeilyt väliin jos käy kotihommatkin liikunnasta puuhastelun määrän suhteen! Saa nähdä missä vaiheessa iskee tylsyys kun on kaikki mahdollinen kotona puunattu ja pesty ja ehtii vaan makoilla hömppää katsoen. Eihän siinä 🙂

Tortillat ovat viime viikolta kun tehtiin itse salsa, guacamole ja paneroitiin kanaa jollain mausteseoksella. Tänään tekisi jotenkin ihan kamalasti mieli kalatacoja tai nachogratiinia tai jotain!! Onhan kuitenkin perjantai 😀 Kauankohan siinä menee ettei enää muista missä päivässä mennään?

Tämä on tosin pääsiäiseltä, eilen en todellakaan intoutunut meikkailemaan 😀

Oon muuten tehnyt tosi nerokkaita kauppoja vauvanvaatteiden suhteen niiltä facekirppiksiltä. En yleensä ikinä nosta automaatilta rahaa tai muutenkaan kanna mukana käteistä kun ainoastaan sillon jos on sitä jostain harvinaisesta syystä saanut jostain. Nyt on tullut kuitenkin myytyä ensin omaa tavaraa facekirppisten kautta ja niistä kaupoista saaduilla käteisillä rahoilla ostettua sitten taas vauvanvaatekirppiksiltä! Käytännössä rahaa ei siis ole mennyt yhtään. Eilen vein pulloja ja tein taas niillä rahoilla parit kaupat haha! Ei nyt tietty ole kyse siitä ettenkö raaskisi niihin vauvahankintoihin pistää rahaa, vaan se että kun niitä on muutenkin nyt ostanut jonkun verran käytettynä, niin ennemmin myy jotain turhaa omista nurkista pois, saa pikkurahaa ja käyttää ne käteiset jotka nyt tavallaan on ”ylimääräistä”, johonkin hyödylliseen. Aika nerokasta ja tuntuu pienemmältä vaivalta kun että menisi nostamaan ja rikkomaan rahaa. Ja on muuten tullut huomattua, että jo kympillä-parilla saa jo ihan ison läjän kivoja vauvanvaatteita, koukuttavaa 😀

Tuo kierrätysmeininki on muutenkin ihan räjähtänyt ainakin Helsingissä noiden facekirppisten myötä. Ei tulisi enää kuuloonkaan listata mitään pienempää asustetta tai kenkää myyntiin huuto.netiin kun Facebookissa on huomattavasti helpompi päästä tavarasta eroon. Ihan superhyvä juttu kyllä! Varmasti monet nykyään pistävät tavaraa kiertämään eteenpäin ennemmin kun pahimmassa tapauksessa heittävät roskiin ajatellessaan ettei kukaan tavaralla varmasti mitään tee. Usein kun ihan ilmaisellekin tavaralle on aina kova kysyntä. Toisen roska on toisen aarre!

Onko muissakin kaupungeissa aktiivista tuo kierrätysmeininki faceryhmissä?

2 vastausta artikkeliin “Ekan lomapäivän kuulumiset”

  1. Mulla on paljonkin kokemusta FB:n sisustuskirppiksistä. Aina sujunut kaikki hyvin, sen sijaan tori.netissä tuntuu olevan lähinnä epäluotettavaa porukkaa liikkeellä. Mullekin alkais olla nyt ajankohtaisia noi vauvanvaatekirppikset. Haluaisitko paljastaa parhaita FB-kirppiksiä?

    -Shekerim-

    1. Hei onnea tosi paljon ja moi pitkästä aikaa !!! Mä oon itse käynyt kauppaa vaan noissa lähialueiden kirppiksillä, esim Käpylä kierrättää lastenvaatteet ja -tarvikkeet ja Kallio kierrättää lastenvaatteet ja -tarvikkeet , kun ei tarvitse säätää postituksen kanssa ja voi noutaa ihan kotikulmilta. Oiskohan sun alueella vastaavanlaisia? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.