My bucket list / 12 asiaa jotka haluan kokea

Bongasin Kissis-Heinin blogista joku aika sitten Heinin kokoaman bucket listin eli listan asioista joita vielä haluaa elämässä tehdä tai kokea. Tuo idea oli niin hauska, että oli pakko alkaa kokoamaan omaa bucket listiäni! Monet jutut ovat toki pyörineet mielessä jo vuosikaudet, mutta mitään virallista listausta en ole koskaan saanut aikaiseksi laatia.Tässäpä siis jotain mitä itse haluan kokea tai tehdä..

1. Matkustaa Samoalle. Ei ole varmasti jäänyt täälläkään kuulematta, että kyseessä on unelmalomakohteeni. Vielä toistaiseksi en ole aivan tosissani matkoja Samoalle katsonut, mutta toki vähän hintoja sun muuta tiiraillut. Eli aika tosissaan kuitenkin näköjään haha. Sinne on kuitenkin vielä joskus päästävä!
2. Asua talossa/asunnossa jossa on koirille oma piha. Me ollaan tavallaan ”luvattu” hauvoille, että ne saavat vielä joskus oman pihan missä meuhkata joten pakkohan se on lupauksista pitää kiinni! Edes joku pieni rivarin takapihapläntti riittäisi, miksei toki kerrostalossakin alimman kerroksen asunto josta olisi käynti suoraan ulos omalle terdelle. Mistään omakotitalosta en vielä ole itse edes haaveillut, koska ensinnäkin asutaan Helsingissä eikä toisekseen ainakaan vielä olla miljonäärejä. Täällä ei ihan edullisesti ”hyviltä alueilta” omaa taloa nimittäin saa, vähintään puoli miljoonaa euroa ja siitä ylöspäin pitäisi löytyä lompakosta suunnilleen nimittäin 😀 Hyvät rivaritkin kun maksavat helposti 400t.
3. Ajaa ajokortin. En vieläkään ole saanut aikaiseksi sitä hommata, vaikka suunnilleen jokaikinen vuosi ajattelee että ”ensi vuonna”. No, ehkä ensi vuonna! 10v sitten jo kerran aloitinkin, mutta siihen se sitten jäi.
4. Kokeilla riippuliitoa/varjoliitoa. Siis tiedättekö kun mennään varjon kanssa vaikkapa veneen perässä merellä tai joltain jyrkänteeltä alas. Olisi niin siistiä!! Jotenkin en ole ikinä tosissani asiaa miettinyt vaikka monesti ajatellutkin kuinka siistiä olisi mennä. Ehkäpä täytyy jollain reissulla ottaa selkoa jos olisi mahis kokeilla. Myös laskuvarjohypystä olen joskus haaveillut.
5. Käydä Islannissa. Tämä oli pakko kopsata Heinin listalta, olen nimittäin jo muutaman vuoden halunnut matkustaa Islantiin vaikka olisikin melko epätyypillinen matkakohde itselleni. Joku kerran sanoi, että näytän islantilaiselle joten olisi myös ihan mielenkiintoista nähdä mille ne nyt sitten oikeasti näyttää. Myös Pohjois-Koreaan matkustamisesta olen pitkään haaveillut, koska moni juttu tuossa maassa kiehtoo, mutta ihan tosissani en ole koskaan alkanut P-Korean reissua kyllä monesta eri syystä kartoittamaan 😀 

Näin olen halunnut ajatella jo vuosia! Viime vuonna itseasiassa päätin, että ennenkö täytän 30 (eli reilun vuoden päästä) haluaisin saada listalle 3-5 uutta maata, joissa en aikaisemmin ole käynyt. Toistaiseksi olen tosin saanut vain yhden maan, Portugalin joka sekään ei tavallaan edes ollut uusi maa. Kohta tuo haaste muuttuu ”sitten kun täytän 40..”. Toisaalta nuo kolme uutta maata saisi helpolla jo menemällä ihan lähelle, vaikka Tanskaan, Latviaan ja Liettuaan. Eipä menisi paljoa rahaakaan! Nuo voisi kruunata vaikka sillä Islannilla. Pitäisi kyllä ottaa tavaksi vuosittaisen ison reissun lisäksi joku pienemmän budjetin pidennetty viikonloppu ja aina nimenomaan jonnekkin, jossa ei aikaisemmin ole käynyt.

6. Käydä jossain ihan extreme-vuoristoradassa! Koska olisi myös niin supersiistiä! 😀 Hurjat laitteet on parhaita!! Ja nyt ei puhuta mistään mitä voi edes verrata johonkin Linnanmäen vuoristorataan, joka ei oikeasti ole hurja edes pikkulapselle 😀
7. Kokeilla laitesukellusta. Vaikka snorklattua onkin tullut paljon ihan lapsesta asti, niin sukelluskurssille ei ole tullut koskaan mentyä. Se on ehdottomasti kärkisijoilla omalla bucket listilläni ja ehdottomasti toteutettava joskus. Ehkä siellä Samoalla sitten! 😀 (Googlasin just sukelluskuvia Samoalta ja jokatoisessa kuvassa oli kylläkin hai :D)
8. Muuttaa ulkomaille. Edes muutamaksi kuukaudeksi! Eikä ajankohtana olisi tosiaankaan pahitteeksi Suomen talvi. Olisi ihanaa olla reissussa kerrankin pidempään kun sen perinteisen loman ajan. Unelmapaikka olisi tietty esimerkiksi Kalifornia, mutta se vaatisi aika suuren budjetin moneen muuhun maahan verrattuna! ;D Varsinkin kun työskentely siellä oleskelun ajan ei ole mikään ihan yksinkertainen juttu. Jos saisin työtarjouksen Jenkeistä, niin olisin kyllä valmis pakkaamaan kimpsut ja kampsut ja muuttamaan vaikka heti. (Vink vink!! ;D)9. Matkustaa Sisiliaan tai Sardiniaan ”ruokamatkalle”. Viime vuosina Euroopassa matkailu on ollut aivan minimissään vuoden takaista Portugalia lukuunottamatta, sitä ennen on tullut kunnolla lomailtua jossain Euroopan kohteessa varmaan viimeksi Barcelonassa 2012. Rakastan italialaista ruokaa ja haluaisinkin viimeistään ensi vuonna tehdä jonkun minimatkan Italiaan, esimerkiksi Sisiliaan tai Sardiniaan ihan vaan ruoan vuoksi! Voisi syödä itsensä aivan ähkyyn ihania pizzoja ja pastoja, namiiii!

10. Ottaa (ehkä) joskus tatuoinnin. En halua missään nimessä ottaa tatuointia vaan sen vuoksi, että no ottaisi tatuoinnin. Silloin mun täytyy olla kyllä aivan täysin varma siitä minkä otan ja minne. Vielä toistaiseksi kun en ole tässä vuosien varrella sitä keksinyt. Muutama vaihtoehto on joskus käynyt mielessä ja olenkin miettinyt lähinnä ihan miniminitatskaa, sanotaanko semmoista ihan maksimissaan kolikon kokoista symbolia jonnekin. Eiköhän se kuitenkin sitten iske tajuntaan kun sen oikeasti keksii! Lähinnä haluaisin tuntea miltä sen tekeminen tuntuu.

11. Käydä Grand Canyonilla. Jostain syystä olen aina halunnut nähdä Grand Canyonin. Ehkä lapsena töllötetyllä Thelmalla ja Louisella on jotain osaa tähän? 😀 Tähän samaan höskään menee myös Australian Alice springs.

12. Tämä viimeinen on niin random! Mutta oikeasti suuri haave! En tajua miksi keksin tämän muka vasta viimeiseksi. Rakastan nukkua kun kuulen joko meren kohinan tai sateen ropinan. Haluaisinkin joskus nukkua bungalowissa jossain aivan rannassa (ja kauniilla paratiisirannalla) ja nimenomaan kun sataa, mielellään myös kuulla se rannan kohina samalla. Joskus kun olen miettinyt esimerkiksi yrittäessä saada unta, että mikä olisi maailman turvallisin paikka tai ylinpäänsä mukavin paikka nukkua, niin aina tulee mieleen se koju rannalla sateessa, ihanaa!! Sateen ropina on ehdottomasti maailman rentouttavin ääni.

Kyllähän näitä varmasti tulisi mieleen enemmänkin, mutten saa ikinä tätä postausta julkaistua jos käytän tuntikaupalla aikaa näiden juttujen miettimiseen.. ;D

 

Näköjään aika monet näistä liittyivät matkustukseen! Ei vitsi kuinka olisin ihan vaikka heti valmis varaamaan nuo lennot Italian ruokamatkalle jos vaavi nyt ei olisi ihan vielä syntymässä! 😀 (Tai miksen myös Samoalle heheh…)
Tykkäsittekö tästä postauksesta? Itse kyllä innostuin aiheesta oikein kunnolla ja tätä oli superhauska tehdä :)Mitä juttuja teillä on omalla bucket listillänne?

Postauksen kuva täältä

12 vastausta artikkeliin “My bucket list / 12 asiaa jotka haluan kokea”

 1. Mä oon mennyt sellasella varjolla veneen perässä, oli superkivaa 🙂 siellä ylhäällä ollessa se liike ei oikeastaan edes tuntunut vaan tuntui lähinnä kuin istuisi ilmassa 😀 hinta yhdeltä henkilöltä oli muistaakseni 50e, tämä siis Rodoksella 🙂

  1. Siks just olisi niin ihana mennä, vähän kun lentelis siellä 😀 Mun on ehkä pakko seuraavan kerran kun nään jossain semmosta!

 2. Nyt on pakko kommentoida, että työkaveri kävi ihan vähän aika sitten Pohjois-Koreassa ja oli aivan hurmaantunut! Oli kuulema ihan mielettömän hieno matkakohde! Joten pidä vaan kiinni siitäkin haaveesta :)!

  1. Ihan varmasti on! Oon lukenut paljon P-Korea-aiheisia kirjoja ja aihe kyllä kiinnosta superpaljon. Mua vaan arveluttaa lähinnä kun maassa on ollut niitä turistien sieppauksia ja en ihan mielelläni kyllä haluaisi tukea maan turismia, ne rahat kun menee epäeettisiin tarkoituksiin kaikenmaailman ydinohjuksiin ja petoksiin eikä maan kansalaisten hyväksi :'( Muuten kyllä kiinnostaisi !! 😀 Ehkä jos siellä poliittinen tilanne vielä tulevaisuudessa muuttuu!

 3. Heh, mä nyt vasta tajusin tän lukea, kun lueskelin täällä sun vauva-juttuja. 😀 Samalla muuten huomasin, että sun blogiarkisto ei toimi, ei avaa noita kuukausia. 😮 No mutta eniveis, piti kommentoida että kun olin kaks viikkoa bungalowissa Malediiveilla, niin siellä satoi JOKA yö ihan täysillä, kun oltiin siellä just sadeaikaan. 😀 Olihan se kivaa, mutta sitku ei satanu, niin linnut huusi ihan täysiä, eli joka aamu herättiin siihen saakelin huutoon! Mutta, sateen ropinaa kuunnellessa on kyllä kiva nukahtaa. <3

  t. Kissis

 4. Eikä kun mitä, toimiihan se arkisto! 😀 Mobiilissa en saanut toimimaan, mutta desktopilla skulaa!

  1. Haha 😀 Mietinkin kun oon itse kyllä ainakin aikasemmin saanut sen toimimaan 😀 Ihanaa, oot päässyt elämään mun unelmaa siellä 😀 <3

  2. Malediiveille kannattaa mennä muutenkin, niiiiin täydellistä. <3

   -Kissis

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.