Päivä vauvan kanssa

Vaikka jokainen päivä onkin aina uusi ja erilainen, on pakko myöntää että meidän (arki)päivät menevät kyllä lähes poikkeuksetta melko samalla kaavalla. Voisin tosin melkeinpä väittää, että varmasti jokaisessa lapsiperheessä on ne omat arkirutiinit, joiden mukaan pötkitään eteenpäin. Olen täällä useaan otteeseen turissutkin meidän päivistä, mutta ajattelin raottaa hieman tarkemmin meidän päivää tämmöisen varsinaisen ”Päivä vauvan kanssa”-postauksen kera 🙂


No millaisia ne meidän päivät yleensä ovatkaan?
05-06.00 Heräillään aamuyön jälkeen useimmiten viiden-kuuden maissa, jolloin käydään vaihtamassa vaippa ja syödään hetki. Tämän jälkeen menemme vielä takaisin unille.
08.00 Itse herään lähes poikkeuksetta aina suunnilleen kahdeksan maissa, joskus hieman ennen ja joskus hieman jälkeen. Nyt tosin olen heräillyt jo seitsemältä monta päivää. Yleensä kuitenkin vauvan ähinään tai kyljessä mönkimiseen.

Ei kuitenkaan oikeastaan ikinä nousta ylös samaan aikaan, vaan meidän pieni aamu-uninen jää vielä unille. Itse taas nousen juomaan aamukahvit ja puuhastelemaan lähinnä blogijuttuja.

09.00 Pieni alkaa useimmiten heräilemään yhdeksän aikoihin semmoisella voimistuvalla ähinällä. Yleensä siis ehdin tehdä omia juttuja aamuisin 30-60min ennenkö poika heräilee. Sen jälkeen puetaan vaatteet, avataan makkarista kaihtimet ja aletaan puuhailemaan aamujuttuja, ihmetellään leikkimattoa, heilutaan sitterissä sun muuta. Yleensä 2-3h vierähtää siinä yleisessä puuhastelussa.
11-12.00 Poika usein torkahtaa hetkeksi ”aamupäiväunille”. Sillä aikaa saatan laittaa pyykkejä, tiskejä, siivoilla sun muita kotijuttuja. Nykyään meillä ei tosin nukuta päivisin kovinkaan pitkiä aikoja, lähinnä 15-30 powernappejä. Tosin ei haittaa kyllä ollenkaan, koska yöllä nukutaan sitten sitäkin paremmin! Tässä välissä ehdin yleensä myös keittämään ja syömään oman aamupuuroni.
Jos meillä on jotain tiettyä menoa päivisin, päästään yleensä ihan aikaisintaan 12-13 aikoihin lähtemään kotoa vaikka kuinka yritettäisiin aikaisemmin! Aina tulee joku situation kuten märkä vaippa tai nälkä tai jotain tämmöistä silloin kun pitäisi lähteä.. Vaikka juuri oltaisiin syöty! 😀
13-14.00 Näihin aikoihin on meidän vakio lähteä 1-1,5h reippaalle vaunulenkille. Useimmiten ollaan tässä vaiheessa tehty kotihommat aikalailla valmiiksi, eikä koti ole ihan hävityksen kauhistus! Vaunulenkki onkin myös usein päivän ainut hetki kun vauva nukkuu sen tunnin putkeen päikkäreitä. Ja 99% kerroista herätään aina juuuri kun ollaan lähestymässä kotipihaa lenkiltä, telepatiaa! 😀
Oltiin eilen pidemmällä kävelyllä Bixu mukana ja tungin sen jossain vaiheessa tuonne koppaan huilimaan, ettei käy meno liian kuumaksi. En olisi uskonut, että se oikeasti viihtyy siellä mutta kyllä vaan! Oli ilmeisesti mukava tarkkailla menoa 😀

15-16.00 Takaisin kotona! Tässä vaiheessa on yleensä tosi pitkä tankkaushetki, tuleehan siinä päiväunilla nimittäin hurja nälkä. Tässä vaiheessa myös isi tulee usein töistä kotiin ja alkaa kotijutut koko perheen kesken.

17-19.00 Tämä aika menee aina jotenkin yhdessä sumussa, yleensä kaikkea puuhaillen, ruokaa tehden ynnä muuta. Useimmiten kuitenkin koko porukan kesken olkkarissa.


19.00-20.00 Useimmiten näihin aikoihin poika saattaa hetkeksi torkahtaa ja pääsen yleensä tekemään omia juttuja, kuten pesemään hiuksia, järkkäilemään keittiötä tai käyttämään koirat iltakävelyllä.. 


Käytiin eilen illalla autolla rantsussa ja samalla testailtiin meidän uusia matkarattaita. Ostettiin tuommoiset halvimmat, jotka nyt löytyivät. Menivät nimittäin pienimpään tilaan. Kyseessä siis Emmat ja hintaa oli alessa huimat 59 euroa 😀 Ainakin myyjä kehui, että hinta-laatusuhde parempi kun monissa kalliimmmissa!21-22.00 Iltayhdeksän maissa aloitellaan useimmiten viimeistään meidän iltapuuhat, vaihdetaan vaippaa, puetaan yöpuku, syödään ja kuunnellaan tuutilauluja. Samoin laitetaan kaihtimet kiinni iltatunnelman luomiseksi. Yleensä vauveli nukahtaa klo 22.00, jolloin nostan tämän omaan kehtoon unille.
22-23.00 Nykyään mun oma rutiini on katsoa Sinkkuelämää iltaisin Avalta sen jälkeen kun on saanut pienen nukkumaan. Sen jälkeen menenkin myös itse unille, koska seuraavan kerran heräilemmekin sitten useimmiten aamukolmen korvilla 🙂
Onko jollakulla saman tyylisiä päiviä?

Ps. vielä tänään aikaa kysyä täällä postauksessa kysymyksiä, joihin mies sitten vastailee! Yritetään ehtiä saada tuo vastauspostaus jo viikonlopun aikana 🙂

11 vastausta artikkeliin “Päivä vauvan kanssa”

  1. Ihan tulee ikävä omien lasten vauva-aikaa! Sniff!! No-ei-tuu, kaksoset ja heti kolmas perään, heh 😉 Nauti kesästä ja luonnosta vauvan kanssa, ihanaa aikaa!

    1. huhhuh, siinäpä on ollut kaksosten ja perään kolmannen kanssa varmasti melkolailla puuhaa haha!!;D ja kiitos, on kyllä superihanaa aikaa!

  2. Meillä on 15.5, syntynyt poitsu ja päivät hyvin samanlaisia. 🙂 Yöt nukutaan tosi hyvin. Mistä ostitte nuo matkarattaat? Meillä olis tulossa reissu syksyllä.

  3. Hyvin samanlaisia on mun päivät kaksosten (4,5 kk) kanssa. Poikkeuksena, että olen viikot yksin miehen ollessa työreissussa.

  4. Me ostettiin nuo samat rattaat! Meillä on tarve enää oikeastaan tämä kesä 3-vuotiaalla, niin ostin myös halvimmat mitkä löysin 😀 Mutta tyytyväinen olen kyllä!

  5. Kiva postaus! Miten muuten hoidat koirien viemisen ulos silloin kun olet yksin kotona vauvan kanssa? Ja onnistuuko vaunulenkit koirien kera vai onko hauvelit vietävä erikseen? Olen tätä pulmaa miettinyt, kun loppuvuodesta sama edessä täällä.. 🙂

    1. No se onkin sitten päivän ärsyttävin juttu! Joudun käyttämään koirat ulkona aina puolenpäivän aikoihin heti kun vauva nukahtaa, mies tietty käyttää aina aamulla kun herää. Yhden koiran voi hyvin ottaa kunnon vaunulenkillekin mutta kahden kanssa kyllä aikamoinen sembalo, jos siis haluaa saada itsekin liikuttua 😀

  6. Jep, stressaa tuo jo etukäteen.. 😀 Kiitti vinkeistä! Tuossa on varmaan itkuhälytin kätsy, että kuulee jos vauva herää sillä välin kun on koirien kanssa ulkona.. Juu eipä taida oikein tulla kahden koiran kanssa vaunulenkeistä mitään, varsinkin kun meillä toinen on kova menijä ja toinen tulee hitaammin perässä.. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.