Viikon parhaita juttuja ja talven lomakohde on..

Havahduin eilen siihen, että on torstai. Olin nimittäin jotenkin elänyt kokoajan jossain tiistaissa tai keskiviikossa, mutta viikkohan alkaa olla jo lopuillaan. Vaavilla oli alkuviikosta yhtenä yönä melkoiset hulinat päällä eikä kumpikaan nukuttu käytännössä lainkaan. Oli niin kova meno päällä vispatessa käsiä ja jalkoja ympäriinsä mun vieressä läpi yön ja sama jatkui ilman päikkäreitä koko päivän. Tuumailin jo, että saatiin ne 4kk hulinat ennakkoon kylään, mutta tuon yhden yön jälkeen nukuttiinkin taas suht normaalisti. Mitä nyt itkuisuutta parina päivänä, mutta näköjään noita muutaman päivän itkukausia tulee ja menee.

Aloin jo epäillä hampaiden tekevät tuloaan ennenaikaisesti, mutten ainakaan kokeilemalla tuntenut mitään hampaiden alkuja, eli ehkä ei vielä kuitenkaan. Viime yönä kuitenkin tuli taas uusi ennätys yöunien osalta, bebe nimittäin nukkui omassa sängyssään 05.30 saakka. Eli käytännössä siis koko yön 😀 En ollut uskoa silmiäni kun katsoin kelloa!

Ostin muutama viikko takaperin uuden tietokoneen ja se on ihana! En voi
sanoa olevani varsinaisesti mikään tekniikka-hifistelijä, mutta sen
verran kuitenkin että jos tarvitset jotain laitetta päivittäin, on sen
myös toimittava moitteettomasti! Pätee siis puhelimeen, tietokoneeseen
ja ehkäpä itsellä lisäksi myös kameraan, jonka senkin voisi tosin
jossain vaiheessa päivittää uudempaan.

Monet ystävistäni ovat luopuneet
tietokoneista käytönnössä kokonaan kun pääasiassa tulee hoidettua
nettailut puhelimella tai työkoneella. Itse en kyllä pärjäisi ilman!
Tosin olisihan tämä blogin päivittäminenkin hieman vaikeaa aina
puhelimella. Muutenkin olen ehkä joissain asioissa vähän vanhanaikainen, kaikki nettailu ilman hiirtä nimittäin on jotenkin ylitsepääsemättömän vaikeaa. Nyt on muutama viikko takana touchpadin kanssa leikkimistä ja sanoisinko, että ei tähän kyllä totu. En ole ehtinyt nimittäin vaan käydä ostamassa uutta hiirtä, mutta se on kyllä PAKKO käydä ostamassa 😀

Uusi kone on siis 12-tuumainen Macbook kultaisena. Eka tuumailin, että
12-tuumainen olisi liian pieni vanhan 13-tuumaisen tilalle, mutta ei
ollenkaan! Oikein näppärä koko ja sanoisinko, että juuri sopiva
itseasiassa. Vanha kone näyttää niin megalta tämän ohella ja mikä
painoero, tämä uusi nimittäin painaa alle kilon. Ajattelin kerrankin
pröystäillä myös tuon värin kanssa ja metsästää kultaisen kappaleen.
Toisaalta miksi ei kun näitä kerta nykyään löytyy muissakin kun siinä
tavallisessa hopean sävyssä 😉 Ensimmäistä kertaa vuosiin olen kantanut
tietokoneen nyt sänkyynkin, vanha kone kun oli räjähdyspisteessä jos
erehtyi kantamaan minnekään tästä pöydältä.

Yksi aivan ehdoton tällä hetkellä punaiset herukat ja tietysti myös
kotimaiset mustikat, joita on tullut ostettua. Varsinkin nuo punaherukat
ovat ihan lempparinaposteluherkku ja ehkä myös lempimarjani. Pidän
nimittäin kaikesta mahdollisesta kirpeästä. Mustikoita on pitänyt mennä
itse poimimaan niin monena vuonna, etten edes muista. Onneksi niitä saa
kuitenkin kaupastakin ;D 
Ollaan taas selailtu asuntoja niin tiheään tahtiin, että ne seuraavat jo uniinkin asti. Muutamissa näytöissä ollaan myös käyty huvikseen katsomassa ja muutenkin ajeltu potentiaalisia alueita läpi autolla. Itselleni se sijainti ja alue nimittäin on tärkeä kriteeri, ennemmin oikeastaan asun todella ahtaasti ja hyvällä sijainnilla vaikka nyt täällä Käpylässä kun jossain syrjempänä vaan sen tähden että saisi elää leveämmin. Ja nyt täytyy lisäksi ajatella myös poikaa ja sillä silmällä millaisella alueella haluaa lapsensa leikkivän ja käyvän tarhaa. Itseäni ahdistaa ajatella, että asuisi pienen lapsen kanssa ”huonolla” alueella tai vaikkapa lähellä suuria teitä. Tai yleisesti esimerkiksi kaukana liikenneyhteyksistä. Tietty myös täytyy vähän kurkkia sillä ajatuksella, että lähellä on leikkipaikkaa sun muuta. Onneksi tässä nyt ei tosiaan ole todellakaan mikään kiire kun mitään toimenpiteitä oman myymiseksi ei vielä ole edes tehty, mutta silmät auki kuitenkin ollaan optioiden suhteen ja lainalupauskin hommattu just in case. 
En nimittäin missään nimessä halua ”tyytyä” mihinkään asuntoon vaan sen tulevan kodin on myös tunnuttava kaikinpuolin kodilta ja ”oikealta” sitten kun se tulee vastaan. Myytäviä rivi- ja paritaloja kun riittää vaikka millä mitalla, mutta 99% niistä on siitä samasta muotista tehtyjä ja no, yksinkertaisesti vaan tylsiä! Tai sitten joku erikoisempi superkiva, jossa mättää joko liian suuri vastike tai joku muu juttu, kuten puuttuu sauna tai kunnollinen oma piha. Perussiistiin (ja kenties jo vamiiksi melko hintavaan) asuntoon kun ei viitsisi alkaa kamalasti itsekään mitään uusimaan. Meidän uudessa kodissa täytyy vaan olla joku erikoisempi juttu joka herättää mielenkiinnon. Parista itseasiassa jo tehtiin tarjouskin kun tuli kaksi unelmakohdetta vastaan, mutta toisessa nousi hinta jo aivan älyttömyyksiin (alueeseen ja toisaalta meidän budjettiinkin nähden) ja toisessa pidemmän korren vei ostaja, jolla ei ollut ehtona oman asunnon myyntiä, vaikka meidän tarjous summaltaan olikin korkeampi. Semmoista se on ja täytyy vain ajatella etteivät ne olleet meitä varten! Onneksi niitä asuntoja tulee koko ajan.

Ja nyt on itseasiassa talven matkakin buukattu….

kuva 

Suuntaamme nimittäin vuoden alkupuolella Seychelleille! En malttaisi millään odottaa, että pääsee kirkkaisiin vesiin pulikoimaan. Nyt lähiaikoina on ollut ihan älyttömiä lentotarjouksia vaikka mihin, ensin haaveilin Puerto Ricosta alle 300e lentojen tähden, olisi tehnyt mieli varata ihan vain siksi kun olivat noin halvat 😀 Mutta nyt siis reissu buukattuna ja voi alkaa haaveilemaan.

Kivaa perjantaita ja viikonloppua!!

6 vastausta artikkeliin “Viikon parhaita juttuja ja talven lomakohde on..”

    1. Just kuukausi sitten oli alle 300e tarjouksia Yhdysvaltoihin ja Puerto Ricoon, ne oli vielä Finskin suoralla Nykin yhteydellä osa. Ihan siis Momondosta esim löytyi silloin 🙂

  1. Onnea asunnon metsästämiseen! Itsellenikin juuri sijainti on tärkeämpää kuin neliöt. Varsinkin teillä tuo merkitsee varmasti, kun täytyy ajatella lasta 🙂

    Ihana lomakohde valittuna teillä. Nousee ihan itselläkin matkakuume.

  2. Olin ajatellut, että jos joskus tämä HP:n kannettavani räjähtää, hommaan tabletin. Sitten kuitenkin hokasin, että tabletille kuvien laittaminen on jotenkin niin paljon monimutkaisempaa kuin läppärille, joten läppärillä mennään jatkossakin! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.