Nimijuttuja ja lenkkeilyä

Eilen tuli viimeinkin pistettyä postiin Maistraatin nimipaperit! Eli saatiin viimeinkin lyötyä lukkoon pojan nimi. Vaikkakin se oli aikalailla ollut selvillä jo pitkään, jännä kuinka se epäröinti sitten iskee juuri sillä päätöksen hetkellä. Onko tämä nyt varmasti se oikea nimi? En ole vielä päättänyt haluanko kertoa vauvan nimeä blogissa vai kutsutaanko häntä täällä edelleen vain vauvaksi tai meidän pieneksi nonparelliksi 😀 Vauvalle annettiin siis kolme nimeä, joista ensimmäinen on vierasperäinen (tosin kylläkin löytyy nykyään kotimaisistakin kalentereista), toinen nimi suomalaisperäinen tosin erikoisempi ja kolmas nimi taas miehen suvussa usealla polvella kiertänyt vierasperäinen nimi.

Itselläni olisi ollut hyviä tyttöjen nimiä vaikka millä mitalla, mutta poikien nimet jotenkin tuottivat hankaluuksia. Ja eihän ne kaikki ehdotukset tietysti aina molemmille vanhemmille edes kelpaa. Itselläni ”kakkosvaihtoehto” etunimen suhteen oli Nooa, Noah tai Noa (jokakin kuulemma monissa maissa tytön nimi), muita kivoja esimerkiksi Felix, Patrik, Rasmus, Milo.. On se nimenanto vaikeaa 😀

Nyt kuitenkin sitten odotellaan vahvistusta nimestä, että päästään hakemaan pienelle passia. Biarritzin reissuun on nimittäin enää reilu kuukausi aikaa. Jänskättää myös miten pojan ensimmäinen lento menee, hyvin varmastikin siis ja onneksi Ranskaan ei lennä kauaa, mutta olen vielä monen uuden asian suhteen epämukavuusalueella.

Ensimmäiset kerrat vauvan kanssa esimerkiksi bussissa ja kaupungilla on vielä kokematta ja mietityttää lähinnä se perinteinen ”mitä jos se alkaa huutamaan julkisella paikalla, enkä saa rauhoitettua?”. Onneksi meidän poika itkee melko vähän kylläkin, paitsi nälkäisenä 😀 Ainiin ja voiko busseihin vaan mennä ilmaiseksi vaunujen kanssa vai tarvitseeko asiasta käydä huikkaamassa kuskille? Pääseekö myös seutuliikenteeseen vaunujen kanssa ilmaiseksi (Espoo, Vantaa), tämmöisistä olen aivan pihalla! Apua 😀

Tällä viikolla ollaan kunnostauduttu myös vaunulenkkien suhteen, vihdoinkin! Se jos joku on oikeasti superkivaa näillä kesäkeleillä. Tuntikin taittuu reippaasti kävellen oikein rattoisasti ja toisella korvalla voi jopa kuunnella samalla hiljaisella nappikuulokkeesta musiikkia. Ihan paras juttu on tietty myös että samalla saa hoidettua kauppaostokset, postissa asioinnin tms, koirien kanssa kun ne piti aina hoitaa erikseen. 
Saa nähdä alkaako tässä taas kesän mittaan kunto kohisemaan, tuntuu kyllä niin hyvältä päästä pitkästä aikaa liikkumaan ja vielä muutenkin kun hidasta ankkakävelyä. Ollaan tällä viikolla lenkkeilty jo yli kolme tuntia, aikalailla siis tunti päivässä ja kyllä pidempäänkin jaksaisi. Eilinen sadepäivä pidettiin taukoa, mutta jospa sitä taas tänään pääsisi reippailemaan.

Eilen kävin keskustassa asioilla näkemässä kampaajaani ja olin ensimmäistä kertaa pidempään erossa vauvasta. Tai siis tähän asti pisimpään eli 2h. Oli kyllä niin outoa olla yksin liikkeellä ja varsinkin keskustassa pitkästä aikaa. Eihän sitä ole tullut liikuttua minnekään yksin yli 9 kuukauteen.. Vauva oli tietysti nukkunut koko poissaolon ajan, enkä siis myös itse saanut (nytkään) minkäänlaista kriisiä aikaan ollessa pienestä erossa. Toisaalta en missään välissä ole ajatellutkaan, että vauva kulkisi mukanani ihan kaikkialle. Nuo pienet omat hetket ovat kai nyt sitä arjen luksusta kun pääsee hetkeksi miettimään jotain muuta!

Tällä viikolla on muutenkin ollut lähes joka päivälle jotain virallista ohjelmaa, hoidettavia asioita ja vieraita. Viikonloppu ollaankin sitten koko perheen voimin kotona ja ensi viikolla sitten taas uudet ohjelmat 🙂

Kivaa viikonloppua teille!!

Ja ps. Jos teille tulee mieleen jotain erityisiä postaustoiveita niin ne ovat aina tervetulleita.

12 vastausta artikkeliin “Nimijuttuja ja lenkkeilyä”

  1. Vaunujen kanssa saa kulkea ilmaiseksi koko Hsl:n alueella busseissa, junissa, metrossa ja ratikoissa, ei tarvitse kuskille sanoa mitään ? eli koskee siis myös seutuliikennettä.

  2. Kumman sukunimi pojalle tuli? Voisitko joskus paljastaa, mikä hänen nimekseen tuli? 🙂 Ihan mielenkiinnosta kyselen.

    1. Miehen sukunimi. Ei vielä tiedetä halutaanko paljastaa pienen nimeä täällä blogissa, mutta jos siihen päädytään niin varmaan jossain vaiheessa sen teen 🙂

  3. Haluisin kuulla sulta enemmän noista tyttöjen nimistä! 🙂 itselle tyttö tulossa ja nimi vielä hakusessa, jospa sulta sais jotain vinkkiä.. Uskon että meillä vois olla samallainen nimimaku, itselläkin hakusessa joku hieman erikoisempi nimi 🙂

    1. Sitä mun ykkösvaihtoehtoa en vielä paljasta!! ;D mutta muita ihania on esimerkiksi Fanny, Steffi/Stefanie, Mimosa (mun äidin koiran nimi on Mimosa, niin sitä en olisi edes viitsinyt antaa, vielä kun itse sen nimen keksin :D), Fiona.. Olihan niitä vielä talvella vaikka mitä mielessä, mutta just nyt en aamupöpperössä muista enempää. Ehkä Fanny on näistä kivoin. Mites Fanny Felicia haha, just keksin! 😀 Onnea tyttövauvasta <3

  4. Vitsit, kivoja kakkosvaihtoehtojakin teillä ollut 🙂 tarkkasilmäisenä muuten huomasin, onko kuvassa vasemmassa nimettömässä sormus? Jos saa udella….. 🙂

    1. Juu kiitos! Kyllä mä mainitsin asiasta täällä jonkun toisen asian yhteydessä aivan nopeasti joskus, muttei kukaan kai asiaa edes tajunnut 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.