Mietteitä muuttuvasta kehosta

adf.track(546989, ’BioOil-it-aint-hard-to-tell’);

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Indiedaysin, Blogiringin ja Bio-Oilin kanssa* 

Sain mahdollisuuden lähteä mukaan Indiedaysin, Blogiringin ja Bio-Oilin toteuttamaan #äitinäkaunis -yhteistyökampanjaan, jossa teemana käsitellään raskaudenaikaisia, sekä -jälkeisiä kehonmuutoksia ja omaa suhtautumista niihin. Kirjoittelinkin aikaisemmin raskauden tuomista kehonmuutoksista keskiraskauden tienoilla, eikä aihe siinä vaiheessa ollut herättänyt vielä sen koommin ajatuksia. Eihän muutoksista ollut oikeastaan vielä muita konkreettisia kun jo siihen vaiheeseen kasvanut masu, ettei sitä enää saanutkaan helposti piiloon ison neuleen alle. Keskiraskaudenhan sanotaan muutenkin olevan melko seesteistä aikaa, joten itselläni ei tuossa vaiheessa ollut sinänsä huolen häivää mistään, varsinkaan mistään kehooni liittyvästä!

Suurimmat muutokset kehossa alkoivat konkretisoitumaan heti kun päästiin sinne kohutulle viimeiselle kolmannekselle. Väsymyksen ja erilaisten kolotusten lomassa kun välillä melkein pääsi unohtumaan, että minkä pienen ihmeen vuoksi tämä kaikki käydäänkään läpi. Itse olen alusta saakka pyrkinyt viimeiseen asti olemaan valittamatta mistään raskausvaivoista, varsinkaan niistä ulkonäöllisistä. Suurimmat jurnutuksen aiheet ovatkin itselläni olleet lähinnä selän kivut ja paha turvotus, jotka olivat oireina niin kurjia että vaikuttivat jo kokonaisvointiin.

Varmaankin
se suurin muutos on kuitenkin tässä matkan varrella ollut henkisellä
puolella. Raskauden myötä suhtautuminen omaan kehoon on nimittäin siinä
mielessä muuttunut itselläni, että omaan vartaloon on alkanut suhtautumaan
paljon armeliaammin. Painonnousu, paikkojen hetkellinen venyminen ja
hiusten rasvoittuminen ovat aivan toissijaisia asioita kun puntarissa on
oman pikkuisen kasvattaminen ja tuominen tähän maailmaan turvallisesti.
Eiköhän tässä naisen elämässä ehdi vielä myöhemminkin murehtia niitä
muutamaa pudotettavaa kiloa tai silmänympärysten juonteita! 😉
Itsekeskeisyyden ja minä-ajattelun aika on nimittäin kaikkea muuta kuin
nyt.

Niiden
ulkoisten seikkojen sijaan alkaa automaattisestikin keskittyä
enemmän sisäiseen hyvinvointiin tai niin sen omasta mielestäni
ainakin pitäisi mennä. Kun voit itse hyvin, voi myös vauvasi hyvin.
Kyllähän äidin terveys, onnellisuus ja hyvinvointi säteilevät myös
lapseen. Kun ei tarvitse keskittyä korjaamaan asioita itsessäsi, voit
keskittyä antamaan lapsellesi pyyteetöntä rakkautta. Useimmiten kun
sisäinen hyvä olo, onnellisuus ja tasapaino säteilevät myös ulkoisesti. Mikäs onkaan
hymyä parempi asuste?

Vaikken ehkä olekaan aivan päivittäin tuntenut itseäni kovin hehkeäksi,
en koe että olisin millään tapaa ottanut edelleenkään stressiä
ulkonäöllisistä seikoista. Ehkä juuri muutosten luonnollisuus ja
unohtamatta tietysti miksi tämä kaikki nyt tapahtuu, ovat auttaneet
hyväksymään muutokset positiivisin mielin niihin turhaan takertumatta.
Mielestäni on tärkeintä, että näkee itsensä kauniina muutoksista
huolimatta. Unohtamatta, että suurin osa niistä ovat vain tilapäisiä!
Pysyvimmät muutokset ovat sitten varmaankin juuri siellä henkisellä
puolella. Mielenkiintoista kuitenkin nähdä millaisia ajatuksia pyörii mielessä sitten synnytyksen jälkeen kun ne muutokset oikeasti konkretisoituvat ja kehon palautumisprosessi alkaa.
 

Kehon muutoksista esimerkiksi reisien selluliitilta en ole välttynyt säännöllisestä liikunnasta ja suhteellisen terveellisistä elintavoista huolimatta. Toki sen kertyminen raskausaikana on normaalia ja selluliitin pitäisikin normaalisti kadota pikkuhiljaa raskauden jälkeen. Olenkin hieronut ongelma-alueita, eli reisiä säännöllisesti öljyn kanssa viimeisen kolmanneksen aikana. En tiedä onko sillä ollut vaikutusta itse selluliittiin vaan ehkä lähinnä nesteiden liikkeellesaamiseen, mutta jotain kuitenkin. Ehkäpä tuo ”sulattava” selluliittihieronta tepsii paremmin synnytyksen jälkeen kun hormoonit eivät enää tuppaa keräämään sitä selluliittia niin aktiivisesti.

Myös vatsan ja rintojen säännöllinen öljyllä hierominen iltaisin ennen nukkumaanmenoa on ollut jo pitkään rutiini. Näin onkin vielä toistaiseksi vältytty kaikilta venymäarvilta ja viimeisimpänä tuotteena onkin ollut käytössä juurikin monipuolinen Bio-Oil, jolla on pitkäaikainen maine erinomaisena tuotteena esimerkiksi juurikin raskaana oleville naisille venymäarpia ehkäisemään ja häivyttämään. Raskausarpiahan syntyy juuri nopeiden painonmuutosten yhteydessä, jolloin iho ei ehdi venymään tarpeeksi nopeasti ja ihon sidekudos repeää. Yleisimpiä nämä ovat tietty juuri viimeisen kolmanneksen aikana kun painonnousu on usein huomattavinta.

Venymäarpien ehkäisyynhän suositellaan alttiina olevien ihoalueiden öljyämistä aina neljänneltä raskauskuukaudelta eteenpäin. Itse olen onneksi onnistunut arvilta välttymään aktiivisella hoidolla ja tällä hetkellä lähinnä mietityttää mille vatsan iho näyttää synnytyksen jälkeen ja kuinka nopeasti se palaa ennalleen. Siksi olenkin yrittänyt parhaani mukaan pitää ihoa kimmoisana öljyämällä ja sama rutiini jatkuu ehdottomasti vielä synnytyksen jälkeenkin. Onneksi ihmisen elimistöllä on tehokkaat palautumisprosessit, joten mitään stressiä en tosiaankaan ole palautumisesta jaksanut ottaa. Kyllähän ne muutokset silti saattavat aluksi hätkähdyttää.

Bio-Oilin ehdoton plussapuoli on nopea imeytyminen ja monipuolisuus. Klassikkoöljyä voi nimittäin käyttää muuallakin kehossa aina kuivan ihon hoidosta aina arpien häivyttämiseen, epätasaisen ihonsävyn hoitoon ja miksei auringonottoonkin riittävän aurinkosuojan lisänä. Itselläni onkin tuo pullo yöpöydällä, jolloin öljyämisrutiini ei pääse kovin helposti iltaisin unohtumaan. Samassa tulee muuten usein öljyttyä myös kynsinauhat ja sääretkin siinä telkkaria katsoessa 😀 Itse olen ollut tuotteeseen kovin tyytyväinen ja itseasiassa ihan lähiviikkoina kuullut monelta eri foorumilta öljystä olleen todella suuri apu juurikin myös ihon palautumisessa esimerkiksi raskauden tai painonpudotuksen jälkeen, eikä ainoastaan siinä ennaltaehkäisyssä.

Bio-Oilin #äitinäkaunis -kampanjassa on mukana muitakin bloggaajia ja jos aihe tai muiden mietteet aiheesta kiinnostavat, niin kannattaa kurkata myös kampanjasivu (täällä!)

Haastaisin myös teidät osallistumaan keskusteluun. Mikä on ollut oma suhtautumisenne kehon muutoksiin raskauden aikana? Ovatko muutokset aiheuttaneet tunteita ja mihin suuntaan? 

EDIT: ARVONTA ON SUORITETTU JA VOITTAJALLE ILMOITETTU!

Kommentin jättäneiden kesken arvotaan Bio-Oil-tuotteita, joten jätäthän mukaan myös sähköpostiosoitteesi. Voit osallistua kommentoimalla viikon ajan tästä päivästä eteenpäin eli 4.5.2016 saakka.

20 vastausta artikkeliin “Mietteitä muuttuvasta kehosta”

 1. 24 viikkoa takana, perästä tullaa! Kiitos rasvaamisen muistutuksesta, juuri tuon painon nousun takia vähän pelästyinkin 😀 Oon jatkuvasti vaikka mitä kaikkea halunut tutkia/tehdä ns. oikein ensimmäisen raskauden takia, mutta kaikki jäänyt puolitiehen. Jotenkin en ole erityisen paljoo nauttinut näistä raskaushetkistä, enimäkseen pukeminen ollut inhottavaa, kun ei vaan löydä mitään kaupoista, taikka omasta kaapista. Että harmittelen mielessä etten voi näyttää asialliselta raskauden aikana, mukavuus menee edellä! Hirveen vähän jätän aikaa stressille. Aika samoil ajatuksilla sun kanssa, henkisesti muutoksia tapahtunut.. ja tekstis muistutuksena toivon, kun voi sisäisesti hyvin, toivottavasti se näkyy ulospäinkin, vaikka missä verkkareissa tallustelee:D

  1. Ihan sama juttu kyllä pukeutumisen kanssa ja ehdottomasti kyllä mukavuus menee edelle.. Toisaalta sitäkin ihanampi sitten pukea taas normaalit vaatteet päälle! Mua ei oo enää edes jaksanut kiinnostaa pukeutuminen, laitan aikalailla aina samat vaatteet päälle tai muutamista eri vaihtoehdoista.. Ja jos muuten haluat osallistua tuohon arvontaan myös, niin laitatko vielä sun sähköpostin tänne! 🙂

  2. Oho luulin että maili näkyis automaattisesti :DD
   Eiks tuu jotai morkkista ku käyttää samoi vaatteit? mulle ainakin ja sitten kaikki inho itteään kohtaa tulee ja jään istuu himaa vaa. Nyt ollu aika hyvät säät, arvaa vaa kuin paljo harmittaa tää hirveä olotila..

   Sveakirjanen@gmail.com

  3. Nojoo vähän kieltämättä, mut muhun on kai jo iskenyt semmonen "ihan sama"-mentaliteetti kun niin lopussa ollaan kuitenkin 😀 Mä oon köllötellyt nyt joka päivä pihassa aurinkotuolissa bikinit päällä, ei sinänsä kyllä haittaa vaikkei jaksa mihkään lähteä kun voi vielä vikaa viikkoa/vikoja viikkoja maata ilman huolen häivää auringossa ;D

 2. Itse en ole vielä raskaana ollut, mutta se on toiveissa pian 🙂 Bio-Oil tuotteita olen kuitenkin miettinyt jo pitkään ostavani. Öljy olisi hyvä kuiville jaloille ja pää nahalle. Näin etukäteen ajateltuna uskon, etten jaksa turhaan stressata raskauden aiheuttamista muutoksista. Tietysti on hyvä pitää silloinkin itsestään huolta ja erityisesti tuota öljyämistä ja rasvaamista pitää kyllä muistaa tehdä! 🙂

  1. Niin.. Olisihan se kyllä hassua ajatella että murehtisi niistä muutoksista ihan suotta tai siis onneksi en ole itse ainakaan vielä toistaiseksi kuullut että kenenkään maailma olisi romahtanut sen vuoksi ;D Tuo Bio-oil on kyllä hyvä siksikin että on juurikin monikäyttöinen eikä vain noihin arpiin. Ja itse rasvailen ja öljyilen muutenkin aina suihkun jälkeen, siksi ei varmaan niitä venymiä tullutkaan vaikka aloitinkin vasta n. 6 kuulla tuon varsinaisen vatsan öljyämisen. Niistä raskausarvista kun ei välttämättä pääse ikinä kunnolla eroon vaikka onkin mahdollista vähän vaalentaa huomaamattomaksi!! Siksi siis oikeasti hyvä ennakoida. Onnea ja tsemppiä hurjasti vauvahaaveiluun! <3 🙂

 3. Olipas hyvin kirjoitettu! Itselläni on ollut hieman haasteena aina muistaa, että raskauden aikainen painon nousu ja muutokset kehossa on nimenomaan tilapäisiä. Nyt vasta loppuakohden tultaessa olen itsekin pyrkinyt vähentämään stressiä ja nimenomaan nauttimaan tästä raskaudesta, onhan 9kk naisen elämästä kuitenkin kovin lyhyt aika. Täällä juuri siirryttiin viimeiselle kolmannekselle ja itselläni on myös ollut helppo ja oireeton raskaus, nyt täällä jännitetään alkaako ne kuuluisat kolotukset myös rantautua tänne 😀
  Kaiken kaikkiaan olen ollut kyllä kiitollinen omalle keholle, siitä mitä se saa aikaan ja siitä miten helposti kaikki on vielä toistaiseksi mennyt. Ehkä pitäisi hakea myös tuota öljyä ja alkaa hemmottelemaan masua sillä kiitokseksi venymisestä 🙂

  1. Kyllähän sitä välillä varmaan itse jos kukin tuumaa että ei huhheijaa kun katsoo peiliin, mutta lähinnä vaan huvittaa kuinka isossa kunnossa on haha! Toivottavasti vältyt suurimmilta kolotuksilta, toisaalta niitä varmaan alkaa ihan loppuvaiheessa pakostikin tulla. Tuntuu kyllä että tosi monilla on oikeasti pahoja oireita, ettei pääse sängystä ylös kipujen vuoksi tai pysty ollenkaan liikkumaan, onneksi ei tosiaan ihan semmoista ollut tai tullut.. Suosittelen ehdottomasti öljyilemään, mulle on nimittäin tullut tässä muutaman kuukauden aikana ihan uutena tietona, että raskausarvet eivät välttämättä oikeasti ikinä katoa lopullisesti, niitä voi vaan rasvaamalla häivyttää! Joten oikeasti ihan hyvä ennakoida 🙂 Kaikkea ihanaa sun loppuviikkoon! Ja jos haluat tuohon arvontaan osallistua, niin laitatko tänne vielä sp-osoitteesi 🙂

 4. En oo koskaan ollu kroppaani tyytyväisempi kun nyt raskaana! Odotin innolla että masu alkaa kasvaa ja nyt kannan "vappupallon" ja muunkin kropan suurellä ylpeydellä! <3 oon selvinny toistaseksi tosi vähillä kolotuksilla ja vaivoilla, mitä nyt pientä selkäkipua ja turvotusta. Sekin varmasti vaikuttaa tähän yltiötyytyväiseen fiilikseen 🙂 toivotaan että viimenen kolmannes olis yhtä auvoinen 😀

  Ihanaa kevättä ja tsemppiä loppuodotukseen! <3

  1. Ihana kuulla <3 Se vatsa alkaa yllättävän nopeasti kasvaa juuri siinä vikan kolmanneksen alkaessa, tuntui että melkein silmissä ;D Hurjasti tsemppiä loppurutistukseen ja ihanaa kevättä! Ja jos haluat osallistua tuohon arvontaan kommentillasi niin laitatko vielä sp-osoitteesi tänne 🙂

 5. Kauniilta näytät, sussa on se hehku! 🙂 onko muuten sun vanhemmat innoissaan tulevasta lapsen lapsesta? 🙂 ja mun sähköposti on suvivilp@gmail.com joten osallistun arvontaan 🙂

 6. Äh anteeksi en taas lukenut loppuun saakka kunnolla. Itse en ole vielä raskaana mutta luulen että siinä vaiheessa ne kropan muutokset on toissijaisia. Sitä kuitenkin kasvattaa sisällään uutta elämää, ulkokuori on kuitenkin vaan kuori. Me kaikkihan muutenkin koko ajan vanhetaan ja muututaan. T. suvivilp@gmail.com 🙂

 7. Hei, aluksi onnea kovasti pienokaisesta! Olen lukenut blogiasi jo pitkään, mutta en ole aiemmin saanut aikaiseksi kommentoida. Nyt kun perässä tullaan viikolla 29, on ollut ihanaa lukea ajatuksiasi raskaudesta ja äitiydestä. Omiin kehon muutoksiin suhtaudun toistaiseksi lempeästi, on ihanaa kun vatsan kasvaessa myös vauvan liikkeet voimistuu ja vatsan hierominen öljyn kanssa on hyvä tapa saada kontaktia vauvaan, joka potkii jo kovasti pienestä koostaan huolimatta! Kun vain muistaisi joka ilta tehdä.. p.s surffaus on myös meidän perheen harrastus ja born to to surfing with my dad-body oli kyllä ihan mieletön, onko sinulla tietoa mistä body on hankittu? S-posti arvontaan on hannaeweliina@hotmail.com

  1. Oujea, teillekkin tulee surffibaby! 😀 Ja kiitos, kiva kun kommailet nyt! Itseasiassa mullakin alkaa pikkuinen aina potkimaan tuon öljyämisen aikana hahaha! Sain sen bodyn mun ystävältä, mutta veikkaisin sen olevan ebaystä. Löysin itse hakusanalla "surf baby vest", käyhän tilaamassa. Onnea sinulle myös hurjasti pienokaisesta ja onnea odotukseen, sullakaan ei enää ole kauaa! <3

  2. Kiitos vinkistä, täytyy käydä etsimässä! Ei tosiaan ole kauaa odotusta jäljellä, hurjaa vauhtia menee viikot. Ihanaa loppu odotusta sinulle, voi hyvin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.