Vauvalle d-vitamiinia ilman vatsanväänteitä

Kirjoittelin alkukeväästä postauksen DLuxin vitamiinisuihkeista (löytyypi täältä) ja ajattelin palailla hieman aiheeseen, nimittäin tuon vauvoille tarkoitetun d-vitamiinisuihkeen tiimoilta. Itsehän suihkin jo keväällä tuota odottaville ja imettäville tarkoitettua vitamiinisuihketta, vahva d-vitamiinispray taas oli aktiivisessa käytössä miehellä.
Aloitimme pojalle neuvolan suositusten mukaan d-vitamiinitipat 2 viikon iässä, itse ostin aluksi kaappiin toiseksi tuotteeksi suihkeen ohelle Rela+d-tippoja, joilla ajattelin aloittaa vauvan d-vitamiinin tankkauksen. Relan tipat aiheuttivat ainakin meidän pojassa aivan valtavia vatsanväänteitä, pidin välissä muutamia päiviä taukoa tipoista ja itkuisuus palasi aina silloin kun annoin tippoja. Nimenomaan kun olin kuvitellut noiden olevan maitohappobakteereineen hellävarainen vaihtoehto ja sopiva tuote juurikin d-vitamiiniin totutteluun! Vauvan suoliston kehityshän alkaa parin viikon iässä ja kuulemma monet yhdistävät d-vitamiinin aloituksen muihin mahdollisiin vatsakipuihin, joita vauvalla tuossa vaiheessa voi ilmetä. Itse kuitenkin yhdistin nuo väänteet ja itkuisuuden todella selkeästi noihin tippoihin, joten uskon vaivojen todella johtuneen niistä, koska vaivat ilmenivät aina juuri päivinä kun tippoja oli otettu.

 

Muutamassa Facebook-ryhmässä on tullut vastaan keskustelua vauvojen d-vitamiinivalmisteista ja tuli huomattua, että yllättävän moni äiti ja neuvolan täti liputtaa juurikin tämän DLux Infant-suihkeen puolesta. Nyt on pakko mainita, että myös meille tämä on ollut pelastus. Itkuisuus ja vatsanväänteet ovat nimittäin tipotiessään kun on ollut käytössä tuo suihke, vaikka olin aluksi varautunut siihen että tämäkin aiheuttaa edes pientä ärsytystä. Ei kuitenkaan mitään! Suun limakalvoilta imeytyvä suihke kun on nimenomaan vatsaystävällinen, eikä sen pitäisi aiheuttaa koliikkivaivaa. Tietty myös annostus on tuossa helppo kun suihkeen voi sopivassa tilanteessa vain suihkaista vauvan suuhun ;D Itse voin todella lämpimästi suositella tätä suihketta ja tutkimani mukaan en tosiaankaan ole ainut tämän toimivaksi valmisteeksi todennut.

Suihkehan ei sisällä keinotekoisia lisäaineita ja suihketta myy mm. ekokaupat, kuten Ruohonjuuri, sekä netissä esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalo (täällä).

Tuote saatu blogin kautta ja postaus sisältää kaupallisen linkin. 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.