Testissä hiuksia tuuheuttavat muotoilutuotteet

Ennen hiuspuuteri ja suolasuihke olivat mulla aivan korvaamattomia rakennetuotteita tukkaan, kaikkein kauimman aikaa tuli varmasti käytettyä suolasuihkeita, joita suihkin hiuksiin lähes päivittäin aikalailla muutaman vuoden ajan.

Jossain välissä siihen klimppimäiseen ja sotkuiseen suolatukkaan kuitenkin vähän kyllästyi, suolasuihkeetkin tuli jätettyä vähän vähemmälle ja tyydyin aikalailla tavallisiin tuuheuttaviin muotoilutuotteisiin jotka eivät tehneet tukasta ihan niin takkuista ja vaikeasti selvitettävää. Kuivashampoot ovatkin olleet todella aktiivisessa käytössä jo jonkin aikaa, mutta yleensä vasta toisena tai kolmantena päivänä pesun jälkeen. Välillä kyllä edelleen suihkin niitä suolasuihkeitakin!

Vaikka kuivashampoot ovatkin todellisia arkiaamujen pelastajia, kertyy niistä hiuksiin paljon jäämiä ja parin päivän kuivashampoilun jälkeen saattaa tukka niidenkin jäljiltä olla inhottavan nihkeä kun puuterimaista möhmöä on kerrostunut tukkaan. Lisäksi oma päänahkani on melko kuivuvaa sorttia, joten siitäkin syystä olen parhaani mukaan yrittänyt nyt pärjätä ilman kuivashampoita ja antanut päänahankin hengittää.

Olenkin ottanut tavaksi tukan föönaamisen aina pesun jälkeen tuuheuttavilla tuotteilla. Vaikka kuivaamiseen meneekin vähän pidempi aika, pysyvät hiukset ehdottomasti pöyheämpinä pidempään jonka jälkeen voikin sitten viimeistään muutaman päivän jälkeen ottaa sen kuivashampoon aamuisin avuksi jos on oikeasti tarvis. Nyt kotona kököteltyä ei toisaalta ole ihan niin suurta väliä miltä se tukka nyt aina näyttää ja aamuisin on aikaa kyllä hiusten pesullekin vaikka joka päivä 😀

Raivostuttavaa on kuitenkin että tukka on alkanut viime kuukausien aikana rasvoittumaan ihan supernopeasti!! Ennen pärjäsin ihan helposti jopa pahimmassa tapauksessa viikon ilman hiustenpesua, nyt ne olisi pestävä oikeasti päivittäin.. Jo pesua seuraavana aamuna menee tukka aivan päätämyöten rasvaisena liruna! Argh, hormoonit!!


Muistatte varmaan kun kirjoittelin aikaisemmin maailman tuuheuttavammasta shampoosta ja hoitoaineesta, jotka löysin syksyllä
Nioxiniltä. Nuo ovat edelleen olleet aikalailla ainoat tuotteet hiustenpesussa satunnaisia tehohoitopesuja lukuunottamatta ja
lähiaikoina olen ottanut käyttöön myös tällä kertaa blogin kautta saadut
Nioxinin hiusten muotoilutuotteet.

Nämä Nioxinin 3D-muotoilutuotteet
ovat niinikään tarkoitettu ja suunniteltu juurikin tuomaan hennoille, ohuille tai
ohentuville hiuksille tuuheutta ja rakennetta, se nyt ainakin sopii
mainiosti minulle, koska tukanhan täytyy ehdottomasti olla iso ja
mielellään mahdollisimman pöyheä 😀 Nyt on itseasiassa meneillään toinen viikko ilman pidennyksiä, joten täsmätuotteita tähän liruun kyllä kaivataankin! Jotkut voimakkaat muotoilutuotteet tuppaavat jättämään hiukset raskaiksi, mutta näissä on se etu että tuotteet on nimenomaan suunniteltu hennoille (ja ohentuneille) hiuksille jolloin tukka jää ilmavaksi eikä suinkaan länäksi 🙂

Definition creme on rakennevoide. Tätä en ole käyttänyt niinkään föönin alle vaan pöyhinyt tukkaan pesujen jälkeen silloin kun en jaksa föönata. Esimerkiksi hyvä tuote hiuksiin lettikiharoiden tekoon! Tätä pöyhitään puolikuivaan tukkaan, letitetään hiukset ja annetaan kuivua yön yli, tosi ilmavat lettikiharat aamulla!

Niospray Regular hold on hiuskiinne kampausten kiinnittämiseen. Joidenkin hiuslakkojen tavoin tämä ei tee hiuksista tönkköjä, vaan ennemminkin ehkä ilmavat ja antaa melko luonnollisen tuen.

Thickening Spray on tuuheuttava föönisuihke. Tämä on ollut itselläni käytössä ahkeraan föönin alla ja tykkään kovasti!

Therm activ protector taas on lämpösuoja, joka sopii muotoilurautojen tai lämpörullien alle. Olen suihkinut tätä yhdessä tuon föönisuihkeen kanssa lisäsuojaksi.

Tämä Night density rescue-tehohoito on uutuus tässä tuotesarjassa ja eniten olen innoissani tämän testaamisesta! Tuotteen on nimittäin todistettu lisäävän hiusten paksuutta 3 kuukauden käytön jälkeen. Seerumin teho perustuu erilaisten tehokkaiden antioksidanttien kuten kofeiinin, biotiinin, e-vitamiiniasetaatin ja inkivääriuutteen toimintaan ehkäisemällä päänahan hapettumisesta johtuvaa hiustenlähtöä, jota ympäristön vapaat radikaalit aiheuttavat. Iholla nuo tekevät näkyviä tuhojaan aiheuttamalla ryppyjä ja pigmenttiläiskiä, hiuspohjassa taas esimerkiksi tuota hapettumisesta johtuvaa hiustenlähtöä.

Kyseessä on siis yön aikana vaikuttava ”päänahan yöseerumi” ja nestettä levitetään iltaisin hieroen päänahkaan pipettimäisellä annostimella muutama tippa. Yöllä kehon ollessa lepotilassa elimistön kyky korjata erilaisia vauroita tehostuu ja vähän sama juttu kun yövoiteiden kanssa, voi päänahkaakin hemmotella iltaisin ja antaa tehoaineiden vaikuttaa yön yli.

Itse en ole vielä aloittanut tämän säännöllistä käyttöä, pakko oli kuitenkin pari kertaa testata! Ajattelin aloittaa tämän kuurina alkukesästä synntyksen jälkeen, tuolloin nimittäin on varmasti tukkakin aikamoisella koetuksella ja tarvitaan ties mitä ihmerohtoja ja kuureja. Muutenkin stressaan jo valmiiksi hiusten kohtaloa synnytyksen jälkeen, vaikka turha kai tuommoisista asioista on vielä kantaa huolta.. Ajattelin kuitenkin heti synnytyksen jälkeen ottaa ainakin Priorin-kuurin alle ja tämänkin seerumin aktiivikäyttöön, vaikkeivat nyt tietysti mitään hormonaalista hiustenlähtöä kykenekään estämään.

Jos näistä kaikista pitää valita joku lemppari, niin se on ehdottomasti tämä Intensive treatment Diaboost! Joku teistäkin hehkutti tätä muistaakseni aikaisemmin siihen shampoopostaukseen ja pakko sanoa että aivan huippu tuomaan hurjasti tuuheutta tukkaan. Kyseessä on siis kosmeettinen hiuksiin jätettävä spray, joka paksuntaa yksittäisen hiuksen läpimittaa. Tätä suositellaan käytettävän hiuspohjaan ja hiusten tyveen päivittäin, itselläni ainakin kohottaa tyveä aivan selkeästi ja saa tukan tuntumaankin paljon runsaammalta. Löytyy netistä esimerkiksi täältä.
Harmittaa että olen löytänyt nämä Nioxin-jutut vasta nyt vuoden sisään. Tuuheuttavia tuotteita on tullut ostettua jo vuosikaudet shampoon, hoitsikan ja muotoilutuotteiden muodossa, mutta nämä ovat kyllä niihin verrattuna aivan eri kastia. Onhan nämä nimenomaan juuri suunniteltukin vähän eri tarkoitukseen kun normaalit aavistuksen tuuheuttavat tuotteet, nimittäin virallisesti tuomaan tuuheutta, rakennetta ja voimaa oikeasti hennolle/ohentuvalle/heikolle hiukselle. Harmi etteivät kuitenkaan tällä hetkellä vie sitä perhanan rasvaisuutta pois ;D

Itse olen tilannut niitä shampoita ja hoitsikoita Lookfantasticiltä, jossa on välillä tosi hyviä tarjouksia (esim nyt Nioxinit -20%). Nioxinit löytyvät sieltä täältä! Ja jossei halua tilailla vieraskielisistä verkkokaupoista niin näitähän myy myös ainakin Bangerhead, varsinkin nuo shampoo+hoitsikka+hoitovaahtosetit aka starter kitit näyttivät olevan siellä ihan superedullisia!! Valikoima löytyypi täältä.

Sisältää kaupallisia linkkejä ja tuotteet saatu blogin kautta.

2 vastausta artikkeliin “Testissä hiuksia tuuheuttavat muotoilutuotteet”

  1. Kiitos Iines vinkistä! Nyt on näemmä myös Sokkarilla nämä -40% 🙂

    Tuuli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.