Kuinka mammalomailu on sujunut?

Nyt on reilut pari viikkoa mammalomailua takana. Ja vielä kuukausi edessä tai ilman vauvaa siis! Tuntuu jo että olisin ollut kotona ikuisuuden ja työtkin ovat karisseet mielestä ihan ennätysajassa, ihan kun en olisi koskaan töissä käynytkään. En uskonut että uusi päivärytmi muodostuisi ihan näin nopeaan, mutta näköjään. Jos ennen on syystä tai toisesta pitänyt arkipäivänä vapaan on ne aina vähän tylsiä siinä mielessä kun muut ovat töissä. Tunne on aina tosi erilainen arkena ja viikonloppuna.

Nyt on kuitenkin ollut ihan superihanaa olla kotona arkena, eikä kyllä missään nimessä ole käynyt vielä aika pitkäksi! Olen aivan ihmeissäni. Alkuillasta saattaa olla tunnin ajan ”turhaa aikaa” jolloin ei oikein keksisi mitä tekisi sen jälkeen kun on saanut kotihommat sun muut pois alta, mutta yleensä sekin on ihan hyvä aika avata telkkari ja istahtaa koirien kanssa sohvalle ja selailla vaikka ensimmäistä kertaa päivän aikana Instagramia tai heitellä koirille leluja 😀

En ole jaksanut päivisin vääntää mitään kovin kummoista lounasta, joten pääasiassa on tullut aamupalan ja illallisen välissä syötyä mm. kasviksia. Esim uunikasvikset ovat maailman helpoin! En saisi päivällä ehkä yhtä aktiivisesti hommailtua asioita ja lähdettyä ulos jos söisin todella raskaan lounaan. Kevyt kuitenkin antaa virtaa hyvin eikä tuo raskasta oloa! Tässä esimerkiksi pestolla päällystettyjä kirsikkatomaatteja ja parsakaalia, jonka päälle oliiviöljyä ja suolaa. Uuniin hetkeksi ja valmista. Helppoa ja hyvää! Jälkkäriksi sitten ehkä verigreippi 😀

 Mulla on testissä Canonin EOS M10 minijärkkäri ja testailin fish-eye-toimintoa 😀

Eilisen (ja itseasiassa ennakkoon jo tämänkin päivän) päivällinen: lohkoperunoita, lohimedaljonki ja vihreää parsaa. Helppoa ja hyvää!

Useimmiten meidän päivät menevät tismalleen saman kaavan mukaan; 8-8.30 ylös sängystä herätyskellolla tai ilman, koirien kanssa pihalle, keitän kahvit, koirille aamupala, blogia koneella, oma aamupala… Siinäpä se aamupäivä vierähtää kunnes yleensä 11 mennessä on aamuhommat hoidettu ja valmis lähtemään jonnekkin asioille jos nyt ylinpäänsä on mitään menoa. Useimmiten 14 maissa käydään koirien kanssa pidemmällä kävelylenkillä, sen jälkeen kotihommia, kauppaa, ruoanlaittoa yms, ehkä välissä ehtii katsoa yhden jakson jotain ohjelmaa. No, sitten onkin jo ilta ja kaivaudutaan tyttöjen kanssa iltalenkin kautta sänkyyn katsomaan telkkaria. Eipä siis mitään kovin kummoista lomailua!
Kyllä sitä hommaa täällä kotona kuitenkin aina ehdottomasti keksisi vaikka koko päiväksi. En vain ole enää jaksanut ottaa mitään turhaa stressiä kotitöistä vaikka aluksi olikin semmoinen vauhko päällä, että pakko saada aina kaikki tehtyä tiptop. Rahaakin on selvästi kyllä säästynyt kun ei mene ylimääräistä rahaa aamupaloihin ja lounaisiin. Yleensä kun tulee aamuisin ja päivisin syötyä lähinnä kaurapuuroa, hedelmiä ja kasviksia. Illalla sitten yleensä syön tuhdimmin. Muutenkin on nyt jotenkin panostanut ruoissa mahdollisimman yksinkertaisiin juttuihin. Tiistaina esimerkiksi tein makaroonilaatikon, jossa riitti iltaruoaksi kolmelle päivälle kun yksin olin 😀

Nyt on pakko sanoa että oli melkoisen arkinen postaus. Eipä ollut ainakaan mitään ylimääräistä glamouria ja hohdetta haha!! 😀

2 vastausta artikkeliin “Kuinka mammalomailu on sujunut?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.