Ajatukset kaukomailla

Ei varmaan tule kovinkaan yllätyksenä, että poden taas ihan järkyttävää matkakuumetta. Välillä tulee niin kova ahdistus siitä, että jonnekin olisi päästävä etten oikein tiedä miten päin sitä olisi 😀 Eikä sillä ettei seuraavaa reissua olisi tiedossa, mehän lähetään tällä viikolla Biarritziin ja sitäkin seuraavan Eurooppaan suuntautuvan matkankin lennot pitäisi jo pian varailla. Jostain syystä en kuitenkaan koskaan samalla tavalla odota noita Euroopan matkoja vaan aina sitä haaveilee kaukomaista.

Eräs salaisuuteni on, että usein haaveilen (välillä jopa ihan tosissani) nostavani säästöni pihalle ja varaavani meille extempore jonkun aivan ökymatkan! Ehkä vielä jonain päivänä. Pakko kuitenkin myöntää, että lähiaikoina myös yhä useammat Euroopan kohteet ovat alkaneet kiinnostaa. Näistä haluaisin käydä ainakin Sardiniassa, Kroatiassa ja jollain superihanalla pienellä Kreikan saarella. Myös Marokko kiinnostaa, vaikkei nyt Eurooppaan lasketakaan. Eikä tämä kotona olo yhtään ainakaan helpota tätä matkakuumeilua kun tässä vauvan kanssa ”lomaillessa” voisi ihan helposti reissailla pikkumatkoilla useinkin jos vain saisi seuraa.

Ja tulipa mieleen myös eräs haaveeni, jota en varmasti ole edes koskaan sanonut ääneen… Kuinka unelmatyö olisi olla matkabloggaaja, jonka homma olisi lentää eri reittejä eri kohteisiin, testailla eri hotelleja ja raportoida kokemukset niistä ja itse kohteista rannoilla makoillen sekä nähtävyyksissä ravaten. Ei voisi muuten olla enempää omanlaiseni työ!! 😀

No mutta ei olisi pitänyt eksyä selaamaan omia matkakuviaan Facebookista yhtä toista kuvaa etsiessä, siitä saa nimittäin aina tämän matkakuumeen! Mulla on nonstop-matkakuume Havaijille (eihän siellä olekaan tullut käytyä kun 6 kertaa :D) ja nyt aloin ikävöimään Australian reissua! Haaveilen vauvan kanssa myös pitkästä aikaa Karibian risteilystä, kuinka helppoa olisikaan lähteä beben kanssa kun olisi helppoa liikkua laivassa ja muutenkin vaivaton tapa siirtyä saarelta toiselle. Ja tosiaan, edelleen on suunnitelmissa bongailla ainakin muutama täysin uusi maa ennen vuoden päästä koittavia kolmekymppisiä! En nimittäin muista milloin olisin viimeksi bongannut virallisesti jonkun täysin uuden maan listalle, on siitä jo varmaan pari vuotta.

Näytänpä superoudolta 😀

Cairns, Queensland

Manly Beach, Sydney

Waikiki beach
Tahiti

Hanauma bay, Hawaii 
Nyt onkin sitten jännät paikat, että kuinka pienen kanssa lentäminen tosiaan menee! Kuulemma nousujen ja laskujen pitäisi mennä vauvan kanssa hyvin kunhan muistaa työntää tuttia tai tissiä suuhun 😉 Eilen saapui jo se passikin, jee! Samoin matkarattaat hommattu, ystävien uv-teltta lainattu ja hellehattukin kaivettu esille, eli alkaa kaikki babystuffit rantalomalle olla hommattuna uv-pukua lukuunottamatta joka täytyy heti käydä ostamassa paikanpäältä. Vielä kun tuon kantoliinan jaksaisi tänään opetella, miten se voi olla niin ylitsepääsemätön homma…
Tänään voisi hakea varastosta matkalaukunkin ja alkaa pähkäilemään että mitä sitä pakkaa itselleen ja naperolle matkaan mukaan!

12 vastausta artikkeliin “Ajatukset kaukomailla”

 1. Hei, kiva sitten kuulla miten lennot ja aurinkoloma pikkuisen kanssa meni! Meilläkin on vauvan kanssa ensimmäinen lentomatka aivan käsillä kun lennämme täältä Irlannista Suomeen ristiäisiä viettämään. Heti itse lentomatkan jälkeen eniten mietityttää se tavaran määrä ja vain kaksi aikuista niitä kantamassa. Tulee olemaan pakkaustaidot koetuksella 😀

  1. Joo ehdottomasti sitten kerron! Toivottavasti selviätte tavaroiden kanssa! 😀 Meillä myös samanlaisia ajatuksia kun on tosiaan vauva, rattaat, matkalaukut ja miehellä vielä surffilauta mukana, lähinnä että miten siitä kantamisesta kentältä/kentälle suoriutuu 😀

 2. Voi että, mä oon niin sun soulsister näissä reissujutuissa 🙂 istun tällä hetkellä portugalin lentokentällä, paluu kotiin edessä ja rinnassa ahdistaa. Tekis mieli vaan olla reissussa. Mulla olis nyt myös lomaa eli voisin saman tien lähteä uudestaan, mutta ainainen ongelma on tuo seuran puute, mies kun palaa töihin… Ja tuo kaukomaajuttu on niin totta, ite pidän näitä eurooppareissuja "henkireikänä" pidempien reissujen välissä 😀

  1. IHanaa, soulsister!! Tää tunne on kyllä ihan "kamala" 😀 Vasta silloin helpottaa kun tietää että on se seuraava megareissu tiedossa! Mulla alkaa myös jo tuo ahdistus heti kun edellinen loma päättyy. Nyt tosin tiedossa Biarritzin jälkeen myös Portugal ehkä syksylle, mutta ei se vielä sitä pahinta kaukokaipuuta helpota ;D Olisi kyllä onni jos aina löytyisi joku matkakumppani joka voisi irtaantua töistä noin vaan, haha!

 3. Muakin kiehtoo Australia, mutten tiedä, uskallanko mennä, kun siellä on käärmeitä, hämähäkkejä ja skorpioneja! 😀

 4. Mitkä matkarattaat ostitte? Meilläkin on pian Espanjan reissu edessä alle puolivuotiaan kanssa ja matkikset on vielä pohdinnassa

  1. Emmat, täällä (http://www.it-aint-hard-to-tell.com/2016/07/paiva-vauvan-kanssa.html) vilahti jo (tosin vähän huohko) kuva, 59e! 😀 Oli halvimmat mitä liikkeessä oli, mutta myyjä suositteli noita monien kalliimpien sijasta. Kuulemma noissa Emmoissa on tosi hyvä hinta-laatusuhde. Ja siis olivat tarjouksessa Lastentarvike-liikkeessä, normaalisti ovat jotain 150e pintaan 🙂 Nyt tosin näköjään monissa vaunuliikkeissä ale, joten varmaan löytyy muitakin hyvään hintaan.

 5. Ootpa sää reissannu paljon. Mä olen 52-vuotta ja olen käynyt Ruotsissa. Mutta en mää katkera ole, mä en vaan halua.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  1. Jep ihan lapsesta asti. Ja eihän kaikkien tietysti tarvitse reissata, ne rahat voi käyttää moneen muuhunkin järkevään asiaan! 🙂

 6. On tosi ihailtavaa, että jaksat ja ehdit päivittelemään blogia näin ahkerasti 🙂 Ja että otatte vauvan kanssa reissaamisen rennosti, taitaa olla teille ihan itsestäänselvyys ottaa vauva reissuun mukaan 🙂 Oikea asenne! Moni kun kehittää tästäkin ongelman.. Toivottavasti osaan olla itsekin suht rento vanhempi, mun mielestä vaikutat tosi hyvältä äidiltä lapsellesi 🙂 Tästä blogista on tullut ihan mun lemppari!

  1. Juu kyllä tässä aamuisin ehtii hyvin päivitellä, mutta päivisin ja iltaisin onkin sitten haastetta, mutta järjestelykysymys! 😉 Mulle on ainakin itsestänselvyys että pikkuinen tulee mukaan matkoille, tuntuisi tosi epäreilulta itse reissailla ja jättää toinen kotiin. Toisaalta en varmaan muutenkaan raaskisi pitkäksi aikaa jättää! Tosi kiva jos olet tykästynyt blogiin! 🙂 Tosi ihanaa kesän jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.