Maailman paras mustikkapiirakka

MAINOS: Hei lukijani! Kokeile Nextoryn e- ja äänikirjoja maksutta 30 päivän ajan täällä 🌞 Omia kirjavinkkejäni löydät tästä postauksestani.

www.nextory.fi/iines

 

Sain eilen päähäni leipoa mustikkapiirakkaa, joka sitten osoittautuikin niin hyväksi että päätin tulla jakamaan teillekin tänne ohjetta! Instagramiin (@iines) ehdin postailla piirakan jo heti kun sain sen uunista 😀 Olen jotenkin ihan hulluna kaikenlaisiin rahkapiirakoihin ja aikalailla samantyylisen ohjeenhan olen täällä jo joskus aikaisemminkin jakanut tyyliin maailman helpoin mustikkapiirakka tai jotain vastaavaa. Nyt kuitenkin tuli tehtyä ehkäpä maailman paras mustikkapiirakka, koska sain tällä kertaa aikaiseksi tehdä pohjankin itse.
Ennen olen jostain syystä ostanut aina valmispohjia enkä oikein tiedä miksi, koska osaan kyllä leipoa ja väkertää pohjia, jotenkin ehkä halunnut päästä oikeasti todella pienellä vaivalla. Eilisen piirakan jälkeen kyllä huomasi todellakin sen eron omatekemän ja valmispohjan välillä, eikä valmispohjia kyllä enää osteta meille, tuo pohja kun oli sen verran nopea ja helppo kyhätä myös tosi nopsaa kokoon 🙂
Ohjetta kyttäsin täältä, mutta sovelsin sitä täytteen osalta itse.

Tarvitset..

Pohja:

100g voita
3/4 dl sokeria (itse käytän hedelmäsokeria ja laitoin n. 1/2 dl)
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 purkki smetanaa (120g 35%, Pirkka)
1/2 purkkia rasvatonta maitorahkaa (n.100g)
1 muna
3/4 dl sokeria (itse laitoin alle puoli desiä hedelmäsokeria)
1 tl vaniljasokeria
200g mustikoita (useimmiten pakastemustikat myydään juuri 200g pusseissa)

 

Sulata voi. Vatkaa joukkoon vispilällä sokeri ja muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

 

Voitele halkaisijaltaan 26-28-senttinen piirasvuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Itse annoin taikinan hetken jäähtyä, sulatettuun voihin tehtyä taikinaa on nimittäin todella vaikea saada lämpimänä paineltua vuokaan kiinni, joten helpompi homma kun on hieman jähmeämpi! Taikinan voi myös iskeä vuoan pohjalle ja hetkeksi pakkaseen ennen painelua.

Vatkaa smetana, rahka, muna ja sokerit keskenään. Levitä mustikat vuokaan tasaisesti ja lisää päälle täyteseos, jotta se levittyy tasaisesti mustikoiden päälle.Alkuperäisessä ohjeessa mustikat lisättiin jo tuohon täyteseokseen, mutta kumpikin tapa varmasti hyvä!

Paista mustikkapiirakkaaa 200-asteisessa uunissa, hieman keskitasoa alempana 25-30 minuuttia.Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä, itse söin vaniljakastikkeen kanssa.

 

Aikaisemmin olen tehnyt tätä rahkapiirakkaa juurikin siis rahkaan, muistaakseni ihan kerran-pari smetanaan, mutta smetanaan tehtynä tulee kyllä niiiiin hyvää!!! Tietty rahkan voi korvata täysin smetanalla ja saada aivan ultimaalisen täyteläisen piirakan, alkuperäinen ohjehan ei tosiaan neuvonut kumpaakaan vaan sen mukaan täyte tehtiin joko ranskankermaan tai kermaviiliin. Itse olen kokenut hyväksi yhdistelmäksi tuon smetanan ja rahkan 🙂

 

Suosittelen testaamaan, aivan superhyväää!!
Mitäköhän sitä seuraavaksi leipoisi?

6 vastausta artikkeliin “Maailman paras mustikkapiirakka”

  1. Olen alkanut nykyään tehdä mustikkapiirakkaa ohjeella, johon tulee vaniljajogurttia. Siitäkin tulee ihan superhyvää! 🙂

  2. Ohjeessa leivinjauhetta pitää varmaan olla 3/4 tl eikä dl, vai pitääkö?:) Herkullisen näköinen, pitääkin heti viikonloppuna kokeilla!

  3. Ekaa kertaa tein pelkästään Smetanaan, ku Joulusta jäi sitä. Ai että ku tuli niin hyvää 😋, et taidan jatkossa taidan tehdä pelkästään Smetanaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.