Viikonlopun kuulumisia ja uutta Artekia

Sain viikonloppuna kokeilla ”yh-elämää” kun mies oli yön yli toisessa kaupungissa häissä. Taisi olla itseasiassa ensimmäinen yö vauvan kanssa yksin yötä, sairaalaa nyt ei tähän lasketa. Kyllähän sitä yksinkin pärjäisi näköjään, mutta sanoisinko että tuo koiranhoito ehkä tuo eniten haastetta yksin ollessa! Ja varmasti useamman päivän jälkeen kyllä alkaisi pikkuhiljaa kaivata vähän hoitoapua omien juttujen tai yleisesti esimerkiksi kotiaskareiden ajaksi. Onneksi poika kyllä viihtyy jonkun aikaa leikkimatolla tai sitterissä ihan vaan ihmettelemässä ja räpistelemässä jalkojaan ja käsiään. Sillä aikaa ehtii (yleensä) hyvin laittaa tiskit tai tehdä pikalounaan 😀 
Beben viime viikon itkuisuus on myös mennyt onneksi ohi ja on taas oma itsensä, eli suurimman osan ajasta todella hyväntuulinen ja hymyilevä muikula. Tosin iltaisin harmittaa ja nälättää aina normaalia enemmän, mutta se nyt on meillä ihan perusjuttu. Poika painoi 2kk -neuvolassa viime viikolla reilu 5,6kg ja pituutta oli vajaat 57cm. Pieni painaa kohta jo hyvää vauhtia pian tuplat syntymäpainoon, aivan älytöntä! En enää edes selkeästi muista kuinka pieni pakkaus toinen oli vielä pari kuukautta taaksepäin, onhan tuo napero nyt jo iso poika siihen nähden, vaikka muuten vielä kovin pieni tietysti onkin 🙂

Munakkaasta pitikin muuten mainita, että olen lisännyt nyt muutamana kertana lisäproteiiniksi tummaa soijarouhetta ja sopii! Tuo kivasti jotenkin rakennetta sinne 🙂 Olen siis ihan vaan heittänyt tuohon päälle sitä.

Meille tuli viikonloppuna myös uusi huonekalu! 

Olin bongannut jo ajat sitten hyvään hintaan Tori.fi:stä tuon vanhan Artekin 65-tuolin ja nyt vihdoin saatiin sovittua toimitus myyjän kanssa. Monethan vihaavat Artekia, mutta itse rakastan! Tosin sitäkään ei voi olla kotona ihan liikaa, ettei mene semmoiseksi päiväkoti-sisustukseksi, mutta meillä ei kyllä vielä pelkoa siitä. Esimerkiksi tuo mun Artekin ruokaryhmä oli tänne asuntoon kyllä ihan paras ostos! Pari jakkaraa menisi kyllä vielä olkkariin ja eteiseen..

Meillä on tosi huonosti tuoleja tai siis käytännössä ei ruokaryhmän tuolien lisäksi ainuttakaan, joten yksi ylimääräinen tuoli on kyllä ihan tervetullut. Tästä tulee nimittäin mun oma ”The chair”. Semmoinen tuoli nimittäin mihin voin heittää kaikki puolilikaiset vaatteet ja muut romppeet sen koommin ajattelematta, kai te tiedätte?? 😀 Tähän asti kun tuo yöpöytä on ollut aikamoinen romunkerääjä jossei viitsi lattiallekaan heittää.. 

Sain vihdoinkin luettua loppuun tuon Keplerin Playgroundin. En paljasta mitään juonesta, mutta pakko mainita ettei tämä siis kerro Joona Linnasta vaan on ihan uusi ja irrallinen tarina. Kenties jopa ”vähän” outo. Paikoitellen ihan jännittävä kyllä, muttei omasta mielestäni kyllä vedä vertoja niille perinteisille Keplereille. En myöskään itse varsinaisesti pidä epärealistisista kirjoista 🙂 Olen niin varma, että tätä samaa tarinaa tulee nyt muutama kirja ennen Joona Linna-jatkoa, harmi juttu jos joutuu odottamaan ikuisuuden! Ovatko muut lukeneet? Mitä piditte?

 
Pitäisi käydä kirjakaupassa bongailemassa jotain uutta luettavaa, muistaakseni ainakin Liza Marklundille on tullut joku aika sitten joku uusi. Samoin se Millenium-trilogian neljäs ”jatko-osa” pitäsi myöskin lukaista. Onko teillä mitään lukusuosituksia dekkareista?
Kivaa maanantaita!

8 vastausta artikkeliin “Viikonlopun kuulumisia ja uutta Artekia”

 1. Mukava lueskella näitä arjen touhuista kertovia postauksia 🙂
  Nyt kun synnytyksestä on kulunut pieni tovi, niin olisitko kiinnostunut kirjoittamaan tarkemmin siitä miten kunto on lähtenyt kehittymään ja lenkki sujumaan? Kerroit kivasti raskauden edetessä millaisia muutoksia ja tuntemuksia olet huomannut, niin tällaisesta palautumisesta olisi myös kiva lukea. Että miten se sun kohdalla on lähtenyt menemään?

  Ihanaa alkavaa viikkoa sinne teille!

  1. Voin toki kirjoitella! Olisi tarkoitus tehdä treenin aloitteluista ihan postaus, mutta voin ihan noin muutenkin kirjoitella palautumisesta 🙂 Nyt tähän asti olen vain kävellyt ja vähän aloitellut kotijumppaa. Ja kiitos, ihanaa viikkoa sinulle myös!

 2. Dekkareista suosittelen Camilla Läckbergia, Mari Jungstedtia, Johan Theorinia…

  Suosikkeihin lukeutuvat myös mm. Karin Slaughter, Patricia Cornwell ja Chelsea Cain. Karin Slaughterit tosin kannattaa lukea järjestyksessä, mielellään myös Cornwellit.

  Suomalaisia dekkareita en ole paljon lukenut, mutta esim. Vares-sarja on varmaan sullekin tuttu. Itse tosin tykkään Vares-sarjaa enemmän Seppo Jokisen Koskinen-sarjasta.

  Ehkä näistä löytyy sulle jotain luettavaa! 😀

  1. Läckbergeistä en tykkää yhtään kun ovat jotenkin liian naismaisia ja Cornwellit tuli itseasiassa luettua läpi lukiossa, niitä uusimpia en olekaan lukenut kun menivät jotenkin älyttömiksi. Ne oli kyllä superjänniä joskus! Mutta noita muita en olekaan lukenut, kiitos kovasti vinkeistä!! 🙂

 3. Mitäs mieltä koirat ovat ja miten reagoivat, kun vaaveli makaa lattialla, joka lienee kuitenkin vähänniinku koirien aluetta?

  1. En ollut edes ajatellut että lattia olisi koirien aluetta, meillä kun koirat saavat olla siis sohvalla ja muuallakin missä ihmiset! 😀 Mutta eivät siis mitenkään erityisemmin ole siihen reagoineet ja muutenkin todella hyvin. Toinen on enemmän innoissaan ja toinen tyytyy enemmänkin vartioimaan vauvaa.

 4. Eikö kannattaisi käyttää hyväkseen mieluummin kirjaston valikoimaa kuin ostaa heti uutena.. 🙂

  1. No tietty, mutta noihin suosittuihin on yleensä tosi pitkät jonot ja mulla saattaa kestää tässä vauvan kanssa kuukausia että saa yhden kirjan luettua niin olisi kurja joutua palauttaa kesken jossei saa uusittua 😀 Pokkarit on hyviä kun saa kannettua mukanakin helposti, tota Kepleriä ei tosin sillon vielä ollut pokkarina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.