Ajatuksia omasta kehosta raskauden jälkeen

adf.track(546989, ’BioOil-2-it-aint-hard-to-tell’);

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Indiedaysin, Blogiringin ja Bio-Oilin kanssa* 

Huhtikuun lopulla tulikin jo höpistyä raskaudenaikaisista kehonmuutoksista aikaisemmassa yhteistyöpostauksessa Indiedaysin, Blogiringin ja Bio-Oilin toteuttaman #äitinäkaunis – kampanjan tiimoilta. Tässä reilussa kuukaudessa onkin ehtinyt tapahtua vaikka mitä, myös kehon suhteen ja olisi varmasti hyvä hetki höpötellä ensiajatuksia siitä, miten kehon palautuminen on lähtenyt käyntiin synnytyksen jälkeen. Aikaisemman postauksenhan löydät täältä!

En jaksanut missään vaiheessa stressata kovinkaan paljoa ennakkoon sitä, että millainen se oma keho mahtaa synnytyksen jälkeen olla tai ylinpäänsä raskauden aikanakaan. Ehkä jopa itse näin jälkeenpäin ajalteltuna hieman yllätyin siitä kuinka rauhallisin mielin kaikkeen suhtauduin, enkä siis missään nimessä halua väittää että sillä ulkonäöllä olisi tässä kaikessa oikeasti yhtään mitään merkitystä. Onhan se kuitenkin totuus, että varmasti lähes jokainen nainen miettii edes jollain tasolla myös sitä omaa kehoaan tämän kaiken muutoksen keskellä.

Itse olin varautunut jo iät ajat sitten kaikenmaailman painonnousuun ja venähtämisiin, ainoana päänvaivaa tuottivat loppuvaiheessa ehkä pahat turvotukset jotka sekä näkyivät, että totisesti myös tuntuivat kehossa! Useimmiten jopa puhuminen oli loppuodotuksesta hankalaa, koska naama oli jokapuolelta kertakaikkisen turvoksissa. Unohtamatta tietysti liikkumista joka oli oikeasti jo hankalaa tuosta isosta koosta johtuen. Ja kyllähän se paino tosiaan nousikin sen lähes 20kg koko odotuksen aikana vaikka voisikin väittää, että oikeasti yritin taistella turhaa painonnousua vastaan liikkumalla säännöllisesti, juomalla hurjasti vettä ja syömällä suhteellisen terveellisesti. Ovat ne hormoonit vaan jännä juttu, joillain ei nimittäin auta mitkään ihmeniksit ja jotkut taas säästyvät vaikkapa turvotuksilta täysin! Yllätyksenä itselleni tuli se kuinka merkillisiin paikkoihin nestettä kertyi, kuten käsivarsiin, pohkeisiin, jalkoihin yleensä ja jopa kaksoisleuan muodossa! 😀 Nyt onkin kumma katsella omia sääriään kun näyttävät aivan rimppakintuilta aikaisempaan verrattuna.

Tässäpä ollaan hieman lasketun ajan jälkeen, noin vajaa viikko ennen synnytystä

Mitenkäs nyt sitten synnytyksen jälkeen? Toki ensimmäiset päivät menivät aikamoisella tohinalla ja tietynlaisessa synnytyskoomassa, siinä nyt ei ehtinyt uhrata omalle keholleen oikeastaan kovin paljoa ajatuksia. Olin kuitenkin varautunut siihen, että paikat ovat pitkään kovinkin lössähtneinä ja venähtäneinä, eikä omaa kehoaan tunnista peilistä kuukausiin. Omalla kohdallani olen itseasiassa kovinkin hämmästynyt siitä kuinka vähäisillä ”kolhuilla” oma keho onkaan selvinnyt! Olin jo pari päivää synnytyksen jälkeen aivan ihmeissäni kuinka paljon vatsa oli supistunut kokoon. Viikon sisällä sairaalasta pääsystä suurin osa turvotuksistakin lorisi ulos ja aloin jopa tunnistaa taas omaa peilikuvaani. Vielä nyt on tietty matkaa siihen mistä lähdettiin, mutta ei kai muuta nyt voisi edes olettaa. Eikä tässä mikään kiire ole 😉

Olen kuullut, että jos vertaa raskauden aikaisiin ja sen jälkeisiin kehonmuutoksiin, tulee monille suurempana kolauksena nimenomaan ne synnytyksen jälkeiset muutokset. Itselläni kävi kuitenkin yllätyksekseni juuri toisinpäin! Vaikka synnytyksessä tulikin jos mimmoista vauriota ja tikkejäkin ihan reippaasti, niin pakko sanoa etteivät ne ja tuo tällä hetkellä luonnollisesti vielä löysä vatsakaan paljoa harmita. On nimittäin niin paljon suurempiakin ja merkityksellisempiä asioita mielessä juuri nyt 🙂 Onhan ihmiskeho kuitenkin luotu toipumaan, mutta sanomattakin on selvää ettei mikään voi tapahtua ihan hetkessä. Omalla kohdallani tuli kuitenkin yllätyksenä kuinka nopeaa tuo palautuminen voi kuitenkin olla ottaen huomioon millaiselle koetukselle se on joutunut 9 kuukauden ajan!

Ja tässä taas viikko synnytyksen jälkeen.. Väliä näillä kuvilla siis n. vajaat 2 viikkoa. Nyt siis lähtenyt raskauskiloista reilu puolet, aikalailla kilon päivävauhtia mennään.
Bio-Oililla tuli tosiaan öljyiltyä loppuajat todella aktiivisesti,
aikaisemmin raskauden aikana rasvailin ja öljyilin kehoa mm. ihan
perusvoiteen sekä vartaloöljyn avulla, tosin tuon aivan
tarkoituksellisen rasvailun ja öljyämisenhän aloitin vasta siinä
odotuksen puolinvälin jälkeen kun useimmiten raskausarpien
ehkäisemiseksi suositellaan hoito aloitettavaksi jo heti 3. kuukauden
jälkeen. Nyt olen jatkanut vatsan öljyämistä Bio-Oililla päivittäin ja samaa rataa olisi tarkoitus jatkaa ainakin parin
kuukauden ajan pitääkseni ihon mahdollisimman
kimmoisana, jolloin tietty takaisin kiinteytyminenkin ja toipuminen on nopeampaa. Itselleni onkin osunut jo aikaisemmin silmään, että Bio-Oilia suositellaan hyvin tuloksin juurikin myös tämänkaltaiseen ”jälkihoitoon”.

Voisi ehkä kuvitella, että raskauden aikaisellakin ihon säännöllisellä hoitamisella on ollut suuri vaikutus palautumiseen. Tokihan nimittäin hoidettu ja kimmoisa iho palautuu koettelemuksistakin huomattavasti paremmin. Ainakin itselleni Bio-Oil on ollut tuotteena erittäin mieluinen tuttavuus ja aion ehdottomasti jatkaa tuotteen käyttöä myös muihin käyttötarkoituksiin, kuten kuivan ihon hoitoon muuallakin kehossa, auringonpalamien hoitoon ja reisiin ”selluliittihieronnan” muodossa, joka saa muuten nesteitäkin kivasti liikkeelle. Kätevän monikäyttöistä!

Onko teillä ollut vastaavanlaisia ajatuksia kehon synnytyksen jälkeisestä palautumisesta vai menikö homma teidän kohdalla juurikin toisinpäin?

Aiheesta on tosiaan keskustelua myös muissa blogeissa jotka ovat mukana kampanjassa. Mikäli aihe kiinnostaa enemmän, löytyy kamppissivu täältä.
4 vastausta artikkeliin “Ajatuksia omasta kehosta raskauden jälkeen”

  1. Hei, paljon onnea kauniista vauvasta ja äitikin hehkuu onnea! Onko aiemman postauksen Bio-oli tuotteiden voittaja jo arvottu? Ihanaa vauvan tuoksuista arkea❤️

  2. Mä oon aina tykännyt sun blogista ja nyt on ollu niin ihana lukea näitä raskaus- ja vauvajuttuja! Kivaa lukea tällasia aitoja turinoita 🙂
    Mulla on omasta mielestäni kadonnut molempien synnytysten jälkeen maha ihan päivissä, en tiiä oonko sitten vaan kuvitellut vai onko oikeasti näin 😀 molempien synnytysten jälkeen on kyllä ruokahalukin aina kadonnut muutamaksi viikoksi että johtuiskohan siitä sitten ku ei oo syöny mitään!
    Kiva kun jaksat päivitellä näin usein <3

    1. Tosi kiva kuulla että näille on kysyntää! ihanaa päästä purkamaan jonnekkin ajatuksia, päivät kun menee aikalailla täällä tuon pienen tissitakiaisen kanssa kahdestaan 😀 mulla on myös kyllä ruokahalu vähän kadonnut, voipi olla että osaksi johtuu siitäkin haha 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.