Vauvan nukkumisesta vol2 ja uusi tukka

Huomenta! Täällä olisi vielä vähän väsyttänyt, muttei jotenkin enää vaan saanut unen päästä kiinni. Mitäs sitä nyt nukkumalla toisaalta päivää tuhlaamaan kun ulkona on hyvä kelikin. Tänään olisi ehkä tarkoitus lähteä katsastamaan jotain kivaa mekkoa ristiäisiin. Bongasin eilen superkivat kengät jostain lehdestä ja nyt löysin ne Zalandolta, taidan pistää päivällä tilaukseen ja yrittää samalla etsiä myös sitä ristiäismekkoa jossei mistään paikanpäältä nyt sitten satu löytymään. Ne kengät on varsinkin aivan superkivat, postailen niistä vaikka myöhemmin kun saan tilauksen tehtyä!
Toissailtana meillä oli täällä melkoista haipakkaa kun poika sai jonkun megalomaanisen itkukohtauksen ja itki käytännössä koko illan, mikään ei oikein tuntunut kunnolla tuovan helpotusta kovin pitkäksi aikaa kunnes itku sitten muutaman tunnin jälkeen lakkasi kun seinään. Samanlaista epätoivohuutoa oli myös muutama yö sitten hetken, vauva ei ole koskaan aikaisemmin itkenyt noin pitkiä aikoja putkeen (paitsi tosin sairaalassa parina yönä kun en vielä ymmärtänyt että pikkuvauva voi oikeasti itkeä nälkäänsä vaikka olisi vasta juuri syönyt..). Kuulin kuitenkin sitten, että varsinkin tuo iltaitkuisuus on ilmeisesti varsin yleistä ja voi liittyä esimerkiksi vuorokausirytmeihin totutteluun, että vauva kertakaikkisesti itkee nyt sitten vaikka väsymystään muttei oikein osaa nukahtaa. Ja tuommoiselta väsymysitkulta tuo omaan korvaani ainakin kuulosti! Onneksi eilen kuitenkin oli rauhallisempi ilta 😀
Tässäpä taas snapchat-pläjäystä (oon aivan kertakaikkisen koukussa siihen ja nämä kuvat on ihan superhauskoja!! :D)

Hihih. Pienenä unipäivityksenä pakko mainita, että nyt viimeinen viikko on nukuttu todella hyvin! Huomaa selvästi kuinka pienelle alkaa kehittymään pikkuhiljaa selkeämmin vuorokausirytmit, päivisin nimittäin harvemmin nukutaan pidempiä aikoja, yleensä aikalailla 15-30min pätkissä ja päivällä ehkäpä yhdet pidemmät päiväunet silläaikaa kun ollaan vaunulenkillä. Niiltäkin alkaa tosin aikalailla heräilemään aina siinä reilun tunnin kohdalla. Yöllä ollaan tosin sitten nukuttu semmoisia 4h pätkiä. Eilen bebe nukahti ennen iltakymmentä, itse yhdeltätoista ja ensimmäisen kerran herättiin syömään klo02, toisen kerran 4:30 ja sitten 7 jälkeen, jolloin itse nousinkin jo ylös ja vauveli jatkoi omia uniaan. Toisinaan nukkuu myös hienosti ensimmäiseen herätykseen saakka omassa kehdossa, jonka jälkeen useimmiten jätän sitten viereen nukkumaan. Eli aikalailla kahdella herätyksellä mennään, mutta nuo välit ovat vähän juuri pidentyneet ja itse syömisajat ehkä lyhentyneet, vauva selvästi itsekin on öisin väsyneempi ja haluaa nopeasti takaisin unille.

Eilen oli tähän mennessä pisin aika erossa vauvasta, 5h! Olin tosiaan kampaajalla ja kotona oli mennyt kaikki ihmeen hyvin, eikä itselläkään tosiaan ollut pienintäkään kriisiä kun pääsi hetkeksi edes miettimään jotain muuta 😀

Tässä mun omaa lirupäätä. Pakko myöntää että lähiviikkoina on hopeashampoon käyttö kertakaikkisesti unohtunut ja sen huomaa tuosta kellastuneesta vaalean sävystä! Nyt onkin otettava joka pesulla käyttöön, edes tavallisen shampoon sekaan. Olin tosiaan ilman pidennyksiä melkein 3kk ja nyt sorruin sitten taas pitkästä aikaa itseasiassa teippeihin. Oman tukan latva on niin kertakaikkisen liru, että sitä saisi kasvattaa vielä ainakin 6kk, että saisi hiukset tasaiseksi.. Ehkäpä syksyllä leikkaan sitten selkeän polkan kun saa vielä enemmän tasapitkäksi kasvatettua.

Halusin pitkästä aikaa Simplyn teippiä 30cm:n pituudessa ja tuosta sävy Silver oli omaan tukkaan taas sävytyksen jälkeen täydellinen! Simplyn sinettitukasta en tykkää kertakaikkiaan yhtään, mutta teippitukka taas on aina ollut mieleen! Tarkoitus oli alunperin pistää sivuille vielä Rapunzelin sinettiä, mutta loppupeleissä jätettiin ne pois kun tukka oli tosi kiva jo pelkästään tuuhennoksella, teippejä tuli siis koko päähän n. 6 kpl, eli puolet tuosta paketista. Silti ihan superpaljon lisää massaa!

Ja tämmöinen uusi tukka! Oma todella tumma tyvi raidoitettiin tosiaan kauttaaltaan ja samalla koko tukan väri kirkastettiin kylmemmäksi sävytteellä. Kampaajani Johanna taitaa kyllä tuon värjäyksen aivan superhyvin, enkä toisen käsiin uskaltaisi! Nyt tulee itseasiassa 4v täyteen kun on käynyt samalla kampaajalla 😀
Pakko sanoa, että vaikka kuinka kauan jankutin sen oman hiustenvärin kasvatuksen suhteen, ei kyllä harmita pätkääkään että tuli palattua superblondiin. Sopiihan tuo itselle niin paljon parempi kuin se tumma tukka, välillä kun ei meinannut edes itseään tunnistaa vaikka kyseessä oli kuitenkin ”oma hiustenväri”. Olen ihan supertyytyväinen tuohon tukkaan!
Olipas taas tämmöinen sekalainen höpötyspläjäys! Vauvakin alkaa näköjään juuri heräilemään, joten palataan 🙂

2 vastausta artikkeliin “Vauvan nukkumisesta vol2 ja uusi tukka”

  1. Minkälainen kaveri villakoira on teillä ollut? 🙂 Harkitaan miehen kanssa kääpiö tai keskikokoista villakoiraa ja mietin minkälaisia aktiviteetteja kaipaa, onko helppo kouluttaa jne.?

    1. Villakoirat on kyllä parhaimpia ystäviä! Meillä siis 8v valkoinen iso kääpiö ja tuo 2,5v pienempi ruskea kääpiö. Helppo ollut kouluttaa ainakin nuo meidän (villis oppii todella hyvin) ja villikset ovat usein todella hyviä luonteeltaan, mitä nyt ehkä ainoana miinuspuolena noilla pikkukoirilla se räksyttäminen. Villikset ovat todella älykkäitä koiria, joten vaativat paljon juurikin aktiviteetteja, me käydään paljon esimerkiksi heittämässä palloa lenkkeilyiden lisäksi ja tykkäävät hurjasti! Myös esimerkiksi hyviä agilitykoiria näistä saisi 🙂 Villiksestä saa kyllä mitä parhaimman ja lojaaleimman elämänkumppanin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.