Superhelppo vegelounas

Aika usein on lounaani sitä, että yritän parhaani mukaan hyödyntää kaapista kaikenlaisia jämiä ja keksiä niistä jotain nopeaa ja helppoa mutusteltavaa. Vähän eri meno siis kuin ennen kun tuli syötyä lounas ulkona aikalailla päivittäin. No mutta hei, pääseepä edullisesti ja ainakin mahdollisuus syödä suhteellisen terveellisesti! Useimmiten siis tulee tehtyä melkoisia extempore-virityksiä, harvemmin nimittäin vartavasten ostan kaupasta lounasaineksia. Tällä viikolla löysin kaapista miniluumutomaatteja, unohtuneen mozzarellajuuston ja muutaman pinaatinlehden, niistä nyt saa jo vaikka mitä aikaiseksi! 😉

Tein tuommoista maailman helpointa tomaatti-mozzarellapaistosta. Vuokaan siis puolitetut tomaatit, mozzarellasiivut, päälle pinaatit, muutama basilika, sekä reippaasti suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Ikkunalaudalla meillä asustelee keväällä itse siemenistä kasvatettu basilika, joka on kyllä siitä kiva, että aikalailla aina löytyy edes jotain tuoretta yrttiä jolla maustaa ruokia. Ja ihan jo muutamalla lehdellä pinaattia, basilikaa tai muuta yrttiä saa jo tosi kivasti makua ruokaan.

Kylkeen keitin quinoaa (tai suomalaisittain kvinoaa), mutta yhtä hyvin tuohon sopisi myös vaikka bulgur, cous cous tai oikeastaan mikä vaan lisuke. Quinoassa on paljon hyviä aminohappoja ja muutenkin tosi ravintorikas lisuke, itse olen syönyt jo vuosikaudet. Proteiinia löytyy esimerkiksi enemmän muihin viljoihin verrattuna. Suosittelen!
Jossain ajankohtaisohjelmassa oli muuten keväällä juttua, että Suomessa on alettu viljelemään muiden viljojen ohella myös quinoaa. Oikeesti ihan superhyvä juttu!! Tein jokatapauksessa tätä vuokajutskaa kahdesti ja toisena päivänä pilkoin pari porkkanaakin tuonne vuokaan kun sopivasti oli muutama kaapissa.

Uuniin noin puoleksi tunniksi (tai oikeastaan en edes katsonut kelloa :D) about 175-200c ja voi itse päättää sekoittaako koko höskän vai syökö erikseen lisukkeen ja muun. Itse nimittäin sekoitin nuo quinoat tuonne tomaattijuttuun.

Oli kyllä hyvää, vaikkei mikään kovin kummoinen ruoka ollutkaan 😀 Täytyykin itseasiassa tehdä tätä isompi satsi joskus dinneriksi!

4 vastausta artikkeliin “Superhelppo vegelounas”

  1. Hei näin tän sun snäpissä ja pitikin kysyä mitä laitoit tähän, mut näköjään olikin tosi simppeli ruoka! 😀 täytyy ehdottomasti kokeilla, ihan superhyvän näköstä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.