Viimeisen raskauskuukauden liikuntamietteitä

Toissaviikkoisen lääkärikäynnin jälkeen ja osittain myös noiden kivojen aurinkokelien siivittämänä on tullut käytyä parin viikon tauon jälkeen taas ahkerammin ulkoilemassa kun ei tarvitse pelätä että olisi saanut jotain harmia aikaan noilla lenkeillä, mulle nimittäin tulee aina heti lenkin alussa kivuttomia supistuksia jotka kylläkin sitten helpottavat. Hyvä kuitenkin tietää ettei liikunnasta ole ainakaan mitään haittaa edelleenkään!
Meillä on hauvojen kanssa aikalailla vakkarilenkki tai parikin jotka kierretään aina vaihdellen Kumpulassa ja lähiympäristössä. Mihinkään kauas kun ei tosiaankaan uskalla lähteä kun noilla lyhyilläkin matkoilla alkaa helposti tosiaan jo supistamaan ja pakko hetkeksi pysähtyä. Parempi pysyä max kilometrin säteellä kotoa varsinkin jos yksin koirien kanssa on.

Olen todennut, että itselleni tuo reilun puolen tunnin tai joskus kolmen vartin lenkki on juuri sopiva, siinä ajassa alkaa jo jaloissakin tuntua väsyä vaikka muuten onkin aivan lällylenkki ”normaaleihin” verrattuna ja varsinkaan kun tuo vauhti noilla kävelyillä ei todellakaan päätä huimaa. Pääasia että tekee jotain. Salillakin pitäisi saada aikaiseksi käydä pitkästä aikaa tekemässä edes jotain, vaikka ihan kehon omalla painolla, mutta pääasia että saisi edes vähän aktivoitua eri lihasryhmiä.

Tässä tämän viikon ”mammaliikuntapäiväkirjaa”:
Ma: 35min kävelylenkki koirien kanssa (en ottanut matkaa)
Ti: Lepopäivä/asioiden hoitoa
Ke: Kävellen neuvolaan ja takaisin, yht 2x 2,5km n. 50min ja koirien kanssa kävelylenkki 35min (en ottanut matkaa)
To: Kävelylenkki koirien kanssa 35min, 3,4km
Pe: Lepopäivä/siivous, kauppa/postireissu
La: Kävelylenkki koirien kanssa 35min, 3,3km
 Hahaha mun oli pakko!! Testailin taas sitä fish-eye-modea, ei ole onneksi ainakaan toistaiseksi ihan näin paha tilanne sen turvotuksen kanssa 😉 Olo kyllä on sen mukainen että voisikin olla tosin!
Nyt kyllä tajuaa tuon karun totuuden tämän liikkumisen kanssa. Kyllä itsekin kuulun niihin jotka vielä muutama kuukausi sitten olivat aivan varmoja, että kyllä tulee aivan varppina vedettyä kunnon reippaita ylii 5km kävelylenkkejä viimeistään siinä vaiheessa kun jää lomalle, mitäs muutakaan tässä nyt tekisi! Ja kun voin vielä hyvin mielin sanoa, että mulla on omasta mielestäni ihan suhteellisen hyvä kunto (tai siis ainakin ennen tätä :D) Mutta kun ei vaan kykene!

Tietty tässä tällä viikolla on sekin vaikuttanut kotona yksin ollessa, että ulos täytyy jokatapauksessa mennä koirien kanssa ainakin kolmesti päivässä (vähintään 3×10-15min) kävelemään ja jos yhtään täytyy lähteä minnekään, edes ruokakauppaan tai postiin tallustamaan niin sitä liikuntaa tulee kyllä päivän mittaan yllättävän paljon jos laskee noiden lenkkien kanssa yhteen! Ja muuten ruokakaupassa käynti on mun mielestä nykyään yksi niistä rankimmista hommista jos yksin joutuu käymään 😀 Ei huhhuh jos täytyy samalla matkalla vielä hakea paketteja postista!

Monethan eivät välttämättä pääse kipujen ja jumien kanssa kotoa mihinkään. Onneksi on koirat liikuntakannustimena, niin on oikeasti pakko liikkua edes vähän. Illalla saattaa tosin olla paikat aina niin kohmeessa ja kipeänä, että hyvä kun pääsee kotona liikkumaan. Sitten voikin kyllä ihan hyvällä omallatunnolla kyhnyttää koirien kanssa siellä sängyssä 😉

Ihan kyllä superpeukut niille jotka jaksavat päivittäin niitä kokonaisen tunnin lenkkejä vielä ihan viimeisillä viikoilla!! Itselleni tuo 30-40min on sopiva tavoite jatkossakin ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.