Kotona vihdoin + kamerapohdintaa

Nyt on matkasta selvitty ja saatu univelkojakin kuitattua kotona parin yön verran. Hassua kun pojalla on jetlagiä tuon 2h aikaeron suhteen siinä mielessä, että nukkuu nyt kotona melkein jopa yhdeksään kun Portugalissa ja kotona siis jo ennen lomaa, heräiltiin aina siinä seiskan maissa. Muistin myös juuri, että vaikka talven lomakohde Seychellit onkin kaukana niin kun samoilla pituuspiireillä ollaan niin aikaeroahan ei ole tai jokatapauksessa ainakaan tuntitolkulla. Ihan superjuttu kyllä! Meillä on vika lento noissa Seychellien lennoissa Etihadin ja heillä on kuulemma tarjota lennolle vauvalle baby basket, eli semmoinen seinään kiinnitettävä koppa. Jesss!! En ole tainnutkaan koskaan aikaisemmin lentää Etihadilla tai millään muulla arabiyhtiöllä, mutta nuohan ovat aivan priimatasoisia yhtiöitä 🙂
Ihme kyllä en ole saanut vielä kehitettyä mitään dramaattista loman jälkeistä masista, toivottavasti ei tulekaan! Nyt itseasiassa on käsillä ne syksyn kivoimmat hetket kun on kaunisa ruskaa ja lehdetkin vielä puissa. Ja koiraa tarkenee ulkoiluttaa aamulla vielä collaripaidassa, tosin jos pidemmälle lähtee niin onhan se takki ehdoton. Ja täytyyhän ne UGGit kuitenkin käydä ihan lähipäivinä kaivamassa varastosta 😀 Mun mielestä marraskuu on kyllä aivan ehdottomasti pahin kuukausi kun on usein märkää, superpimeää ja muutenkin ankeaa siinä vaiheessa kun loputkin lehdet ovat varisseet, muttei kuitenkaan ole vielä lunta. Joten nautitaan vielä näistä hyvistä hetkistä.

Näin juuri viime yönä unta, että ostin uuden järkkärin ja olin niin innoissani siitä kuinka hyviä kuvia sillä sai! Uni varmaan johti juurensa siitä kun eilen kyllä oikeasti selailin mahdollista uutta kameraa. Olen tällä kertaa ostamassa ihan täysikokoista järkkäriä, olen jo iät ja ajat ollut sitä mieltä että tuo vanha Olympuksen minijärkkäri on jo todellakin menneen talven lumia. Aluksi mietin, että ostaisin siihen vaan uuden objektiivin, mutta koko kamera reisteilee vähän muutenkin joten ehkäpä uuden hankinta on pidemmällä tähtäimellä parempi vaihtoehto.

Olen vaan jotenkin aivan pulassa kamera-asian kanssa ja sen suhteen että millainen oikeasti olisi minulle hyvä! En kuitenkaan halua mitään aivan parin sadan halpiskameraa, muttei toisaalta mikään ammattilaisten mallikaan ehkä ole juuri minulle passeli.. Tällä hetkellä olen tuumaillut esimerkiksi Canon EOS 70D:tä, joka on saanut loistavat arvostelut. Onko teillä kellään kokemusta tuosta? Itse jotenkin eniten olen aina tykännyt Canonista, joten siksi se onkin nyt ykkösvaihtis! Tai onko teillä muita kameravinkkejä? Jos siis unohdetaan ne minijärkkärit. Mietinnän alla on myös edullisempi Canonin malli ja sitten objektiiviin panostaminen.. Lähinnä tuumailenkin, että onko noilla Canonin 600euron ja 1000e kameroilla siinä vaiheessa merkittävää eroa nyt vaikka blogikuvauksessa jos panostaa hyvään objektiiviin?

Ja sitten muuta tekniikkaintoilua! En nimittäin muista milloin olisin viimeksi odottanut näin innolla jotain teknistä
vempelettä, mutta nykyään tulee päivittäin kurkittua Tele Finlandin
sivuja että joko se iPhone seiska on ilmestynyt valikoimiin!! Saisi varmasti
nopeammin muulta operaattorilta, mutta jotenkin helpoin ottaa samasta
mistä oma liittymäkin vaikka joutuisikin odottelemaan.. Ehkäpä
viimeinkin jouluna saan puhelimen jonka jopa saa lukkoon ja screenshotit
toimimaan! 😀

Kivaa sunnuntaita! Itse chillailen vielä tämän päivän ja palaan huomenna arkeen kun koittaa maanantai 🙂

6 vastausta artikkeliin “Kotona vihdoin + kamerapohdintaa”

  1. Niin, mutta onhan niillä rungoillakin pakosti eroa kennoissa yms? Tai ainakin luulisi, että on joku ero 400 euron ja 1000 euron rungolla. Varsinkin siis jos Suomen syksyn hämärissä kuvailee.

 1. Tuli mieleeni että mihin päin Seychellejä tuo teidän tuleva reissu suuntaa? 🙂 Mekin suunnitellaan reissua Seychelleille kevääksi, ja mietin onko se Mahe vai olisiko kiinnostavampaa lähteä kentältä suoraan pienemmille saarille, esim Praslin.

  1. Joo me mennään Mahelle! Eihän sitä tiedä jos tehdään joku pieni reissu Prasliniin tai La Diguelle, niille olisi siis ollut tosi kiva mennä, mutta vauvan kanssa olisi jotenkin liian rankkaa ekalla pitkällä reissulla kolmen lennon jälkeen lähtee vielä heti veneellä 😀 Noilla pikkusaarilla kyllä saa varmasti huomattavasti enemmän irti siitä paratiisista 🙂

 2. Törmäsin tänne blogiin kun etsin Googlen kautta tietoja tuosta Canon EOS 70D. Olen etsimässä kanssa uutta kameraa blogikäyttöön.

  Sellaisen ajatuksen heittäisin että jos otat pelkkiä kuvia, kannattaa katsoa myös 7D. Jos taas haluat tehdä myös videoita, 70D on päivittynyt keväällä malliin 80D. (Ei ole omaa kokemusta mutta siis etsinyt tietoa samasta asiasta kuin sinäkin.)

  Hinnoista huomasin että koska tuon 70D on nyt vanha malli, tuota on ollut tarjouksessa hintaan 699 € ihan Suomessa (viimeksi viime viikolla).

  Noita 70D on myös myynnissä aika paljon vähän käytettynä juuri siksi että tuo 80D tuli ulos.

  Mulla tuota 70D ja 80D ajaa se että nuo vaikuttavat aivan ylivoimaisilta videoiden tekemiseen.

  1. Hei kiitti hurjasti vinkistä Markus! Tuo 7D onkin sitten hieman hintavampi, mutta voisi tietty tulla kyseeseen esimerkiksi käytettynä jos löytyisi. Itselllä ei nimittäin oikeastaan ole tuolle videokuvaukselle käyttöä, vaan pääasiassa juurikin kuvaukseen 🙂 Missä näit tuota 70D:tä noin hyvässä tarjouksessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.