Ylellistä puhdistusta vartalolle ja kasvoille

Viime viikkoina on tullut sekä menneiden helteiden, alkaneiden vaunulenkkien ja myös ihan varmasti joidenkin hormoonihuuruhikoiluiden (onpas ällöttävä mielikuva :D) myötä ravattua niin usein suihkussa, että muutamasta pesuaineesta on tullut oikeita hemmottelutuotteita tässä käytön varrella. Kasvojen puhdistuksenkin saralla olen viime aikoina skarpannut oikein useiden vuosien edestä ja puhdistanut kasvot päivittäin nyt jo pari kuukautta vaikkei pahemmin ole tullut meikattuakaan.

Jossain vaiheessa sain jotain ikäviä hormooninäppyjä, joiden jälkeen otin itseäni viimeinkin niskasta kiinni sen kunnollisen kasvojen puhdistuksen kanssa. Olen aina ollut tosi huono kaikenmaailman kasvojen kuorinnan ja puhdistuksen kanssa, useimmiten olen nimittäin pessyt meikitkin ihan pelkällä vedellä (ohhoh..) eikä oma kuivahko ihoni ole koskaan sen vuoksi onneksi oireillutkaan. Kunnollinen kasvojenpesu ihan puhdistusaineen kanssa on tullut tehtyä useimmiten samalla hiustenpesun kanssa. Sanoohan se terve järkikin jo kuitenkin, että vaikkei muuten rasvaisesta ihosta kärsisikään, niin jo pelkästään ne ilmansaasteet ja meikkijämätkin olisi ihan hyvä sieltä ihohuokosista saada säännöllisesti veks..

Nyt jokatapauksessa se pari kuukautta aktiivista puhdistelua takana ja voin kertoa, ettei ole ainakaan sen koommin ainuttakaan näppyä näkynyt. Kasvojen iho on ehkä muutenkin ollut kirkkaampi aktiivisen hoidon jälkeen! Ja tästä aktiivisuudesta en voi laittaa oikeastaan muun kun sen piikkiin, että on oikeasti kotiin jäätyä ollut ensinnäkin enemmän aikaa ja myös energiaa. En tajua miten siinä työarjessa joku kasvojen kunnollinen puhdistuskin illalla oli jotenkin niin työlästä. Saa nähdä miten hommat tästä nyt sitten etenevät 😀

Nyt ovat olleet käytössä parisen kuukautta siis nämä Vichyn pesuaineet kasvoille ja vartalolle. Kasvojen pesuaineet ovat Purete Thermale- sarjaa ja suihkusaippuat taas Vichyn Spa Shower-uutuuksia.

Näitä Spa Shower-suihkugeelejä löytyy kahta laatua. Turkoosi putkilo on Spa Shower Gel-Oil-suihkugeeli kevyellä öljykoostumuksella, joka tekee ihosta kauniin pehmentämällä ja kosteuttamalla. Geeli sisältää sinkkiä, kuparia ja magnesiumia, jotka auttavat vahvistamaan ja suojaamaan ihoa. Tuoksu tuossa öljygeelissä sisältää mantelia, kookosta ja vaniljaa. 
Vaaleanpunainen putkilo taas on Spa Shower Gel-Cream-suihkugeelivoide, jossa koostumus on täyteläisen voidemainen. Geelivoide saa ihon miellyttävän pehmeäksi ja silkkiseksi. Valkoinen savi puhdistaa ihoa ja karitevoi kosteuttaa, sekä ravitsee. Tuoksu tässä sisältää persikankukkaa, ruusua ja vaniljaa. 
Olen aivan rakastunut näihin kumpaankin, verrattuna aikaisempiin suihkusaippuoihin ovat nämä nimenomaan ylellisiä. Mieskin nimittäin tykästyi tuohon turkoosiin! Itse olen hulluna kaikkiin öljyjuttuihin ja olin aivan varma tykästyväni enemmän tuohon öljyversioon, mutta näistä kahdesta nousi suosikiksi tuo vaaleanpunainen voidemainen geeli. Levittyy nimittäin suihkussa iholle samettisesti ja oikeasti jättää ihon ihanan tuntuiseksi suihkun jälkeen, eikä kuivata ihoa tavallisen suihkusaippuan tavoin. Kuivalle iholle tujumpaa tavaraa kun tuo öljyinen versio, ainakin näin oman kokemukseni pohjalta vaikka ajattelin että olisi juuri toisinpäin 🙂 Mulla on suihkussa useampaa suihkusaippuaa ja tykkään vaihdella niitä vähän sen mukaan millä tuulella sattuu olemaan, joten näistäkin käytän aktiivisesti kumpaakin.

Purete Thermale Fresh cleansing gel ja saman sarjan Beautifying cleansing micellar oil ovat olleet käytössä juurikin siihen kasvojen puhdistukseen joko yhdessä tai erikseen. Pääasiassa olen käyttänyt päivittäisessä puhdistuksessa tuota vaahtoavaa Fresh cleansing geliä, joka pesee kasvot hellävaraiseksi ja jättää ihon raikkaaksi, eikä ollenkaan kiristävän kuivaksi. Tuo Beautifying cleansing micellar oil on siis kaunistava puhdistusöljy, joka poistaa epäpuhtauksien ja ylimääräisen ihon rasvaisuuden lisäksi myös vedenkestävän meikin. Tätä annostellaan kämmeniin kolme tippaa, hierotaan muutaman vesitipan kera kasvoille ja pestään pois.

Kun olen halunnut kasvojen iholle tuplapuhdistuksen esimerkiksi tujun ripsivärin tai meikin jäljiltä, olen ensin pessyt tuolla puhdistusöljyllä ripsivärit sun muut veks ja sitten vielä perään pessyt kasvot pyörivin liikkein cleansing gelillä. Perään sivelen kasvot läpi kosteuttavaan kasvoveteen kastetulla vanulapulla (käytössä tämä Duin Cleansing Tonic-kasvovesi) ja varsinkin tuplapuhdistuksen jälkeen levitän kasvoille kosteuttavan naamion. Molemmat näistä sopivat myös herkälle iholle.

Vichy-tuotteethan löytyvät myynnistä ainoastaan apteekeista.
Tuo turkoosi on muuten vielä itseasiassa lempparivärini, joten ehkä myös siitä syystä olen tykästynyt näihin nyt niin kovasti 😉

Vichyn tuotteet saatu blogin kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.