Biarritzin reissumme kuvina aka ”Ranskan Kaliforniassa”

Biarritzin varsinaisten matkakuvien kanssa kesti aivan hetki, mutta nyt sain vihdoinkin uuden koneen kautta kuvat Bloggeriin! Reissustakin alkaa olla jo kuukausi aikaa, tuonne ”Ranskan Kaliforniaan” tahtoisin kyllä mielelläni uudelleen. Ihan supermukava ja rento rantalomakohde ilman semmosta perinteistä turremeininikiä vaikka turisteja paljon olikin. Finnairhan lentää kesäisin Biarritziin suoraan, joten kesäkaudella ehdottomasti siitäkin syystä melko helppo kohde. 4h lennot ovat kuitenkin ihan läpihuutojuttu jopa vauvan kanssa 🙂 Ja lentokenttä muuten ihan muutaman kilometrin päässä kaupungista!
Majoituksenahan meillä oli huoneistohotelli Victoria Surf, joka oli aivan rannassa ja myös merinäköalalla. Moneen muuhun paikkaan verrattuna majoittuminen on kieltämättä melko hintavaa, varsinkin jos juuri tuo meren läheinen sijainti on kriteerinä. Maksoimme tuosta majoituksesta viikolta reilu 800 euroa, aamupala ei kuulunut, eikä myöskään pyyhkeet, kylpykosmetiikka, wc-paperi, jotka kaikki olivat ostettavissa lisämaksusta. Palvelu tosin oli loistava ja olimme tietysti itse tietoisia tuosta riisutusta varustustasosta ja kävimme heti ensimmäisenä päivänä itse ostamassa kaupasta saippuat, kahvit sun muun tarpeellisen. Menisin kyllä itse ehdottomasti tuohon majoitukseen uudelleen, koska itselleni ei ole ongelma syödä esimerkiksi aamupalaa ulkona tai hakemassa kaupasta.

 

 

Musta tuntuu että toi karuselli oli aivan koko ajan käynnissä.. Kun nousin ylös ja kun menin nukkumaan!

 

Tässä näkymää partsilta. Ihan kiva ;)Tuo kulmassa näkyvä ökyhotelli on samainen jossain Englannin kuninkaalliset William ja Catherine  majoittuivat juuri samoihin aikoihin, ainakin siis Iltasanomien mukaan 😀

 

#partsie

 

 

 

 

Auringonlaskut olivat kyllä tuolla aivan superkauniita!

 

Muutamana päivänä oli pilvisempää, mutta päästiin kyllä nauttimaan auringostakin. Ja lämmin oli kuitenkin päivisin vaikkei täydeltä taivaalta porottanutkaan. Mitään helteitä ei kuitenkaan ollut ja ilmeisesti Atlantti muutenkin viilentää ilmastoa tuolla jonkinverran. Suomessa taisikin juuri olla kunnon helteet kun oltiin tuolla 😀

 

 

 

 

 

Mua harmittaa ettei ehditty käymään tuolla majakalla.. Nyt jälkeepäin mietittynä viikko oli kyllä liian lyhyt aika. Oikeastaan se on mun mielestä aina liian lyhyt aika lomamatkalle, ellei nyt kaupukilomalle lähde. Semmoisella tylsistyisin itse varmaan jo parissa päivässä.

 

 

 

 

Tämä paella oli ehdottomasti mun lemppariruokia tuolla reissulla! Me löydettiin Radisson Blu-hotellin kyljestä ihan vakkariravintola Les Terrasses, josta sai iltaisin tuota paellaa, yleisesti hyvää meriruokaa ja pihvitkin olivat superhyviä! Ja tosi kiva aurinkoinen terassi, kuten nimikin viittaa.

 

 

 

Tuo seinä oli aika siisti!

 

 

 

ja risottoa..

 

 

 

Tuo pääranta tosisesti oli päivisin tupaten täynnä, mutta eipä se toisaalta itseäni häirinnyt. Terrori-iskuista johtuen tuolla myös kierteli päivittäin aseistelut sotilaat, joka ehkä paikoitellen pisti ahdistamaan kun alkoi miettiä, että voisiko isku kohdistua tuonne..

 

 

 

 

 

Pikkuranta. Tuolla en tosin käynyt uimassa, mutta olisin halunnut!

 

 

 

Tämä syrjäisempi toinen ”pääranta” oli siitä ovela, että nousuveden aikaan ei koko rantaviivaa näkynyt, eli käytännössä ranta oli olemassa vain laskuveden aikaan. Itse tykkäsin huomattavasti enemmän tästä rannasta, vesi oli aivan superlämmintä (ja matalaa) eikä rantaan tullut samalla tavalla tyrskyjä kun siihen päärantaan. Tuolla pääsi oikein kunnolla lilluttelemaan 🙂

 

 

Ja taas ihan kiva auringonlasku 🙂

 

Yksi ehkä parhaimpia pizzoja joita olen syönyt! Löydettiin italialaisen pitämä pieni pizzeria, nimi taisi olla Cibo. Itse otin valkoisen pizzan ilmakuivatulla, tomaatilla, pestolla ja parmesanilla. Ihan kamalaa tuskaa katsoa tätä kuvaa ja miettiä tuota pizzaa 😀 Pohjakin oli aivan täydellinen ja super-rapea!

 

 

Monissa paikoissa oli Ranskan tyyliin tietysti crepesejä, mutta myös belgialaisia vohveleita. Pitihän tuommoinen ihan överipläjäys kerran maistaa! Oli tosin niin makea, etten pystynyt syömään läheskään kokonaan. Tuolla kermavaahdon alla oli siis vielä jäätelöä 😀

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biarritz oli toki melko ”fancy” paikka ja huomasi, että suurin osa turisteista oli selvästi varakasta porukkaa, mutta silti ilmapiiri oli todella rento eikä mitään överi jetset-meinikiä. Surffareitahan tuolla on paljon ja niiden myötä varmasti osaksi kehittynyt tuo boheemi ilmapiiri. Tosin niitä ökyliikkeitäkin kyllä piisasi ja muutenkin todella kivat shoppailut! Ei lainkaan oikeastaan ketjuliikkeitä, mutta sitäkin enemmän pieniä putiikkeja ja kivaa persoonallista ostettavaa 🙂
Suosittelisin Biarritziä semmoiselle, joka etsii kivaa rantakohdetta lähellä ilman sitä kanaria-efektiä tai liikaa suomalaisia. Ei nimittäin ainakaan vielä ihan kamalan yleinen matkakohde. Esimerkiksi Mäkkäriä tai Starbucksiahan tuolta ei löydy (ainakaan vielä!), mikä tietysti kertoo paljon ;D Biarritzissähän on asukkaita muistaakseni jotain 30 000 pintaan, eli todella pieni kylä on kyseessä ja tietysti pahin turistikausi on juuri tuolloin heinä-elokuussa. Käymällä tuolla sesongin ulkopuolella esimerkiksi alkusyksystä tai keväällä, voisi päästä vieläkin enemmän nauttimaan siitä ”oikeasta Biarritziztä”.
En näköjään itse päässyt kovinkaan ahkerasti mukaan näihin omiin matkakuviini 😀
Reissussa vauvan kanssa-postauksenhan kirjoitin jo aikaisemmin tuolta palattuamme ja mikäli se postaus kiinnostaa, niin löytyy täältä!

6 vastausta artikkeliin “Biarritzin reissumme kuvina aka ”Ranskan Kaliforniassa””

  1. Itse taas en syttynyt Biarritzille niinkään..kaupat kyllä olivat kivoja 🙂 Ehkä se oli se turistipaljous joka vähän ahdisti ja rannat olivat niin täynnä. Surffarimieheni ei halunnut Biarritziin jäädä kauemmaksi aikaa vaan jatkettiin vähän kauemmas Hossegorin läheisyyteen jossa oli kivat surffimestat. Olin yllättynyt kuinka joka pikkukylästäkin löytyi niin tasokkaita ravintoloita ja kivoja butiikkeja. Bayonne myös yllätti mut, kävimme siellä kerran myös fete de bayonnen aikaan ja se oli mahtavaa 🙂
    Tykkään kyllä tosta rannikosta alueena tuhat kertaa enemmän kuin esim Nizza- St Tropez suunnasta.

    Ihania kuvia, matkakuumehan tässä nousee 🙂

    1. Kyllä muakin välillä vähän ärsytti se väenpaljous, mutta siis nimenomaan jos vertaa tuohon Nizza-St.Tropez niin ehdottomasti varmasti vähemmän turrepaikka, eikä "jetset"-pintaliitomeinikiä niin paljoa! Mun mies ei myöskään ihan yhtä paljoa innostunut tuosta kun minä kun surffi oli melko surkeaa tosiaan (mua ei se niinkään kiinnosta :D), muttei tuon pikkuvaavin kanssa viitsinyt lähteä ekalla reissulla kamalasti sompailemaan ympäriinsä lähistölle vaikka olisi kyllä haluttu :/

      Pitää seuraavalla kerralla ehdottomasti suunnata myös Bayonneen, Hossegoriin ja San Sebastianiinkin 🙂 Olisihan tuo muutekin varmaan täysin erilainen off-season! Helppona lomapaikkana vauvan kanssa yllätti kyllä positiivisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.