#materialismionnellisuus, ajatuksia pihistelystä ja omat arjen säästövinkkini

Oikeastaan sana materialismionnellisuus on maailman ärsyttävin sana, mutta ei kai tähän tilanteeseen oikein muukaan sana sovi yhtä passelisti. Pistin nimittäin muutama viikko taaksepäin My Theresasta tilaukseen sen Balenciagan cityn, jota oli tullut tuumailtua nyt muistaakseni enemmän tai vähemmän neljä vuotta. Kerran aikaisemmin, ennen tätä varsinaista tilaushetkeä olin viime vuonna klikannut laukun ihan ostoskoriin saakka, mutta sitten jotenkin hannasin.. Myös ainakin viisi kertaa on laukkua tullut käytyä liikkeissä ihailemassa livenä tässä vuosien varrella. Onneksi olin kuitenkin tässä kesän aikana ehtinyt sopivasti kerätä rohkeutta uuteen yritykseen oston suhteen 😉
Nyt jälkeenpäin mietittynä en ymmärrä mitä sitä jaksoi jahkailla laukku-unelman kanssa näinkin monta vuotta. Ennenhän olin varsinainen shoppailija, mutta nykyään musta on tullut ehkä liiankin nuuka. Eihän se varsinaisesti mikään huonokaan asia ole, mutta jos pitäisi ostaa jotain oikeasti tärkeää (kuten siis tämä laukku, hahah :D) niin iskee kyllä pihiys! Esimerkiksi ruoasta en ole koskaan jaksanut pihistellä, enkä oikeastaan ikinä edes katso ruokakaupassa ostamieni ruoka-ainesten hintoja.

En nimittäin halua pistää ruokaostoksille mitään budjettia, vaan käyttää rahani ostamalla juuri niitä ruoka-aineksia mitä itse haluan syödä. Näin tarkemmin mietittynä olen ollut aina vähän samanlainen, enkä useinkaan esimerkiksi juuri ruokaostosten kanssa mikään hinnan perässä kulkija. En opiskeluvuosinakaan tarkkaillut ruokaostosten hintoja oikeastaan lainkaan, vaan jo silloin tuli ostettua lähinnä sitä mitä mieli teki. Tosin sitten talouden pesuaineet, wc-paperi ynnä muu on usein semmoista mistä otan sen edullisemman vaihtoehdon..

Myös useimmat kodin sisustuksen hankinnat ovat niitä joista kelpaa yleensä Ikea-laatu. Ennen tuli ostettua lakanoistakin parempaa laatua, mutta nykyään on tullut todettua esimerkiksi Ikean petivaatteet oikein hyviksi, samoin paistinpannut, kulhot, sisustustyynyt, viltit yms ovat semmosia joissa mennään Iksu-kamalla. Tietyistä oudoista asioista suosin kuitenkin laatua, kuten esimerkiksi verhoista en huolisi muuta kun Marimekkoa ja osan astioista on oltava Arabiaa ja Iittalaa. 
Sitten taas vauvanvaatteista ja -tarvikkeista olen ostanut valtaosan käytettynä. En siksi, etten haluaisi panostaa lapseeni rahallisesti vaan lähinnä siksi, että tavaraan jonka käyttöikä on muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen, on täysin turha panostaa 50 euroa kun saman esineen saa lähes uudenveroisena 10 eurolla. Näillä pienillä valinnoilla saan arjessa pihisteltyä sen muutaman euron tai sitten en, mutta pihstämällä yhdestä asiasta voi helposti panostaa sitten johonkin toiseen asiaan, jonka itse kokee ”tärkeämpänä”.

Sehän on täysi totuus, että ihmiset käyttävät rahaa kovin eri tavoin! Joku esimerkiksi kokee asuntolainan ahdistavan suurena taakkana ja hankkii ennemmin upouuden auton jota lyhentää pois kuukausittain. Itselleni taas omistusasuminen ehdottomasti on ykkösjuttu ja nimenomaan sijoittaminen johonkin arvonsa säilyttävään omaisuuteen, kuten nyt sitten asunto-osakkeeseen. Maailman ärsyttävin asia olisi maksaa vuokraa toisen pussiin kun se sama summa voisi karttua omaan kassaan joka kuukausi, omasta mielestäni se olisi pitkällä tähtäimellä suurin  ja merkittävin rahan tuhlaus.

Olen itse säästänyt kuukausittain muutaman vuoden putkeen ja nostanut säästöjä ulos ainoastaan kahdesti: kun ostin Artekin ruokailuryhmän viime vuonna ja tänä kesänä Biarritzin reissulle kun jäin heinäkuussa käytännössä kokonaan ilman vanhempainpäivärahaa Kelan maksaessa etuudet eri tahtiin työnantajani kanssa, viimeisen palkan tultua. Säästäminen on toki aina supertärkeää, mutta olen huomannut, että mitä enemmän säästää sitä hanakammin niistä säästöistä kyllä pitää kiinnikin! Kyllä sitä keksisi vaikka kymmenen hyvää asiaa mihin säästönsä käyttää, mutta toistaiseksi säästän itse pääasiassa pahan päivän varalle. 
Toisaalta voisi ajatella, ettei tulevasta voi koskaan tietää joten miksi ei nauttisi elämästä tässä ja nyt? Onko se loppupeleissä sittenkään järkevää hamstrata vuositolkulla rahaa säästöön ja elää tulevia unelmia varten kun tulevasta ei voi koskaan tietää? Tästä syystä en esimerkiksi ole vieläkään aloittanut eläkesäästämistä, itseäni nimittäin jollain tapaa ahdistaa ajatella niin pitkälle eteenpäin, yli 30 vuoden päähän. Tiedän, että siihenkin olisi hyvä varautua, koska niillä tulevilla eläkkeillä tuskin juhlii.

Oma taktiikkani tähän on esimerkiksi 10v päästä ostaa sijoitusasunto, joka toivon mukaan sitten olisi velaton eläkeiässä, siinä voisi sitten tilanteen mukaan harkita haluaako asunnosta kuukausittaisen lisätulon vuokratulona vai pistää haisemaan ja myydä koko asunto. Vaikken haluaisi missään  nimessä ajatella niin pitkälle, mutta ainakin itselleni on myös äärimmäisen tärkeää jättää omalle lapselle perintöä jälkeensä. Olisi mielestäni maailman itsekkäin teko haslata itse koko omaisuus ja jättää oma perillinen ilman pennin pyörylää! Siksi tavoitteenani tulevaisuudessa on vakituisen asuttavan asunnon lisäksi hommata ainakin 1-2 sijoitusasuntoa.

Näillä ajatuksilla yritin kai oikeuttaa itselleni tämän laukun hankinnan. Tai oikeastaan edes en, koska miksi en saisi laittaa omia rahojani asiaan tai esineeseen joka tekee iloiseksi? Sitähän varten sitä säästetään. Itse en nimittäin tällä erää keksinyt oikeastaan muuta kivaa ostettavaa kun tämä vuosien mietinnän alla ollut Balenciaga ja hyvä niin 😉

Lisäksi voin kyllä hyvällä omallatunnolla sanoa, että tämä hankinta tuli ainakin tarpeeseen! Olen luopunut kaikista muista isoista laukuistani lukuunottamatta kahta Miu Miu:n laukkua, jotka neki alkavat kyllä olla melko kuluneita kovan käytön jäljiltä. Pääasiassa on arjessa selvitty Minkoffin pikkulaukuilla, mutta eihän niihin kyllä ihan koko elämää mahdu.. Tässä kun on tilaa myös välttämättömille vauvan tarvikkeille kuten vaihtovaatteille ja muutamalle vaipalle niin erillinen hoitolaukku ei ole pakollinen ihan jokapaikkaan mukaan.

No itse laukusta sitten. Sen kanssa nimittäin kävi ihan extempore-hairahdus aivan viime hetkellä mallin suhteen. Olin pitänyt Giant 12:sta kultaisilla metalliosilla nimittäin kaikki nämä vuodet aivan ykkösvalintana, kunnes tajusin etten välttämättä haluakaan sitä 😀 Mulla on nimittäin kaikissa laukuissa lukuunottamatta uusinta Minkoffia nimenomaan kultaiset metalliosat, joten päädyin Giant 12 sijaan tuohon ihan tavalliseen city bagiin hopeisilla metalleilla. Itseasiassa pidän noista cityn hapsuistakin huomattavasti enemmän niihin Giant 12 vetimiin verrattuna.. Olen kyllä supertyytyväinen! Vielä en tosin ole uskaltanut laukkua ottaa kovin aktiiviseen käyttöön kun nahkan suojasuihke oli päässyt loppumaan, enkä uskalla ennen suojausta lähteä tällä kauppaa kauemmas, jos vaikka iskee sadekuuro 🙂

Olisi mielenkiintoista tietää mistä te pihistätte ja mihin panostatte? 
Itse ehdottomasti panostan esimerkiksi matkoihin, vakuutuksiin ja ruokaan, välillä myös arjen kivoihin hankintoihi kuten kivoihin kenkiin tai laukkuun. 
Pihisteltyä taas tulee usein arjen pikkuhankinnoista kuten kahvitteluista, ulkona syömisistä, pullovesistä, talouden kulutustuotteista (pesuaineet yms) ja suosin muuten melkein kaikesta muutenkin Pirkkaa 😀 Useimmiten ne ovat nimittäin jopa parempia tuotteita kun kalliimmat versiot!

Ps. Pakko jakaa tähän loppuun myös oikeasti toimiva säästövinkki ja siihen tarvitsee säästöpossun! Itse olen kesän aikana myynyt facekirppiksillä paljon pois vaatteita, kodin tavaraa ynnä muuta nurkissa pyörivää tilanpuutteen vuoksi ja jemmannut niistä saadut käteisvarat säästöpossuun sen koommin miettimättä paljonko niistä kertyy rahaa. Välillä jos on syystä tai toisesta joutunut nostamaan käteistä, olen aina laittanut ylijäävät rahat säästöpossun. Käteistä kun käyttää nykyään niin harvoin, että nuo käteissäästöt oikeastaan unohtaa. Helpommin tulisi ehkä siirrettyä tililtä toiselle, jos jemmailisi säästöjä tilille. Olin itse saanut käteissäästöistä muutaman kuukauden aikana ihan kelpo summan kasaan! Nykyään kun on vielä superhelppoa ja nopeaa tallettaa käteiset heti tillle talletusautomaatin kautta 😉

16 vastausta artikkeliin “#materialismionnellisuus, ajatuksia pihistelystä ja omat arjen säästövinkkini”

 1. Kiva kuulla mistä pihistät ja mihin panostat! 🙂 itselläni menee melko erilailla, en halua pihistää esimerkiksi siivousvälineistä ja vessapaperista. Käytin myös pitkään vain body shopin suihkusaippuoita ja rasvoja. Jollain tapaa ne tuntuu semmoselta arjen luksukselta:) nyt kun on lapsi huomaan että en millään raaskisi enää ostaa esim itselleni uusia vaatteita vaan kaupoilla tulee aina katseltua vaatteita vaan lapselle. Tykkään myös että lapsen vaatteet ovat käytännölliset ja kestävät joten myös esim lapsen ulkovaatteisiin on satsattu melko paljon. Pihistelen taas esimerkiksi itselleni ostamisessa. Ennen olin aika paha ostelija mutta nykyään tulee mietittyä tarkkaan:)

  1. Haha, onpa hassua tosissaan kuinka panostat ihan päinvastaisiin kun itse!! 🙂 Se on kyllä ihan totta ettei itseensä todellakaan raaski enää samalla tavalla panostaa, itsekin menen nykyään vähän sillä asenteella että miksi suottta ostaa uudet farkut kun kaapista löytyy jo viidet hyvät.. Tai siis eipä sitä ennen olisi kamalasti tuolla tavalla tuumaillut, vaan ostanut ne farkut sen koommin miettimättä 😀 Ja tosissaan, että juurikin miettii hankintoja tarkkaan vaikkei nyt mistään superisosta ostoksesta olisikaan kyse. Kiitos kun jaoit sun pihistelyt ja panostukset! Ihanaa syksyn alkua 🙂

 2. Säästän oikeastaan kaikesta, että pääsen reissaamaan ja asumaan ulkomailla. 😀 Pienellä budjetilla voi onneksi syödä kasvispainotteisesti terveellisesti ja kirppareilta löytyy aivan riittävästi vaatteita, kiitos monien naisten shoppailuvimman. Urheilujuttuja hankin alennusmyynneistä ja esim. lenkkareissa täytyy kyllä saada ne melkein putiikin parhaat Asicsit, mutta jos vain syysväri kelpaa keväällä, niin aika usein löytyy reilulla alella ja joo siis todellakin kelpaa. Ulkona syömiset ja kahvittelut on sellainen erikoisspessuhetki ja musta on hauskempaa säästellä niistä ja sitten syödä ulkona vaikka jossain Boliviassa kahdella eurolla kymmenen kertaa vs. kerran kotimaassa. Aika iso osa kavereista on opiskelijabudjetilla edelleen, joten niille ei ole "ongelma" juoda vaikkapa viiniä jonkun kotona ravintolan sijaan. Toisaalta sitten on muutamia ystäviä, jotka ovat töissä ja tykkäävät käyttää rahaa ns. humputteluun, joten panttaan mun humputtelut kohtaamisiin näiden ystävien kanssa. Silloin saattaa mennä yhtenä viikonloppuna satanen brunsseihin ja bailaamiseen, mutta se ei haittaa, jos tällaisia viikonloppuja on maksimissaan kaksi vuodessa. Eikä synny mitään skismaa siitä, että tuo yksi haluaa juoda kotona seitsemän euron viiniä, eikä lähteä lähteä ihmisten ilmoille.

  Mulla on amk-tutkinto, mutta vieläkin tällaisessa kypsässä 26-vuoden iässä vähän mietiskelen, että mikä se mun juttu olisi. Oikeastaan tiedän jo, mutta koska palasin kesäkuussa 9 kuukauden työ/vapaaehtoistyö/lomareissulta Uudesta Seelannista ja mulla päättyy sopivasti tänään työ- ja alivuokrasopimus täällä kotikonnuilla, niin lähden nyt sitten piakkoin Australiaan vuoden-parin reissulle working holiday -viisumilla tavallaan samaan konkurssiin. Jos nyt metsästäisi asunnon, työn ja niin edelleen, siitä olisi isompi kynnys järjestää lähtöä myöhemmin. Viisumin ikäraja on 30, niin sama kai se sitten. 🙂 Noilla huudeilla on kuitenkin ihan kivasti töitä, niin mielelläni skippaan toisenkin Suomen talven!

  Meni vähän sivuraiteille. 😀 Tää teema on vain sydäntä lähellä, sillä vähintään joka viikko joka ihmettelee, kuinka voin olla ties missä maassa milloinkin (AUS kuudes maa mihin muutan). Priorisointikysymyksiä ainakin omassa tapauksessa.

  Lätkäsen tähän vielä mun blogilapsen, jos joku haluaa lukea horinoita tarkemmin. Oon lukenu sun blogia JKL-ajoista asti, mutta en ole saanut aikaiseksi kommentoida koskaan, niin aloitan tällaisellä lyhyellä ja ytimekkäällä! 😀

  http://www.lily.fi/blogit/andando
  -Marita

  1. Kuulostaa aivan superihanalta! Ja voin kyllä tosissan kuvitella tuon ihmettelyn määrän reissailun suhteen ja varmaan myös siltä kantilta että "miten rahat riittävät", ihan ehdottomasti kuitenkin juuri priorisointikysymys! Ja ehdottomasti on reissatava ja tehtävä sitä mitä haluaa vielä silloin kun elämäntilanne sen sallii. Itseänikin nimittäin nyt jälkeenpäin harmittaa etten lähtenyt vuosia sitten esimerkiksi vaihtoon ulkomaille. Vaikkei vielä muutama vuosi sitten ollut lasta, niin tuntui että se kynnys oli jo liian korkea lähteä minnekään kun oli päässyt astumaan kunnolla työelämään.. Toisaalta ensi vuonna saatamme lähteä jonnekin pidemmäksi aikaa, hoitovapaa on nimittäin hyvä mahis siihen ja helppo vielä kun lapsi ei ole koulussa 🙂

   Mutta olen kyllä vähän kade kun pääset pakoon talvea!! Ihanaa Aussi-seikkaulua, mä tulen ihan varppina kurkkimaan sun kuulumisia blogistasi 🙂

 3. Olipas kiva lukea sun ajatuksia säästämiseen ja kuluttamiseen liittyen! Itsekin olen vähentänyt shoppailua aiempiin vuosiin verrattuna, nykyään tulee ostettua lähinnä vaan sellaisia juttuja, joista tulee tunne, että tämä sopii mun vaatekaappiin täydellisesti ja otan tän heti käyttöön 😀
  Mun taas tulee katsottua ruokakaupassa hintoja ja vertailtua, vaikka ruokabudjetti ei ole ihan minimaalinen enää. Pihistettyä tulee ravintolassa ja ulkona kahvilla käymisestä, yritän myös välttää niitä pieniä heräteostoksia kaupassa. ''
  Ostan astiat Arabialta ja Iittalalta, ja laukkuja on LV:ltä. Ulkoiltua ja urheiltua tulee paljon, joten haluan niiden vaatteiden olevan laadukkaita (alejen hyödyntäminen silti!). Ne on sitten ehkä ne mun panostuksen kohteet! Noilla facen kirppiksillä olen myynyt sisustustavaroita ja huonekaluja viimeksi kesällä, hyvin menivät kaupaksi! Oli mahtavaa saada itselle turhat tavarat kiertoon ja siten lisätilaa varastoon ja kotiin.
  Noita lasten vaatteita ja tavaroita näyttää olevan aika paljon käytettynä myynnissä, ja siinä kyllä säästää kun tosiaan käyttöaika on niin lyhyt. Itsellä ei vielä vauvaa ole, mutta jos joskus lapsen saan niin aion kyllä katsella mahdollisimman paljon tavaroita ja vaatteita käytettynä. Ja uusi Bale näyttää tosi hyvältä!

  1. Tunnistan itseni myös monesta sun säästökohdasta! Heräteostoksia ei tosissaan tule täälläkään tehtyä enää käytännössä ollenkaan, en voisi itse kuvitellakaan lähteväni kaupoille ja palaavani kunnon heräteostos-kassien kanssa 😀 USeimmiten ostaa juuriki tarpeeseen! Ennen myös itse panostin tosi paljon urheiluvaatteisiin, mutta viime vuosina on tullut ostettua myös edullisemmilta merkeiltä, esimerkiksi H&M:n treenivaatteet on tosi kivoja, tosin nyt ei ehkä ihan yhtä hyviä kun Nike, mutta kuitenkin 🙂 Kiitos kun jaoit sun panostukset ja pihistykset!

 4. Mainitsit panostavasi vakuutuksiin, mutta mitä mieltä olet lainaturvavakuutuksesta? Kuulen mielelläni näkökantasi asuntovelallisena, joka on pankissa töissä(?) 🙂

  1. En ole aikoihin tehnyt töitä näiden lainajuttujen kanssa, mutta joskus kuitenkin! En voi väittää etteikö nuo lainaturvat sun muut vakuutukset olisi hyviä tuotteita, antaahan ne hyvää turvaa ja mielenrauhaa semmoiselle kuka on taipuvainen stressaamaan tai muuten olisi talous tiukilla korkojen noustessa.. Ei mulla itselläni kylläkään ole mitään lainaturvia, enkä kyllä ole koskaan miettinyt tosissani että ottaisin. Kun viimeksi 2014 otettiin laina niin oli tiedossa että korot pysyvät alhaalla vielä ainakin pari vuotta, joten en silloin kokenut asiaa siitä syystä ajankohtaiseksi kun oli hyvä tilaisuus päästä nauttimaan alhaisista koroista. Nyt olen kyllä alkanut vähän miettiä, että pitäisikö jotenkin varautua korkojen nousuun kun ei tiedä mitä tässä taloudessa käy! Mutta tosiaan, itse vähän mennyt sen mukaan että se on sitten vähän voivoi sitten jos korot yhtäkkiä nousisivatkin, ennemmin nauttii matalista koroista sen aikaa kun mahdollista ja ei ole lähiaikoina tietoa noususta. Ja usein puhutaan kuitenkin vuodesta tai vuosista, eikä niinkään äkkinäisistä nousuista kun korkotasot on pidetty jo pitkään tarkoituksella alhaalla. Ja toisaalta, voihan lainaturvan tai korkosuojauksen ottaa myöhemminkin, tosin huomattavasti kalliimmalla 🙂 Onhan noita lainaturvia muitakin kun tämä korkosuojaus josta tässä höpöttelin. En ollut varma halusitko pääasiassa siis kuulla ajatukseni siitä? 😀

  2. Tarkoitin sitä, jota maksetaan ihan vakuutusyhtiöön kuukausittain ja joka maksaa lainat pois jos velallinen kuolee tai menettää työkykynsä pysyvästi 😀

  3. Aa sori!! yleensä ihmisiä kiinnostaa enemmän nuo korkojutut. Oli mulla itsellä myös semmoinen vakavan sairauden turva (ei tosin kytköksissä lainaan), jossa olisin saanut kertakorvauksen esimerkiksi syöpään sairastuessa. En muista miksi irtisanoin sen, ainakin siis kun ennestään on sairauskulu+henkivakuutus, tuli liian kalliiksi kaikki vakuutukset kun eihän noi mitään halpoja ole! Tietty tosi hyviä jos jotain sattuu käymään! Ei mulla niistä oikein ole mitään sen kummempaa mielipidettä 😀

 5. Mäkään en aina tiedä että mihin mä säästän mutta säästäminen on jotenkin niin itsellä syvällä sydämessä että aina säästän kuitenkin johonkin 😀 Se on kyllä totta että ei kovin helpolla koske säästöihin. Ite yritän siirtää käyttötililtä ns.ylimääräisen pois muualle ja jättää käytettäväksi vain pakolliset sille kuulle. Monesti en kyllä heti palkkapäivänä muista tai jaksa siirtää mutta vähintään esim. kahden kuukauden välein siirrän sitten pois jotain summaa muualle. Hyvä vinkki on myös avata tili toiseen pankkiin jonka olemassaoloa ei edes muista päivittäin niin tulee positiivinen yllätys kun muistaa sen 😀

  1. Oon kans testannut joskus tota toiseen pankkii siirtämistä, se on myös hyvä!! ;D Ja siis ehdottomasti kyllä täytyy siirtää käyttötililtä edes jonnekin, muutenhan ne tulee heti käytettyä..

 6. Mä niin rakastan sun näitä säästöjuttuja lukea! 😀 musta tuntuu että mullakin on joku pakkomielle säästämiseen. Kotihoidontuellakin elellessä oli pakko laittaa edes se parikymppiä kuussa säästöön vaikka se kht on ihan olematon muutenkin 😀 kolmas bebe syntyy meille hetkenä minä hyvänsä, ja nyt onkin miehen kanssa puhuttu, että täytyisi ostaa varmaan kolmaskin sijoitusasunto nyt, että jokainen perisi sitten aikoinaan yhden! Täällä päin asunnot on niin halpoja, että helposti sillä vuokralla lyhentää ne pienet lainaerät ja joskushan ne sitten alkaa tuottamaankin 😀

  Oon myös nyt myynyt paikallisella fb-kirppiksellä tavaraa mielin määrin ja "piilottanut" ne rahat itseltäni.. Mitään ei olisi kyllä valmis käyttämään kun on saanut tienattua 😀

  1. Kiva jos tykkäät! Ihan huippua että säästät myös kodinhoidontuella! 😀 Mutta ymmärrän kyllä, siihen rytmiin kun pääsee niin oikeasti hakala lopettaa :'D itse säästän enemmäknin just nyt niille ajoille kun ehkä joutuu pärjäämään kht:llä, tosi varmaan silloinkaan raaskii niihin kajota 😀 Ja siis onko teillä oikeasti jo 2 sijoituskämppää?! Olen ihan kateudesta vihreä! Ehdottomasti jokaiselle naperolle oma! 😉 Ja facekirppismassit jemmaan vaan, haha!

 7. Heippa!
  Vanha postaus, mutta ajauduin tänne etsiessäni mitä internet tarjoaa materialismionnellisuudesta. Itsekään en voi käsittää tuota rahan hassaamista lasten vaatteisiin, joiden käyttöikä on niin lyhyt. Aikuisen ihmisen kenkiin tai laukkuun hassaaminenkin on jonkun mielestä aivan turhaa, muttei niin turhaa kuin edellä mainittu: aikuisella näitä käytetään monia vuosia.
  MUTTA: haluan herättää keskustelua liittyen tuohon mainitsemaasi vuokranmaksuun. Itsehän myös haluaisin ehdottomasti maksaa omaa, mutta nyt on ensimmäistä kertaa omassa elämässä tilanne, jossa on pakko asua vuokralla. Tässä kunnassa eikä lähimailla ole tullut lähes kolmen vuoden aikana (!!!) vastaan yhtään varteenotettavaa vaihtoehtoa, johon kannattaisi hommata asuntolaina ja hassata työtuloistaan osa. Yksinkertaisesti kamala tilanne! Vaikka kyseessä olisikin pitkän ajan oma koti, katson asiaa kuitenkin myös siltä kantilta, että tuo koti tarvitsee aivan varmasti jossain tilanteessa myös myydä. Tilanne on siis toistaiseksi se, että etsintä jatkuu, mutta toistaiseksi tarjolla ei ole kuin ylihintaisia tai huonolla sijainnilla tai muuten epäkelpoja vaihtoehtoja, ei edes ”melkein sinnepäin” vaihtoehtoja, joita voisi kuvitella väliaikaiseksi vaihtoehdoksi vaikkapa sijoitusnäkökulmassa. Kamalaa.

  1. Kiva kun eksyit tänne! 😀 Ja onhan täysin otta, että välillä vaan tulee eteen tilanteita, jolloin vuokralla asuminen yksinkertaisesti on paras vaihtoehto. Toivottavasti oma unelmien koti kuitenkin tulisi pian eteen! 🙂 Kivaa syksyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.