Sadeaamun ajatuksia

Alkaa jo pieni syysfiilis todenteolla hiipiä takaraivoon näiden sadepäivien myötä. Toisaalta kävin viime viikolla jo ostamassa Zarasta uuden nahkatakin syksyksi, joten eiköhän nyt kelpaakin se päällä tallustella. Täytyy napsaista kuvia heti kun on sen verran valoa, että saan kuvattua. Meillä on nimittäin superhämärää sisällä! Talvella ostin meille olkkariin jalkalampunkin että näkisi jotain, mutta silti aina hämärää! Varsinkin siis jos pitäisi (yrittää) kuvata jotain.
Kohta täytyypi myös kaivaa kaapin perukoilta ehkä syksyn oleellisin asia, eli pitkälahkeiset kotihousut. Myös uudet tohvelit pitäisi hommata syksyksi ja talveksi! Ensi kuussa häämöttää Portugalin matka, joten aivan epätoivoon ei vielä kannata tämän pimeyden suhteen vaipua. Tai yleisestikään ennenkö syksy edes vielä kunnolla alkaa. Reissussa päästäänkin sitten testaamaan tällä kertaa lentämistä beben kanssa yhdellä välilaskulla. Jännittävää! Tai no ei sentään edes kovin 😀

Tuli tässä mieleen eräs juttu, joka on tässä vauvan kanssa ”pahentunut” ja se
on huono keskittymiskyky. Yleisestikin mulla on välillä vaikeuksia
keskittyä asioihin, jotka eivät itseäni kiinnosta, kuten nyt vaikka
epäkiinnostavat elokuvat tai jotenkin muuten vaan ylipitkät
videot/snäpit/tekstit.. Nykyään kuitenkin tuntuu että keskittymiskyky on
huonontunut entisestään ja mielessä pyörii aina aivan muut asiat,
esimerkiksi silloin kun yrittäisi keskittyä siihen tylsään
leffaan. Usein en jaksa keskittyä edes tarkastamaan näitä tekstejäni ja saatan huomata jälkeenpäin kuinka typeriä lauseita olen kyhännyt 😀
Olen huomannut, että silloin varsinkin on huono keskittyä
mihinkään (muuhun kun vauvaan) jos olet vaikka kahvilla ystävän kanssa
ja vauva telmaa hereillä sylissä 😀 Ja siis tähän yhteyteen on kyllä pakko yhdistää myös hajamielisyys!
Ennen olin varsin täsmällinen kaikessa ja oikeastaan harvoin unohdin
mitään, mutta nyt tuntuu unohtuvan ihan kaikenlaista. Esimerkiksi ihan
että miten joku sana kirjoitetaan, hahah. Semmoista se on! Lienevät
kuitenkin melko normaaleja ”ongelmia”. Tilannetta kun ei usein helpota se, että niitä muistettavia asioita on oikeasti ainakin kymmenen samaan aikaan, yritäpä siinä sitten muistaa kaikki ja saati sitten yrittää keskittyä edes siihen yhteen, heheh.
Myös pieni väsymys on alkanut lähiviikkoina vaivaamaan. Ei nyt kuitenkaan mitään megalomaanista väsymystä, mutta on siihen tullut kiinnitettyä huomiota ettei ole yhtä skarppi aina kuin ennen. Väsyttää iltaisin normaalia enemmän ja normaalia aikaisemmin, samoin päivisin saattaa olla todella vetämätön olo. Pahimpia ovat ne päivät kun ei ole vielä ehtinyt ulkoilemaan, silloin ei nimittäin edes jaksaisi. Ainoa keino on kuitenkin voittaa se väsy ja lähteä ulos, karistaa nimittäin heti nuutuneisuuden! Toisaalta  ne päiväunetkin voisivat jonain sadepäivänä tehdä ihmeitä, olen nimittäin nukkunut päiväunet ihan maksimissaan kaksi kertaa sen jälkeen kun vauva syntyi 😀
En osaa sanoa johtuuko vetämätön olo yleisesti pimeyden lisääntymisestä vai noin muuten pitkään jatkuneista katkonaisista ja lyhyehköistä yöunista. Tai sitten vaan kytevästä flunssan poikasesta. Kohta alkaa olla nimittäin 3kk takana semmoisia keskimäärin 6-7h yöunia, tosin jaksottaisia semmoisia. Jollekulle toiselle nuo voivat olla täysin normaalit yöunet, mutta itse nukuin aikaisemmin vähintään 8h yöunia pysyäkseni virkeänä ja tietysti sitten viikonloppuisin otin kiinni niitä menetettyjä tunteja. Nytkin olen kuitenkin saanut nukuttua ennätyshyvin, monet kun saattavat vetää parin tunnin yöunilla vauvan kanssa pitkiäkin aikoja. Muutenkin kaikki valvomiset ja yöheräilyt ovat olleet varsin pientä siihen verrattuna mihin oli ennakkoon varautunut.
Siltikin voin kyllä rehellisesti myöntää välillä salaa haaveilevani siitä päivästä kun saisi edes yhtenä ainoana yönä nukkua edes sen 8h putkeen heräämättä. Vaikken voikaan väittää olevani mitenkään superväsynyt, niin tuon yhden yön jäljiltä olisin varmaan uudesti syntynyt! Ja tuohan voi olla monille äideille arkipäivää, mikäli vauva siis on pulloruokinnalla ja vanhemmat vuorottelevat yösyöttöjen kanssa. Ehkäpä sitten ensi vuonna viimeistään! 😉 Pitää olla kuitenkin supertyytyväinen kohtuullisen hyvin nukkuvasta pienokaisesta, pari kertaa kun on oikeasti nukuttu jopa melkein 6h putkeen heräämättä!!
Sateista huolimatta kivaa keskiviikkoa!

Ps. Pitikin kysellä, että onko teillä suositella mitään ilmaista/edullista kuvankäsittelyohjelmaa (Macille)? Vanhalla koneella pärjäsin iPhotolla ja Picasalla, mutta uudelle koneelle haluaisi jotain pientä vaihtelua noihin vanhoihin! Ystävä suositteli Gimpiä, mutta kone ei suostunut sitä lataamaan 😀

6 vastausta artikkeliin “Sadeaamun ajatuksia”

  1. Joo ihan yleisiä ongelmia, vauva sylissä on ihan turha esim edes yrittää keskustella kenenkään kanssa mitään järkevää 🙂 Samoin tuo hajamielisyys, naurattaa oikein kun itsekin mietin mitä kaikkea sitä on tullut säädettyä näiden kahden vuoden aikana kun olen ollut äiti!

    1. Niin siis ihan totta en ymmärrä miten vauva sylissä voi olla niin vaikea saada mitään keskustelua aikaan kenenkään kanssa 😀

  2. Hö, mikähän tuossa Gimpissä on, ettet sitä saa ladattua? :/ Toinen hyvä kuvankäsittelyohjelma on Pixlr, joka toimii myös ihan selaimessa.

  3. Nuku ihmeessä päiväunia, ja illallakin vaan aiemmin jo sänkyyn jos vauva nukkuu. Kyllä mä epäilen, että ihan oikeasti väsyttää vaan katkonaisten öiden vuoksi. Voin kyllä kertoa, että se pieni ihminen opettaa nauttimaan pienestä 😀 kun tulee se hyvä aamu, että on pirteä olo herätessä, niin sitä tekis mieli hehkuttaa kaupan kassallekin!:'D

    1. Niin, pitäisi yrittää, en vaan saa päivisin unta kun ei nukuta ja toisaalta saisin kyllä päivisinkin, jos olisi megaväsy. Nyt vähän parempi kun on nukuttanut vauvan ja mennyt itsekin aikaisemmin nukkumaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.