Hiukset raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen + kuinka muotoilen hiukseni!

Pari viikkoa taaksepäin piipahdin kampaajalla freessaamassa tukkaani. Tällä kertaa tehtiin tosin vain pidennysteippien nosto ja kirkastava väripesu, jotta saatiin sävy taas kivan tuhkaisen kylmäksi. En tajua miten noin pienellä voi saada aikaan noinkin selkeän eron aikaan. Kyllä kampaajani Johanna vaan saa ihmeitä aikaan! Tuumailin ensin tyven raidoitusta, mutta tällä tyvellä pärjää kyllä hyvinkin vielä kuukauden tai pari. Vaikka jahkailin ties kuinka pitkään sen oman hiustenvärin kasvatuksen kanssa, olen nyt supertyytyväinen että päätin keväällä palata takaisin vaaleaan. On se kyllä ehdottomasti vaan se oma juttuni, tumma ei yksinkertaisesti minulle sovi yhtä hyvin, oli se sitten kuinka oma sävy tahansa! Blondina mennään siis edelleen ja luultavasti myös jatkossa 😉
Hiuksista ja niiden kunnosta raskauden aikana, sekä synnytyksen jälkeen pyydettiin postausta. Ajattelinpa siis kirjoittaa aiheesta muutaman sanan. Nyt kolme kuukautta synnytyksen jälkeen ovat hiukset nimittäin vielä toistaiseksi erinomaisessa kunnossa, vähän kauhulla tosin odotellaan milloin se synnytyksen jälkeinen hiuskato oikein alkaa.. Yleensä kun hormonaaliset muutokset heijastuvat hiuksiin viiveellä, usein noin 3-4 kuukautta hormonimyllerryksen jälkeen. Raskauden aikanahan kehon hormonitoiminta muuttuu ja se vaikuttaa myös hiusten kasvusykliin, joka pitenee. Hiukset, jotka normaalisti putoaisivat luonnollisesti, jatkavatkin kasvuaan. Tämän vuoksi hiukset usein tuntuvat raskauden aikana huomattavasti paksummilta kun normaalisti. Synnytyksen jälkeen hormonitasot taas romahtavat, joka saa myöhemmin aikaan useimmilla aikaan tuon hiuskadon ja ne hiukset jotka poikkeuksellisesti raskauden jälkeen jäivät päähän pidemmäksi aikaa, putoavat nyt pois. Se siitä pitkästä tukkaonnesta sitten siis!

Itse en kuitenkaan täysin allekirjoita tätä ”hiuksia ei lähde raskaana ollenkaan”-huhua, podin nimittäin hiustenlähtökriisiä myös raskauden aikana. Jossain vaiheessa hiukset nimittäin selkeästi ohenivat ja sen huomasi siitä, että tukka rasvoittui aivan ennätysvauhtia ja meni muutenkin aivan päätä myöten, teitpä niille sitten mitä tahansa. Veikkaan, että tuolloin raskauden aikana oli meneillään joku hormonimyllerrys, nimittäin pari kuukautta myöhemmin oli tukka huomattavasti tuuheampi ja tällä hetkellä on pää täynnä pätkähiusta, eli ainakin omalla kohdalla tukkaa kyllä lähti myös raskaana. Siksi tässä vähän kauhulla odottelen, että osuuko kohdalle silti myös tuo ihana yllätys, eli se synnytyksen jälkeinen hiustenlähtö. Senhän sanotaan usein olevan rajuinta 3-6kk synnytyksen jälkeen. Iik! Viime aikoina tukka on tosin alkanut rasvoittua normaalia nopeammin,
joten saa nähdä onko se tukan tippuminen nyt alkanut.. Itsellä tukka
rasvoittunut aina silloin kun ollut hiuskatoa, enkä jotenkin jaksa uskoa olevani niin onnekas että siltä ihanuudelta välttyisin.

Tuumasin tehdä tähän samaan syssyyn myös päivitetyn hiustenlaittopostauksen. Ei nyt sillä että tässä nyt mitään kovin kummoista olisi. Vaikka olenkin kotona, niin tulee hiuksia kuitenkin säännöllisesti laitettua 🙂

Välillä annan hiusten kuivua pesun jäljiltä itsekseen, mutta pyrkimys olisi ainakin kerran viikkoon föönata tukka kuivaksi tuuheuttavalla tuotteella, sekä tehdä laineita. Tällöin vältytään huomattavasti tehokkaammin huonoilta hiuspäiviltä ja hiuskriiseiltä, sekä tukka on muutenkin rennon luonnollinen kun nuo laineet hieman ojentuvat päivien saatossa. Päässäni on nimittäin raivostuttavia pyörteitä, joten hiusten kanssa elämistä helpottaa huomattavasti kun saa föönattua ne pirulaiset piiloon 😀 Pesen hiukset noin kahdesti viikossa, joten kun esimerkiksi pesee ja fiksaa hiukset maanantaina, selviää hyvällä tukalla useimmiten jopa torstaille saakka.

Hiustenkuivaaja on joku ikivanha, enkä oikein välitä millä kuivaan hiukseni kunhan kuivuvat kohtuullisen nopeassa ajassa! Fööniharjaa (tai semmoista metallista pyöröharjaa) en ole oikeastaan enää aikoihin käyttänyt, repii ainakin itseltäni aina kohtuullisen paljon tukkaa päästä. Useimmiten käytän föönaamiseen joko Tangle Teezeriä tai tuota Simply Naturalin pidennysharjaa, joka ollut vuosikaudet luottoharja TT:n ohella. TT:n olen lukuisten muiden ihmisten ohella ajat sitten hylännyt, koska myös itselläni katkoi aika tehokkaasti kuivaa vaalennettua latvaa. Föönatessa se kuitenkin vielä on välillä käytössä. Tuuheuttaa nimittäin föönatessa kivasti pidennyksiä.

Muotoilutuotteista olen nyt käyttänyt Keunen Blend-tuotesarjaa, josta olen saanut muutamia kiinnostavia tuotteita testiin. Keune on kampaamotuotesarja, jota maahantuo kotimainen perheyritys Veijo Kinnunen
Oy. Kinnusen maahantuomiin tuotteisiinhan kuuluu myös esimerkiksi juuri
Simply Naturalin hiustenpidennykset. Tämmöiseen perinteiseen föönaus+kiharat-sessioon soveltuvat hyvin tuo Blend Prep-spray, sekä rakennetta antava Blend Sea salt-spray.
Prep spray on esikäsittelysuihke hiuksille ja juurikin föönin tai muotoiluraudan alle, koska suihke sisältää lämpösuojan. Suihke tekee kampauksesta myös pitkäkestoisen. Tämä ei jätä tukkaa tönköksi vaan antaa melko luonnollisen lopputuloksen. Tukka on todella ryhdikäs, muttei jäykkä tai kovin ylikäsitellyn tuntuinen. Tukka pysyy kivana myös yön yli!
Koska Prep spray ei itsessään ole tuuheuttava tuote, olen käyttänyt ohelle myös tuota Sea salt-spraytä, koska milläpä saisi paremmin rakennetta tukkaan kun suolasuihkeella tai kuivashampoolla. Antaa reippaasti ryhtiä tukalle, mutta joidenkin suolasuihkeiden tavoin ei ollenkaan lähmää hiuksia. Sanoisinko, että kyseessä on melko ”hienostunut” suolasuihke. Tukka on näiden jäljiltä tosi kivan tuntuinen! Tuoksu on molemmissa melko neutraali, ehkä samantyylinen joidenkin Wellan hiustuotteiden kanssa. Ei siis mitään esanssista karkkimeininkiä vaan melko perus sanoisinko.

Tykkään muuten kovasti näiden tuotteiden purkkien muotoilusta, tosi tyylikkäitä! 🙂

Tässä siis tukka ensin suoraksi ja kuivaksi föönattuna.

Kesän aikana otin käyttöön Cloud 9-muotoilurautani lähes 2 vuoden tauon jälkeen! Pakko sanoa, ettei tuota kyllä voita mikään. Ihan ehdoton sijoitus siis 😉 Välissä oli käytössä Rapunzelin puikkokiharrin, joka on myös aivan ehdoton. Nyt vain olen taas jotenkin tykästynyt tuohon Cloud 9:een vaikkei haluaisikaan tukkaa suoristaa.

Oma tukka on hieman luonnonkihara ja varsinkin kosteudessa lähtee taipumaan ja kihartumaan. Siksi näiden pidennysten kanssa onkin hyvä kihartaa myös teippiosia, joka yhtenäistää pidennystä omaan tukkaan. Muuten pidennys jää föönauksen jälkeen tikkusuoraksi ja oma lähtee kihartumaan. Tuolla muotoiluraudalla tehdyt laineet kestävät hyvin seuraavaan pesuun.

 Vielä hiuslakkaa ja ready! Muotoiluraudalla kiharoihin menee reilu 5min. Voi tosin myös johtua ohuesta tukasta ;D

Usein luullaan, että imetyksellä olisi vaikutusta hiusten kuntoon,
muttei pidä paikkansa! Monethan saattavat nimittäin yhdistää tuon
kuukausien jälkeen alkavan hiuskadon juurikin imetykseen tai sen
lopettamiseen. Mikäli huolehtii imetyksen aikana riittävästä nesteen,
ravinnon ja vitamiinien saannista, ei itsessään imetyksen pitäisi
vaikuttaa hiuksiin. Itse myös aloitin hyvissä ennakkoon
hiusvitamiinikuurin ja tilasin kaappiin jemmaan sekä Priorinia, että näitä NU3 Tuuheat hiukset-kapseleita, tarkempi postaus aiheesta löytyy täältä. Noiden Tuuheat hiukset-kapseleidenhan totesi olevan oiva budjettiversio Priorinille, koska sisältö on lähes identtinen. Nyt sitten jännitellään lähikuukaudet, että onko noista vitamiineista hyötyä! Varmaan ainakin sen uuden tukan kasvun nopeuttamisessa.

Tosiaan nyt kun tukka on taas lähtenyt nopeammin rasvoittumaan, on joutunut välillä turvautumaan myös kuivshampooseen. Käytössä on ollut tuo, myöskin Keunen Blend-sarjaan kuuluva Blend Refreshing spray. Raikastaa kampauksen tehokkaasti ja poistaa rasvaisuutta. Tämäkään ei joidenkin kuivashampoiden tavoin jätä tukkaa jauhoiseksi tai liian tönköksi. Kuivshampoohan on myös erinomainen tuote tuuheuttamaan hentoa tukkaa!

Kuinka olette selvinneet synnytyksen jälkeisestä hiustenlähdöstä vai oletko onnekas ja välttynyt siltä? 
Milloin hiustenlähtö on teillä alkanut ja missä vaiheessa se on selätetty?
 
Postaus sisältää kaupallisen linkin.

14 vastausta artikkeliin “Hiukset raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen + kuinka muotoilen hiukseni!”

 1. Mulla ei vielä neiti ole pihalle tullut ( alle 2 viikkoa aikaa häätöön) , mutta mulla myös raskaana ollessa tukka katkeili tosi paljon noin muutama kuukausi sitten ihan kesän alussa. Tuli ihan selvät rajat ja vauvahiuksia on kasvamassa jakauksen kohdilta tosi paljon. Sai mennä leikkaamaan uuden mallin ettei ihan möröltä näyttänyt eli ei tännekkään kiitos sitä synnytyksen jälkeistä sulkasatoa, se on jo koettu ennen 😀
  -Sara

  1. Toivotaan, että meitä odotuksen aikana rankaistua ei enää kiusattaisi toisella hiuskadolla!! 😀 Tosi paljon tsemppiä loppumetreihin <3

 2. Meinaatko syödä noita vitamiineja yhtäaikaisesti? Itse en ole uskaltanut ottaa Biotiini strongia Priorin kuurin kanssa samaan aikaan.

  1. En, vaan eka Priorinin ja sitten perään tuon toisen. Tulee edullisemmaksikin kun pidempi kuuri pelkkää Priorinia. Kylkeen vielä kalaöljykapselit, ne myös hyväksi hiuksille 🙂

 3. Itsellä on nyt puoli vuotta synnytyksestä ja hiuksia lähtee edelleen päästä. Hiustenlähtö alkoi vauvan ollessa n. 4 kk eikä vielä osoita rauhoittumisen merkkejä. Ei oikeen viitsi pitää hiuksia auki kun koko kämppä muuten täynnä hiuksia 😀 Mutta ehkä tämä tästä.. Pakko muuten sanoa että sun blogi on ihan lemppari nykyään! Vauvahöpinät, säästöpostaukset ja kauneusjutut on kaikki mielenkiintoista luettavaa 🙂

  1. Voiei, tosi kurja kuulla! Varsinkin kun ei tunnu olevan mikään muutaman viikon hiusten variseminen vaan ihan kuukausitolkulla :/ Toivottavasti pikkuhiljaa hidastuisi ja loppuisi. Ja mukava kuulla että postaukset ovat mieleen!! 🙂 Ihanaa syksyn alkua teidän perheeseen!

 4. Hei miten teillä on mennyt vauvan ja koirien kanssa? Meille on esikoinen syntymässä Tässä syksyllä ja kotoa löytyy vanha Herra Russelli :-). Miten koirat on ottanut vauvan tulon ja miten koirien ulkoiluttaminen on onnistunut vauvan kanssa?

  1. Tosi hyvin mennyt kyllä! Toinen on enemmän vauvan perään kun toinen, joka ei aina tajua mikä vauva siis on. Kumpikaan ei kuitenkaan siis missään vaiheeessa ole olliut millään tapaa vihamielinen vauvalle. Alussa täytyy vaan just muistaa huomioida koiria yhtälailla kun ennen eikä rajoittaa niiltä mitään, ettei koira yhdistä vauvan tuloa siihen ettei esimerkiksi enää saa huomiota tai tulla makkariin yms.. Me esiteltiin tosi varovasti vauva koirille, sai rauhassa varoen nuuhkia ja samalla huomioitiin myös koiria jne.. Onnea teille vauvasta 🙂

 5. Mulla on alkuraskaudesta lähtien ohentuneet hiukset. En tykkää… :/ Hiukset on myös kuivemmat kuin normaalisti. Huomaa just siitä, et takkuuntuu vielä entistäkin helpommin.Toivottavasti hiukset palautuis normaaliin viimeistään ekan vauvavuoden jälkeen. Mun äidillä tosin jäi ohentuneet hiukset loppuelämäksi kolmannesta raskaudesta.

  1. Ärsyttävää!! Toivotaaan ettei kuitenkaan olisi pysyvää :/ Mulla kans kyllä takkuuntuu tosi helposti tukka, varsinkin suihkun jälkeen on kyllä hankaluuksia saada tää hamppukasa auki. Toivotaan tosissaan että meitä raskauden aikana hiusongelmilla siunattuja ei enää kiusattaisi nyt synnytyksen jälkeen 😀

 6. Värjäsitkö raskauaikana hiuksia? Siitä kun on monenlaista tietoa,kuten monesta muustakin asiasta… 😀

  1. Itseasiassa joo värjäsin ihan lopussa 8.kuulla tai joskus sillon. Olin siihen asti aivan superhysteerinen sen värjäyksen kanssa, mutta mun kampaaja sanoi että oikeastaan kaikki värjää eikä siitä oikeasti pitäisi olla mitään haittaa. Tai ainakaan jossei joka kuu värjää.. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.