Portugalin lomakuulumisia

Huomenta! Aamu sarastaa täällä Portugalissakin ja vielä on vajaa viikko jäljellä lomaa. Apua, mihin nämä päivät oikein menevät?! Oon nähnyt täällä sekavia unia ja painajaisia meidän muutosta sun muusta, ärsyttävää että nuo ajatukset tulevat kummittelemaan tänne lomallekin! Meidän muuton ajankohta on nyt ehkä selviämässä ja näyttäisi sille, että meistä tulee pariksi viikoksi kodittomia siinä välissä kun luovutetaan vanha ja päästään uuteen. Unohtamatta, että remppakin pitäisi tehdä. Blaah. Kaksi muuttoa siis.. Tekisi mieli palkata muuttofirma kantamaan kamat konttiin, onko kenelläkään suositella mitään kohtuuhintaista?
No mutta jos täytyy iloisempiin asioihin siirtyä, niin meidän terassille tulee täällä iltaisin ja välillä myös aamuisin neljä kissanpentua + emo moikkailemaan. Yksi pennuista on super-rohkea ja aina etunenässä vinkumassa tuolla ikkunan takana ja sitten yksi taas aivan tosi arka, hyvä kun uskaltaa edes tulla kupille aina kun ollaan annettu maitoa. Eilen olin ihan huolissani kun kisuja ei illalla näkynyt, mutta heti kun aamulla nousin keittämään kahvia niin oli se pikkuinen rohkelikko jo siellä ikkunan takana istumassa, tällä kertaa siis tuolla toisen puolen terassilla.

 

 

 

 

Täällä on ollut nyt muutaman päivän ajan +30c helteet, mutta tänään pitäisi vähän ilmojen viiletä.
Vaikka lämpötila täällä onkin päivisin noussut sinne +30 asteeseen, ovat illat
melko viileitä ja kevytuntsikka on kyllä ehdoton! Vähän sama kun
Kalifornian syksyissä kun meinaa iltaisin jäätyä vaikka päivisin olisi
kuinka kuuma.
Muutenkin täällä käy varsinainen kuhina siihen verrattuna mitä ekalla kerralla kun olin täällä, jolloin koko kylä oli ihan autio. Monet toisaalta ajavat tänne muualta ja päivisin rannat onkin aika vilkkaita, mutta sitten illalla onkin taas aivan autiota. Mua ehkä jopa pelottaisi olla täällä talvella myrskyjen kourissa, silloin täällä ei varmaan ole ainuttakaan turistia 😀

 

 

 

 

Jos vertaa tätä kohdetta meidän edelliseen lomakohteeseen Biarritziin, niin nämä ovat kyllä niiiiiin kertakaikkisen erilaisia! Vaikka molemmat ovatkin surffikohteita ja meininki melko rento kummassakin paikassa, on tämä kyllä aivan extreme laid back-paikka. Unohtamatta sitä, että Biarritzin pienistä putiikeista ja muusta hienohelma-kansasta ei täällä kyllä ole tietoakaan. Ainoat vaatekaupat täällä ovat surffiliikkeitä ja kaikki putiikit ylinpäänsä! Enpä tosin ollut tänne shoppailemaan tullutkaan. Tietty ravintolat eivät täällä ole läheskään yhtä huipputasoa kun ollaan kuitenkin ”maalla”, mutta muutamia tosi kivoja paikkoja täältä löytyy. Ollaan myös itse käyty paljolti hakemassa kaupasta aamupalajutut, lounaat ja grillattukin täällä illalla.

 

 

 

 

Tämä on jo toinen kertani täällä, mutta Lissabonia en edelleenkään ole oikeastaan nähnyt kun ainoastaan lentokoneen ikkunasta. Tällä kertaa mennään viimeiseksi yöksi Lissaboniin, niin saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja näkee samalla pääkaupunginkin 😉

 

 

Nyt aamutoimiin ja lenkille. En nimittäin halua rikkoa tuota tunnin aamulenkin traditiota kun on niin loistavasti alkanutkin! Eilen lenkkeilin tunnin poikkeuksellisesti vähän myöhempään eli puolilta päivin kun alkoi olla jo melkoinen helle. Huhheijaa, meinaan sai ainakin nesteet kyytiä, sen verran reippaasti hikoili.

 

Tänään lähdetään ehkä autolla Ericeiraan kiertelemään!

4 vastausta artikkeliin “Portugalin lomakuulumisia”

  1. Heihei, mitäs tommonen käytös on, että kehutaan ihanilla kissanpennuilla ja sitten ei ole kuvia niistä!?!? 😉

    1. Lupaan yrittää napsaista! Ne on niin arkoja kaikki paitsi se yksi, että lähtee heti karkuun kun menee edes tohon ikkunan taakse 🙁 Ehkä vielä onnistun!!

  2. Viime tai toissa viikonlopun sunnuntai Hesarissa oli kilpailutettu muuttofirmoja. En muista mikä oli halvin mutta Niemi taisi olla kallein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.