Kuivan tukan kasvipohjaiset kaverit Phytolta

Vaalennuksen jälkeen on tullut lotrailtua enemmän kaikenmaailman hiustenhoitoaineilla ja olenkin ottanut tavaksi öljyen levittämisen varsinkin latvoihin ja pituuksin. Fööniä välttelen jo ennestään ja annan tukan nykyään kuivua ihan itsestään ilman fööniä. Eri juttu oli nimittäin pidennysten kanssa! Fööni pauhaa meillä ihan max siis ehkä kerran-kaksi parissa viikossa, lähinnä jos on lähdössä jonnekkin ja haluaa hiuksista suoremmat. Pyrin että vaalennettu tukka pysyisi nyt mahdollisimman hyvässä kunnossa, eikä pidä myöskään kesän tullen myöskään unohtaa sitä auringolta suojaamista..
Ajattelinkin esitellä pari kuivien hiusten tuotetta, jotka olen ottanut käyttöön päivittäisessä hiustenhoidossa. Suomeenkin vastikään rantautuneen ranskalaisen Phyton hiustenhoitosarjan valikoimista löytyy nimittäin tuotteita, joiden valmistuksessa on hyödynnetty kasvipohjaisia ainesosia. Phytohan on itseasiassa edelläkävijä juurikin kasvipohjaisessa hiustenhoidossa ja hoitavien kasviuutteiden kehittämisessä.

Kuten useissa kosmetiikkatuotteissa, ei näihin ole lisätty samalla tavalla
esimerkiksi vettä kun useimpiin hiustenhoitotuotteisiin vaan ideana on pitää tuotteet nimenomaan ”täynnä sitä
itseään” eikä laimentaa ainesosia lisäämällä mukaan turhaa täytettä ja näinollen myöskin vesi on useimmissa tuotteissa minimissään.
Näissä onkin siksi melkoisen tiivistetyssä muodossa eri raaka-aineita kuten kasviöljyjä ja -uutteita ja siitä
syystä usein ihan pienikin määrä tuotetta riittää tehokkaaseen tulokseen. Useinhan juuri silikoni on se joka hoitotuotteissa tekee sileyden ja naamioi hiukset näyttämään hyvinvoivilta ja terveiltä, vaikka tuotteessa itsessään olisi aivan minimaaliset määrät niitä oikeasti hoitavia täsmäaineita! Näissä taas ei silikonia ole, joten tuotteiden öljyt ja uutteet ovat juurikin ne ainesosat jotka pistetään hommiin.
Phyto on myös
pyrkinyt vähentämään tuotteiden pakkauksessa muovin minimiin ja useimmat
tuotteet löytyvätkin lasisista tai alumiinisista pakkauksista. Itse olen käyttänyt ihonhoidossa paljon kasvipohjaisia tuotteita, mutta hiustenhoidossa en jostain syystä edes ole tullut ajatelleeksi asiaa. Ehkäpä siitä syystä ettei vastaavanlaisia tuotteita ihan kamalasti ole markkinoilla?
Tässäpä nämä kaksi tuotetta, jotka itse olen lähiviikkoina ottanut päivittäiseen käyttöön..

Phyto 9 on todella kuivalle tukalle tarkoitettu hiusten silikoniton päivävoide. Nimensä ”Phyto 9:än” mukaisesti voide sisältää yhdeksää eri kasviuutetta, jotka silottavat, kosteuttavat ja ravitsevat tukkaa. Levitän tätä päivittäin pituuksiin herneen kokoisen määrän mm. selvittämään yöpöhöä ja pesun jälkeen kosteaan tukkaan. Voide muuten imeytyy ainakin omaan tukkaani oikein kohisten eikä kyllä missään nimessä jätä hiuksia mitenkään tahmaisiksi tai tee rasvaista tukkaa!

Kuivalle ja hennolle tukalle tarkoitettu Huile Soyeuse Lightweight hydrating oil on maitomainen hoitoöljy, joka kosteuttaa hiuksia ja antaa niille kiiltoa. Levitän tätä yleensä samassa yhteydessä tuon päivävoiteen kanssa kun haluaa ”tuplaravita” hiuksia ja latvoja. Eikä muuten tahmaa tai tee rasvaiseksi edes tuon päivävoiteen kanssa! Muiden hiusöljyjen tapaan tämä ei ole aivan yhtä öljyinen eikä kovin helpolla saa ainakaan rasvaiseksi tukkaa, mutta siloittaa silti hyvin vaikkapa semmoista yöpöhöä.

Öljyn kehäkukka-öljy tässä selvittää, pehmentää ja hoitaa hiusta, paju-uute sitoo kosteutta, antaa kiiltoa ja suojaa kun rosmariiniöljy taas uudistaa ja virkistää hiuksia. Myös tämä tuote on silikoniton.

Tukka on näiden jäljiltä muuten ihan erityisen pehmeä jos levitän näitä kosteisiin latvoihin ja pituuksiin pesun jälkeen ja annan kuivua itsekseen! Tukkakin siis selkeästi tykkää 🙂
Tuoksun puolesta nämä sarjan tuotteet ovat melko mietoja ja ehkä aavistuksen yrttisiä. Phyton tuotteet ovat fiksu valinta jos haluaa löytää esimerkiksi silikonittoman muotoilu- tai hoitotuotteen tai muuten vaan suosia kasvipohjaista tuotteita tai välttää muovipurnukoita. Tuotesarjasta löytyy tosiaan hiuksiin jätettävien hoitotuotteiden lisäksi myös shampoita ja hoitoaineita eri hiuslaaduille, täsmätuotteita eri hiusongelmiin kuten hiustenlähtöön tai hilseilyyn, muotoilutuotteita ja jopa hiusvärejä. Myyntiin nämä tulevat valikoituihin apteekkeihin nyt toukokuun aikana.
Onko joku teistä kuullut Phytosta tai kenties jo kokeillut jotakin sarjan tuotetta?
Tuotteet saatu blogin kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.