Matkakuumeilua vol 28746842368

Lähiaikoina on yllättäen ollut päällä taas ihan järkyttävä matkakuume. Siitä nyt ei vaan pääse yli eikä ympäri. Tuntuu että mitä enemmän viettää aikaa kotona chillaten, sitä pahemmin iskee tuo matkakuumekin päälle. Enhän tosiaan ole vaan kertakaikkisesti tottunut lomailemaan kotioloissa. Välillä tuntuu muutenkin, että ainakin omalla kohdalla tuo matkakuumeilu muistuttaa jo jonkinlaista sairautta tai todellista riippuvuutta kun iskee semmoinen ”oikeasti pakko päästä”-olo 😀
Loppukesäksihän meillä on jo ajat sitten varattu lomareissu Ranskan Biarritziin, joka on samalla vauvan kanssa pieni testireissu. Lennotkin kun ovat lyhyet, niin ei tarvitse niiden suhteen alkaa ainakaan stressailemaan. Varsinaisella kesälomareissulla ei muutenkaan ole tullut oltua kai vuosikausiin, joten ihan mukava senkin suhteen! Biarritz on rantakaupunki ihan Espanjan rajan tuntumassa ja paljolti ainakin surffareiden suosiossa. Mitään Pariisin reissuun verrattavaa Ranskan lomaa ei siis ole tulossa. Saa nähdä jos innostuisi samalla ylittämään rajan Espanjaan ja piipahtamalla viereisessä San Sebastianissa.

 
Yksi tai oikeastaan ehdottomin unelmalomakohde omalta osaltani on kyllä edelleen Samoa! Tai siis jos saisin päättää matkustavani ihan mihin vaan, lähtisin Samoalle. Itseeni vetoaa ehdottomasti kaikkein eniten valkoinen hiekka, kirkkaan turkoosi meri, kaunis luonto, palmut.. Mielellään myös koralliriutta! Eipä sitä kai oikein muuta ihminen tarvitsekaan lomalta?? Ehkä tuommoisen saarimeiningin vuoksi tykästyin Gilisaariinkiin niin kovasti. Pakko myöntää että vaikken muuten harrasta töissä kahvitaukoja niin välillä tuli muutaman minuutin ajan tauotettua itseään sillä, että pisti googlen karttahakuun Tyynen Valtameren ja haki kuvahaulla niitä kaikkia saaria. Kylläpä saa ajatukset muualle. Varsinkin jos yhdistää haaveilun Momondon lentohakuun 😀

Toisaalta myös Fiji ja Malediivit ovat omalla ”seuraavien unelmalomien listalla”, mutta Samoassa kiinnostaa myös kohteen erikoisuus sen suhteen etten ainakaan itse tunne ketään Samoalla käynyttä. Lisäksi esimerkiksi vaikka nyt Fijiin verrattuna turisteja ei käsittääkseni ole aivan niin paljoa ja joskus kun olen urkkinut majoituksia, ovat Samoalla Fijiä alhaisemmat hinnat. Tokihan lennot ovat tuonne ihan superpitkät, mutta mitä olen tutkinut niin Samoa ainakin olisi kätevä yhdistää esimerkiksi Uuteen Seelantiin 😉

Mitään aivan överipitkälle suuntautuvaa reissua ei kuitenkaan ole lähiaikoina tosiaankaan tiedossa. Jos Ranskan reissu menee vauvan kanssa hyvin, on syksyllä luvassa ehkäpä taas kerran Kalifornia tai joku muu kohde jonne pääsee maksimissaan kahden lennon taktiikalla ja suhteellisen lyhyillä lennoilla. Ainakin ystäväpariskuntamme motto on, että kahden pienen lapsen kanssa reissailu vaikka kauemmas on ihan läpihuutojuttu, vähän kun lähtisi junalla Tampereelle. Itsekään en asiaa ennakkoon ainakaan mitenkään stressaa, mutta sittenhän se totuus paljastuu että miten homma pelaa pienen lapsen kanssa! Esimerkiksi Kaliforniasta on helppo jatkaa vaikkapa osaksi aikaa Meksikoon tai muualle muutaman tunnin lentojen säteellä, mutta itse kyllä haluan ehdottomasti että ensimmäinen pidempi reissu pienen kanssa on myös muuten turvalliseen kohteeseen ettei tarvitse stressata ainakaan mitään pöpöjuttuja sun muuta joka voisi aiheuttaa jotain lisästressiä.
Monelle ainakin ensimmäinen reissu kauemmas tai ylinpäänsä ulkomaille lapsen kanssa varmaan jännittää kovasti ja voi olla syy miksei tule ylinpäänsä lähdettyä mihinkään. Vielä pahempi tietty jos myös itse jännittää matkustamista tai kärsii lentopelosta. Koettiin Tommin kanssa muuten kauhunhetkiä syksyllä Air Asialla Jaavalta Balille lentäessä kun oli tuhkapilvi päällä ja kaaos lentojen kanssa. Siinä vaiheessa kun vihdoin päästiin tuolle tunnin lennolle, kuultiin nousun jälkeen outo sekunnin-parin hiljaisuus ihan kun koneen moottori olisi hetkeksi sammunut. En ole ikinä ollut lennolla noin paniikissa, eikä kumpikaan maininnut asiasta vasta kun laskun jälkeen vaikka kumpikin tiesi toisen varmasti huomanneen asian 😀 Tuo on kyllä ainut kerta kun olen oikeasti pelännyt lennolla! Se tuntui sillä hetkellä niin varmalta jutulta, että moottori on saanut jotain vauriota niistä tuhkapilvihiukkasista, huhheijaa!

Tokihan se reissailu lapsen kanssa vaatii järjestelyitä ja vaikuttaa kohteenkin valintaan, mutta itse näkisin asian lähinnä asenneseikkana ja järjestelykysymyksenä! Saa nähdä kuinka paniikissa olen itse ennen Biarritziä. Tai toisaalta ehkä en yhtään? Sittenhän sen näkee! 😀

Odotan jo innolla muutenkin kesää ja toivoisin, että nyt kerrankin ensimmäistä kertaa vuosiin kun ”lomailen” kesän niin olisi edes hyvät kelit!!
ps. Annatteko anteeksi kun vauva liittyy nykyään melkein joka postaukseen ainakin jollain tapaa? 😀
Pps. Se boozt.comin alekoodi voimassa vielä tänään. Lisätiedot tässä postauksessa! 

2 vastausta artikkeliin “Matkakuumeilua vol 28746842368”

  1. Oletteko aina varanneet kaikki lennot ennakkoon kun teette mantereen välisiä ylityksiä? Jos ette, niin miten onnistuu nuo matkojen buukkaukset kun olette jo kohteessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.