Ihana omenaherkku uunissa

Ehdinkin jo instagramin puolella (@iines) esittelemään testaamani ns. ”puoliterveellisen omenaherkun” jonka reseptin keksin päästäni joku aika taaksepäin. Jonkun verran on tullut mietittyä päässä jotain suht. terveellisiä reseptejä varsinkin leivonnaisten sun muiden suhteen. Vaikken varsinaisesti itse mikään suurin makean ystävä olekaan niin on toki kiva tehdä muille herkkuylläreitä ja muuten vaan kokeilla uusia juttuja nyt kun on kerta aikaakin 😀
Ette tiedä kuinka pitkään on pitänyt leipoa kunnon omenapiirakka, ihan tosissaan useampi vuosi. Koskaan en vain saa aikaiseksi, lisäksi uuniomenat ovat aina olleet ihan lemppareita mutten jostain syystä ole niitäkään tehnyt vuosiin. Joku aika sitten keksin, että voisin pitkästä aikaa kokeilla uuniomenoita ja astetta kevyemmällä reseptillä kun se perinteinen. Siitä se ajatus sitten lähti..
Tarvitset:
– Muutaman omenan (itse laitoin tähän testisatsiin 2 isoa omenaa, joka riitti kahteen annokseen)
– Kanelia
– Hunajaa
– Halutessaan aavistus esimerkiksi vaniljasokeria
– Vanilja-Skyr

 That’s it!

Omenat paloiksi ja vuokaan. Päälle reippaasti kanelia, vähän hunajaa ja tosiaan ihan aavistus vaniljasokeria (joku jauhettu vanilja-juttu voisi myös toimia hyvin!!). Uuniin 175-200c n. 45 minuutiksi. Tarjoillaan esimerkiksi Vanilja-Skyrin kanssa. Aivan superhyvää (ja helppoa) ! 🙂
Omenoista en osaa sanoa mikä näihin käy parhaiten, mutta itse käytin jotain Gala-omenaa kun lähikaupan valikoima ei ollut parhain. Voisin muuten kuvitella, että tuohon voisi käydä aivan loistavasti myös hunajan sijaan agave-siirappi. Itseltä ei sitä löydy nyt, mutta voisi käydä jossain välissä ostamasssa. On nimittäin huomattavasti parempi vaihtoehto kun perinteinen hunaja.

Ja tuota vaniljasokeria laitoin melko maltilliseksi, mutta seuraavalla kerralla jätän sen ehdottomasti pois! Jossei Skyristä välitä, niin tuohonhan sopii hyvin vaikkapa joku vaniljajugu tai kreikkalainen. Nami!

Yksi vastaus artikkeliin “Ihana omenaherkku uunissa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.