Vauva 2 viikkoa + pari sanaa äidin ja vauvan ensikohtaamisesta

Ihan älytöntä, että tänään tulee jo kaksi viikkoa täyteen siitä kun meidän pikkuinen saapui tähän maailmaan! Aika menee (edelleen) ihan supernopeasti ja huomaa kuinka vauvakin päivä päivältä kehittyy enemmän motoriikassaan, pään liikkeiden suhteen, ottaa jo selkeää katsekontaktiakin enemmän ja viihtyy muutenkin enemmän aikaa valveilla.

Meillä myös nukuttiin viime yö aivan ennätyshyvin! Unille 22.30 (babykin omaan kehtoon, nukahti hienosti), itse heräsin sen jälkeen 1:30 aivan varmana siitä että kohta vauvakin herää, mutta ei! Seuraavan kerran vauva heräsikin vasta kolmen maissa (senkin jälkeen taas hienosti omaan petiin nukkumaan) ja sen jälkeen vasta kuuden jälkeen, eli käytännössä ainoastaan yhdellä yöherätyksellä mentiin! Ehdin jo yöllä hätääntyä kun oltiin nukuttu niin monta tuntia putkeen. Itselläkin ihan voittajaolo kun pääsi pitkästä aikaa nukkumaan toisella kyljellä ja yli 2h pätkiä 😀

Ennen synnytystä mietin paljon sitä, että millainen se tunne on kun saa oman pikkuisen ensimmäistä kertaa syliin? Täytyy olla aivan rehellinen ja myöntää, ettei tuo kohtaaminen omalla kohdallani mennyt täysin kuten leffoissa tai kuten ehkä olin ruusuisissa unelmissa kuvitellut. Itselleni tuo synnytys oli sen verran rankka rutistus, että siinä vaiheessa kun vauva viimeinkin putkahti ulos, en hetkeen edes itse jotenkin tajunnut koko asiaa ja muutamaksi minuutiksi iski täysin epätodellinen olo siinä kaikessa myräkässä.

Itselleni tuli myös yllätyksenä, että pieni mönkijä nostetaan heti suoraan äidin iholle, joten tuo ehkä lisäsi omaa hämmennystäni. Ja kyllähän siinä pieni itku pääsi, samoin suuri helpotus, toisaalta pieni varmasti luonnollinen pelko siitä, että mitenköhän tästä kaikesta nyt suoriutuu kun kaikki on aivan uutta. Olihan tuo tunne aivan sanoin kuvailematon ja uskomaton, mutta itselleni tuli yllätyksenä kuinka laidasta laitaan tuo tunneskaala ensimmäisinä minuutteina vaihtelikaan.

Tiedättekö kun varmaan vähintään jokatoisesta vauvasta sanotaan ultrassa, että ”kuinka siellä nyt majailee aikamoinen pieni nyrkkeilijä”? Tai ainakin mitä nyt itse olen kuullut. Pakko kyllä sanoa, että meidän poika on aikamoinen huitomaan noilla nyrkeillään, joten ainakin vielä tässä vaiheessa kyllä todellinen nyrkkeilijälupaus! Onko tämä yleistä muillakin vauvoilla vai onko tuo kova nyrkeillä huitominen nyt vaan joku meidän vauvan lempparijuttu? Ihan jatkuvasti on huidottava, varsinkin sillon kun iskee kiukku 😀 Huitoi jo masussa ja tietysti myös heti syntymänsä jälkeen.

Käytiin muuten eilen ensimmäistä kertaa pienen kanssa kahdestaan kaupassa! Miten voikaan olla niin kova paniikki siellä hyllyillä palloillessa, pelkää kokoajan että joku käy nappaamassa vauvan vaunuista kun menee alle metrin päähän punnitsemaan banaaneja. Ehkä näistäkin vainoharhoista päästään ajan mittaan? 😀
Ps. Nyt ollaan sitten itse yksi niistä tyypeistä jotka tukkivat ruokakaupan käytäviä huonosti kääntyvillä lastenvaunuilla, oops!
Pps. Boozt.comissa on tänään flash-sale ja kaikki -25% tilatessa vähintään 108 eurolla! Alennus aktivoituu kassalla koodilla flash25. Koodi siis voimassa vain tänään. Booztille pääset tästä. 

var uri = ’https://impfi.tradedoubler.com/imp?type(img)g(22094276)a(1854317)’ + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(’’);

Sisältää kaupallisen linkin. 

4 vastausta artikkeliin “Vauva 2 viikkoa + pari sanaa äidin ja vauvan ensikohtaamisesta”

  1. oon ollu lukija melkeempä alusta asti mutta harvemmin tulee kommentoitua mitään postauksia mutta nyt oli pakko laittaa kommenttia tulemaan! Pakko sanoa että kun oon pitkään lukenut sun blogia ja tavallaan kehittanyt susta tietynlaisen kuvan postausten ja kuvien perusteella niin hiukka hämmennyin kun kerroit olevasi raskaana. En ollut jotenkin aatellut sua äiti ihmisenä vaan enemmänkin uraihmisenä vaikka joo tottakai molemmat pystyy yhdistämään!☺️mutta nyt kun oon päässyt seuraamaan sun matkaa raskauden aikana ja nyt vauvan syntymän jälkeen niin tajuan olleeni väärässä. Vaikka niin vähän elämästäs jaatkin meille niin tiedän jo nyt että susta tulee niin paras äiti tuolle pienelle nyrkkeilijälle❤️ Tuo pienokainen tulee olemaan niin onnellinen ja siunattu saadessaan just teidät vanhemmikseen älkääkä koskaan epäilkökkään mitään muuta! Nauti nyt täysillä tosta vauva ajasta äläkä pelkää virheitä! Toistan nyt itteäni mutta susta tulee niin hyvä äiti!❤️❤️

    1. Voiei ihana kommentti, aloin melkein itkemään <3 :'D Kiitos "rehellisyydestä", kyllähän ihmisestä saa varmasti hyvin eri kuvan sen perusteella mistä kirjoittaa, tietty täälläkin paljon ollut melko pinnallisia juttuja ja nyt ehkä enemmän mennään pintaa syvemmälle. Kaikkea hyvää sinulle ja ihanaa kesää <3 Kiva kun olet näinkin kauan jaksanut seurailla blogia!

  2. Olen niin samaa mieltä edellisen kirjoittajan kans, vaikutat ihanan huolehtivaiselta äidiltä :') Ja kirjoitat ihanasti vauva-arjesta, sinulla on jalat maassa kaiken pinnallisen äitiyden osalta, ja tiedät juuri mikä on kaikkein tärkeintä. Tykkään niin kovasti lukea tätä blogiasi, ai että! <3

    1. Kiitos miljoonasti kauniista sanoista <3 Aivan ihana kuulla, että postaukset miellyttävät!! Kaikkea hyvää sinulle ja ihanaa kesää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.