Voima-aamupalan paluu

Eräs asia, joka on lähiviikkoina tehnyt paluun ruokien saralla on chiapuuro! Chiaa kun en jostain syystä uskaltanut oikeastaan koko raskauden aikana syödä, vasta ihan viimeisen kuukauden aikana aloin sirottelemaan sitä rohkeasti jogurtin sekaan. Chiapuurohan oli ennen aivan lempparini aamupaloista. Toki sitä ei arkisin ehinyt keitellä, mutta viikonloppuisin sitten sitäkin ahkerammin.

Tuo voimapuuro antaa kyllä hurjasti energiaa päivään ja pitää nälkää, itselläni se varsinkin ennen oli tehoaamupala juurikin ennen viikonlopun treenejä, nyt niitä voimia tosin tarvitsee täällä kotona muihin juttuihin ;D Täytyy aamuisin tankata reippaasti energiaa päivään niin jaksaa puuhailla!

Oma lempparini on banaani-mustikka-chiapuuro marjoilla. Heitän kattilan pohjalle muutaman hyppysellisen chian siemeniä hetkeksi veteen turpoamaan. Hetken päästä heitän perään kaurahiutaleita, viipaloidun banaanin, pakastemustikoita, lusikallisen kookosöljyä ja annan kiehua muutaman minuutin miedolla lämmöllä.

Optimaalista on odottaa, että banaani alkaa vähän pehmetä ja hajota puuron sekaan. Mitään mittoja en jaksa tähän katsoa, koska se nyt ei ole niin justiinsa.  Kaurahiutaleita täytyy kuitenkin olla siinä määrin, ettei puurosta tule ihan pelkkää chiageeliä. Sokeria en muutenkaan lisää mihinkään ikinä, mutta varsinkaan tähän sitä
ei kaipaa kun tuo banaani tuo hurjasti makeutta puuroon.

Puuron päälle haluamiaan höysteitä, itse ostin juuri viikonloppuna mansikoita ja vadelmia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.