Jos saisin päättää, asuisin täällä!

Vielä on kesää jäljellä! Ainakin siis jos viime päivien säihin on katsomista. Ollaan pyritty nyt lenkkeilemään auringossa vielä kun pääsee siitä nauttimaan, ilman tuulitakkia siis jokatapauksessa. Josta tulikin mieleen, että en ymmärrä! Nimittäin kuinka monet ovat jo sonnistautuneet syystakkeihin ulkona kun lämpötila on melkein 20c, itse hiihtelen tuolla lenkeillä nimittäin toppi päällä eikä tosiaankaan ole tullut vilu. Pitäähän se nauttia niin kauan kun voi 😀 
Otin viime viikolla mun Canonin mukaan lenkille ja sain otettua vihdoin tänne muutakin lenkkimatskua kuin Snapchat! Meillä nimittäin on niin kivat lenkkimaastot, että pakkohan niistä oli muutama kuva napsaista. Muistoksi edes kun ei tiedä asummeko enää ensi kesänä täällä hoodeilla.

Ponit Annalassa 🙂
Arabiassa on kyllä kivat reitit ja tykkään tuosta rantaa myöten menevästä pitkästä suorasta! Se on ihan meidän vakkari.

Jos saisin valita missä asustelisin Helsingissä, valitsisin varmasti akselin Kumpula-Käpylä tai Alppilan. Alppila oli kyllä aivan paras paikka asustaa! Vaikka sijainti olikin vielä huomattavasti lähempänä keskustaa kun Käpylä, oli kolmosen sporalla superhelppo liikkua (ykkösen sporahan ei kulje täältä iltaisin tai viikonloppuisin, mikä on superärsyttävää!) , lähellä oli sopivasti Weeruska ja muita ruokapaikkoja, kaupat aivan vieressä ja kuitenkin sopivan turvassa Kallion hälinältä. Lisäksi parinsadan metrin matka Linnanmäelle oli tämmöiselle hulluttelijalle ihan ykkösjuttu. Samoin läheiset puistot (Lennari, Alppipuisto) ja Keskuspuistoonkin pääsi ihan pienellä harppauksella lenkkeilemään. Töölönlahden ympäri tuli juostua kohtuullisen paljon ja oli hyvä kohtaamispaikka lenkeillä muualla asuvien kavereiden kanssa. 
Aivan keskustassa asumisella olisi tietysti etunsa, mutta mua ahdistaisi jollain tapaa jos joutuisin heti alaovesta ulos astuessa keskelle vilkkainta ihmisvilinää. Koirat kun tulee useimmiten käytettyä aamuisin ja iltaisin suurinpiirtein pyjamahousut jalassa, olisi kamala joutua ”panostaa” kun lähtee käyttämään koiria. Ehkä sitä ei toisaalta olisi näin rönttöinen jos asuisi muualla 😀 Mutta onhan Käpylä ja Kumpula ehdottomasti alueina tosi hipstereitä nykyään! Hipsteri joka perustaa perheen, muuttaa todennäköisesti tänne 😀

Kumpula on kyllä superkaunis! Samoin tietysti Käpylä myös, mutta näissä kahdessa on kyllä vähän eri fiilikset. Musta puutaloalueet on kyllä aivan mielettömiä. Tuntuu aivan kun aika olisi pysähtynyt ja olisi jossain pienessä kylässä kaukana kaupungin vilskeestä, mutta keskustaan on vain muutamia hassuja kilometrejä. Hinnat tosin ovat myös jo melkoisen hulppeissa luvuissa Kumpulassakin, en uskalla edes ajatella mitä kymmenen vuoden päästä.. 5-10v sitten kun olisi ostanut tuolta puutalo-osakkeen niin ei olisi kyllä huonoa sijoitusta tehnyt!

Juuri aamulla kahvia hörppiessä katsoin ikkunasta ulos ja näin taas vaihteeksi oravan kiipeilemässä tuossa viereisessä puussa muutaman metrin päässä. Nämä on niitä juttuja joita ei keskustassa pääse kokemaan. Reilu 2v sitten kun muutimme tänne Käpylään, oli mulla alkuun vaikeuksia sopeutua kun oli liian hiljaista. Olin aivan ymmälläni kun avonaisesta ikkunasta kuului sporakiskojen kolinan sijaan lintujen laulua ja lasten naurua. Kesti hetki tottua siihen että on oikeasti hiljaista ja ikkunasta tulee sisään ihan oikea luonnon tuoksu 😀
Missä te asuisitte jos saisitte päättää?
Ps. Vitamiinisuihke-arvonta on nyt suoritettu ja onni suosi Instan puolella osallistunutta. Voittaja julkaistu siis siellä ja onnekkaalle ilmoitettu.

12 vastausta artikkeliin “Jos saisin päättää, asuisin täällä!”

 1. Tykkään ihan hirveästi Tampereesta, joten sinne olisi kiva muuttaa jossain vaiheessa! 🙂

 2. Ihmisten pukeutuminen muuttuu aina heti kun tulee elokuu / syyskuu. Itsehän käytän vielä balleriinoja syyskuun lopussakin tai jopa lokakuussa jos vaan sää sallii. Kyllä niitä takkeja ja nilkkureita ehtii taas käyttää koko pitkän syksyn ja talven. 😀

  Ennen olin Lauttasaari-ihminen henkeen ja vereen mutta nyt taidan olla espoolainen 😀 En muuttaisi mihinkään meiän asunnosta. Munkkiniemikin vaikuttaa kyllä kivalta, tästä ei oo pitkä matka sinnekään vaikka hinnat sielläkin aika huikeita.

  1. Joo siis todellakin pitää käyttää niin pitkään kun vaan mahdollista, niitä talvireleitä kyllä tosissaan ehtii vielä käyttää aivan tarpeeksi 😀 Vielä ehtii nauttia!

 3. Kumpula on kyllä ihana! Mutta on täällä Etu-Töölössäkin kaunista ja rauhallista, vaikka ydinkeskustaan on alle kilometrin matka. Meren ranta, paljon puistoja ja aina rauhallista. Ja joka aamu bongaan oravan pihapuusta 🙂

  1. Totta! Se ei ole mulle kovin tuttua seutua, mutta nyt kun mietin niin onhan sielläkin tosiaan merta ja puistoa tosi kivasti 🙂

 4. Tosta ihmisten pukeutumisesta, oon nähnyt kesälläkin lämpötilan ollessa yli 20 monella ihan ihmeen paksut vaatteet, ja sitten ne vielä kyylää kun itellä on asianmukaiset shortsit ja toppi esim. 😀

 5. Mäkin tykkään näistä meidän lähihoodeista! 🙂 Asutaan siis Arabianrannassa, ihan tuossa lähellä josta tuo yks kuvakin otettu, veden lähellä. 🙂 Yllärihyvin oon täällä viihtynyt, vaikka sillon vähän kirpaskin lähteä Töölöstä…Mutta hyvät yhteydet joka paikkaan!

  t. Kissis

  1. JOstain mä tiesinkin että asutte siellä! Arabia on kyllä myös ihan superkiva, käydään siellä melkein päivittäin lenkillä 🙂 Ehdottomasti hyvät yhteydet ja meri plussaa!

 6. Hihii, ihan tuttuja lenkkimaisemia! 😉 Tänään just nappasin Instan My storyyn pätkän tuosta Annalan hevosaitauksen läheisestä keltaisesta puutalosta ja sen ihanasta pihamaasta.

  Mä oon Espoosta kotoisin ja aina vannoin, etten ikinä tuu Helsinkiin muuttamaan. Niin vaan rakkaus toi mut tänne! Tykkään tästä alueesta kanssa sen monipuolisuuden vuoks; löytyy koskea, puutaloalueita, merimaisemaa, metsää, mutta kuitenkin asuu suht lähellä keskustaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.